SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tanıtımcılar Çakır'la

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fuarı ve Kayısı festivali için davet edilen, çoğunluğu turizm yayınları yazarı- muhabiri bir grup basın mensubu Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret ettiler.

Konuya ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"18. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’ne katılmak üzere Malatya’ya gelen TRT ve turkiyeturızm.com’dan Özkan Altıntaş, Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş.’den Zeynel Yaman ile Tahir Özçelik, Tourism Travel Foto Muhabiri Halil Tuncer, turizminsesi.com’dan Bora Özgen ve turizmdebusabah Online Turizm Gazetesi’nden Esra Kurmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ile birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler.

13 Temmuz Salı günü gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan gazeteci-yazar Özkan Altıntaş, Dünya çapında bir numara olan kayısının tanıtımına katkıda bulunmak için Malatya Fuarına katıldıklarını söyledi.

Malatya kayısısının rakipsiz olduğunu belirten gazeteci-yazar Altıntaş, “Dünya kayısı piyasasının yüzde 80’ini Malatya elinde bulunduruyor. Dünyanın her hangi bir yerinde aynı lezzette ve kalitede bir başka kayısı yok. Kayısı Malatya’nın simgesi haline gelmiş. Malatya aynı zamanda bir turizm kenti. Malatya bu toprakların en önemli ve güzel kentlerinden biri. Bizde üzerimize düşen görevi yaparak, Malatya’nın bu güzelliklerini Dünya’ya yansıtacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Malatya’nın tanıtımı ve markalaşması adına çalışmalar yaptıklarını, hedeflerinin Malatya’yı daha modern bir kent haline getirmek olduğunu söyledi.

Malatya fuarı ve kayısı festivali ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın tarihi ve doğal zenginliklerinin yanında bir sanayi kenti de olduğunu belirterek, “Fuarımıza yurt dışından ve yurt içinden çok büyük bir ilgi var. ABD, Azerbaycan, Romanya, Suriye, Özbekistan’dan katılımlar olacak. Kayısımızın ekonomimize katkısı yıllık 400 milyon dolar. Bu rakamın daha yukarılara çıkması mümkün bu da tanıtımla olabilir.

Malatya Belediyesi olarak kayısımızı özellikle yurt dışında daha fazla tanıtımak amacıyla mümkün olduğunca uluslar arası fuarlara katılmaktayız. Örneğin geçtiğimiz yıl ABD’de düzenlenen bir etkinliğe katılarak orada katılımcılara hem kayısı ikramında bulunduk, hem de kayısı ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdik. Bunların yanısıra kayısımızın yaş olarak daha büyük oranlarda satışını gerçekleştirebilmek için de soğuk hava depoları kurma yönünde proje çalışmalarımız bulunmaktadır” dedi.

Gazeteci ve yazarlara kayısı ikram eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ayrıca çeşitli hediyeler de verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız