SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamı Malatya'da İmal Edilmiştir"

0
Güncellendi - 2022-01-04 04:17:30
A- A+ PAYLAŞ

FABRİKANIN İHTİYACI OLAN MAKİNE MALATYA'DA YAPILDI.. Malatya’nın ağır sanayi kuruluşlarından olan ve 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Baştürk Cam Fabrikası, tesislerinde kullanmış olduğu palet makinesini tamamen Malatya’da bulunan imkanları ile yerli olarak üreterek kullanmaya başladı. 

Malatya'da ilk ağır sanayi kuruluşu olan Baştürk Cam Fabrikası, yerli ve milli makine üretimine de destek vermeye başladı. Fabrika tesislerinde kullanılan palet makinesi tamamen Malatya’da bulunan imkanlar değerlendirilerek, fabrikanın mühendisleri tarafından tasarlanarak üretildi. 

Baştürk Cam Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Baştürk, fabrikanın mühendisleri olan Samet Pınarlı ve Fatih Günal tarafından tasarlanarak üretilen Palet Makinesi ile yurt dışından makine ithalatından kurtulduklarını bildirdi.  

Her iki mühendisi tebrik ederek ödüllendiren Mehmet Akif Baştürk, “Bu makine yurt dışında üretilen bir makinedir. Fakat Mühendislerimiz tarafından, tersine mühendislik tekniği ile yapılan araştırma ve geliştirmeler sonucunda Malatya’da tamamı yerli ve milli imkanlarla imal edilmiştir. Bu sadece Baştürk Cam Fabrikası değil, Malatya ve ülkemiz için önemli bir gelişmedir. Fabrikamızın mühendislerini tebrik ediyorum.” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • hakan (2 yıl önce)
    tebrik ediyorum Özellikle Samet Beyi çok iyi tanıyorum çok iyi bir Elektrik Elektronik Mühendisi kendi firması ile de bir çok makine otomasyonu ve kumanda panosu yapıyor. Otomasyon ve elektronik denince herkes biliyor onu zaten
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Yürekten takdir ediyorum, bir Malatyalı olarak gerçekten gurur duyuyorum, emeği geçen mühendislerimizi Türk sanayisinin gelişmesine vesile oldukları için ayrıca tebrik ve teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun, böyle güzel haberlere her zaman nasip olur inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özcan Duman (2 yıl önce)
    Sayın Akif bey ve Baştürk Cam işletmesini Malatya'ya yaptıkları ve yapacakları yatırımlar için can-ı gönülden tebrik ederim. Allah Razı Olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya44 (2 yıl önce)
    Malatya'mızda güzel şeylerde oluyor. Emeği geçenleri tebrik ediyor. Hayırlı bereketli kazançlar diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak gurur duydum.Fabrika sahibine ve mühendislerimize başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret Demir (2 yıl önce)
    Bir Malatyalı olarak Akif Bey bize gurur veriyor. Malatya ve Türkiye'de hatta yurtdışında bir çok yerde başarılı işlere imza atmış bir işadamı olmasının yanında mütevazi kişiliği insanlığı ve karakteri ile de insanların sevgisini kazanmıştır. Her yatırımı aynı zamanda binlerce ailenin ekmek kapısı olduğundan onların duası ile inşallah burada da işi hayırlara vesile olacak ve başarıya ulaşacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Darende sevdalısı (2 yıl önce)
    Mükemmel bir şey bu böyle girişimler olduğu sürece dışa bagımlılığımız azalacaktır. Yürekten Kutlarım ve daha iyi yerlerde görmek dileğiyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (2 yıl önce)
    Yürekten kutluyorum, tebrikler, elinize emeğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Teknik Eleman (2 yıl önce)
    Tebrik ederim.Böyle makina üretimi ve mühendislik çalışmalarının, yerli sanayimizde artması dileğiyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (2 yıl önce)
    Mühendislerimizi ve girişimcileri kutluyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ADNAN (2 yıl önce)
    Başarılı bir çalışma umut vadediyor. Baştürk cam Mimsan ve Ekomaxi gibi Malatya nın göz bebeği oldu. Nakliyeden istihdama ve Malatya ya para akışına 12 ay vesile olan işletmeler. Başarılarınız daim olsun
    0
    0
    Yanıtla