SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taştepe'nin İçme Suyu Sorunu Çözüldü"

0
Güncellendi - 2017-07-05 04:21:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Yasası Kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına dâhil olan mahalleleri temiz ve sağlıklı içmesuyuna kavuşturuyor. Yoğun su tüketiminin olduğu dönemlerde üst kotların su sıkıntısını ortadan kaldırmak için Taştepe Mahallesi’ne Terfi Merkezi ve Yeni Su Deposu yapıldı. Bu çalışmalarla üst kotlar alt kotlardan izole edilerek mahallenin su sıkıntısı çözüme kavuştu.

Taştepe Mahallesi’nde 15-20 senedir yüksek kesimlere su çıkmadığını belirten Muhtar Mehmet Kılıç: “ Sıkıntılarımızı MASKİ Genel Müdürlüğü’ne ilettik. Çözüm bulacaklarını söylediler. Allah razı olsun ilgilendiler. Terfi Merkez ve Su Depo yapıldı. Şuan depomuz aktif durumda. Artık su ile ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Sular kolaylıkla üst kotlara çıkıyor. Bu noktada Başkan Ahmet Çakır’a, Genel Müdür Özgür Özdemir’e ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Mahallem adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya merkez Battalgazi - Yeşilyurt İlçelerine ve 11 ilçenin farklı noktalarına sınırsız hizmet ulaştıran MASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir: “Vatandaşlarımızın su sıkıntısını minimuma indirmek için kesintisiz çalışıyoruz. Taştepe Mahallesi sakinleri üst kotlara su ulaşmadığına dair bizlere başvuruda bulundular. Ekip arkadaşlarımız bölgeye giderek incelemeler yaptı. İncelemeler sonucunda Taştepe Mahallesi’ne 600 metre İçmesuyu hattı çalışması, Terfi Merkezi ve Su Deposu yaptık. Böylece üst kotlar alt kotlardan izole edildi. Basınç problemi çözüme kavuştu. Depoda olan mevcut su, alt ve üst kotlara birbirinden bağımsız olarak ulaşabiliyor. Bu çalışmamız ile yüksek su tüketimi olduğu dönemlerde üst kotlarda olan abonelerimize kolaylıkla su ulaştırmış olacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Malatya genelinde çalışmalarımız 7 gün / 24 saat devam ediyor. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Taştepe carsiya 2 km uzaklikta ama sıfır hizmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Taştepeli (6 yıl önce)
    Ben de Taştepe'de oturuyorum ama son 25 yıldır ne içmesuyu şebekesinde ne de kanalizasyon şebekesinde bir değişim ve yenileme görmedim. Bu dedikleri yer taştepenin neresi acaba ben de çok merak ettim. Her yıl yaz aylarında eski ve sağlıksız içmesuyu hatlarından dolayı salgın hastalıklar yaşanıyor. Kış aylarında da ana yol kotunun altında kalan sokaklarda kanalizasyon rögarlarında taşmalar ve evlere pis su baskını oluyor. Bilmem anlatabildim mi...???
    0
    0
    Yanıtla