SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecde de 15 Yıl Öncesine Kadar Böyleydi.!

Tecde de 15 Yıl Öncesine Kadar Böyleydi.!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, Orduzu'daki yol çalışmalarıyla ilgili paylaştığı bir fotoğraf, halen yemyeşil tarım arazisi ve bahçe konumundaki alanların, yakın gelecekte, Tecde Mahallesi ve benzeri bölgelerdeki gibi 'vahşi imar' uygulamalarıyla betona dönüşme tehdidini akıllara getirdi.

Malatya'nın, sebze ve meyve bahçeleriyle Malatya'nın en yeşil alanı olarak bilinen Tecde, Karakavak bölgesinin yanı sıra Çırmıhtı, Bostanbaşı (Barguzu), Yakınca (Kileyik)  ve Gündüzbey'de belediyelerin 'vahşi imar' uygulamalarıyla, yeşil alanların yok edilerek adeta beton tarlasına dönüştürülmesinden sonra, 'sıra buralara geldi' dedirten Orduzu, Eskimalatya çevresindeki yeşil alanlar, büyükşehir ve ilçe belediyesinin yeni imar ranta alanı olarak görülüyor. Yeşilyurt bölgesindeki yeşil alanların imara açılmasında ciddi katkısı bulunan bazı isimlerin, belediye meclis üyesi olarak Battalgazi Belediyesi bünyesinde ve de imar komisyonunda yer almaları ilginç bir durum oluştururken, Gelinciktepe'nin Büyükşehir ve Battalgazi Belediyesi'nin özel çabasıyla imara açılması, bölgenin geleceği ile ilgili alarmın ilk sinyalleri olduğu değerlendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Orduzu'nun Taşpınar Mahallesi'nde sürdürdüğü asfaltlama çalışmasıyla ilgili paylaştığı dronla çekilmiş hava görüntüsü, "Bugün Kayısı Araştırma Enstitüsü dışında neredeyse yeşil alan bırakılmayan Tecde bölgesinin 15 yıl önceki hali" yorumlarına neden oldu.

Öte yandan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine giren Arslantepe Höyüğüne bağlanan yollardan biri olan Taşpınar Mevkiindeki yolda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Hakan Demir, “ MASKİ tarafından yapılan altyapı çalışmalarının ardından çalışmalarımıza başladık. Üst yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bölgede köprü inşaatımız vardı. Onun çalışmalarını da bitirdik ve dolgularını yaptık. Yağmur suyu drenajları gerçekleştirildi. Ekiplerimizle Taşpınar bölgesindeki Arslantepe Höyüğüne bağlanan son kesimin asfalt kaplamasını yapıyoruz. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızla birlikte Arslantepe Höyüğünü ziyarete gelen vatandaşlarımız daha güvenli ve daha konforlu bir yola kavuşmuş olacaklar” dedi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Remziye (1 yıl önce)
    Ben tecdede büyüdüm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Remziye (1 yıl önce)
    Ben tecdede büyüdüm.Tecdenin bahçelerinde yollarında çocuk oldum.Ölene kadar da orda yaşamak isterdim.Ordan ayrıldıktan sonra da hatıralarımda aynısı gibi yasattim.Yakın zamanda yolum düştü gittim tecde korkunç olmuş anılarımın çocukluğumun üzerine beton dökmüşler. Hadi evler eskiydi yenisi yapılırdı ama o bahçelere nasıl kıydınız mahvettiniz böyle medeniyet olmaz olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Gelinciktepe granit kayalarından oluşmuştur, bu kayaların üzerlerine TOKİ konutlarını yapmak için binlerce ton patlayıcı kullanıldı ,milyonlarca ton hafriyat taşındı, kanalizasyon, telefon, internet, elektrik, su, yol, kaldırım için milyarlar harcandı. Sadece alt yapıya harcanan parayla ,depremde yıkılan evlerin parsellerine yenileri yapılabilirdi.Ama bu maliyet hesaplaması hiç yapılmadan ,deprem konutlarının Orduzu ya yapılmasının nedeni; Tecde de Bostanbaşın da yapılan usulsüzlüklerin burada yapılmak istenmesidir. Hangi medeni ülkede insanların mallarının %35 yada %40 na imar getirdik diye belediyece el koyuluyor. Yeşilyurt belediyesinin talan yeri Tecde ve Bostanbaşı oldu . Battalgazi belediyesininki niye Orduzu olmasın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tecdeli (2 yıl önce)
    Sadece Tecde'mi ? Çilesiz,Bostanbaşı,Karakavak.. Fahri Kayahan daha düne kadar bahçelikti.. Dağları boş bırakıp bahçeleri imara açtık.. Şimdi ise kuzey çevre yolunun sağı solu fazla sürmez imara açılır.O güzelim avuç içi gibi dümdüz verimli tarlalar beton yığınına dönecek. Velhasıl biz treni kaçırdık. Yeşil Malatya'yı betona çevirdik..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beton (2 yıl önce)
    Beton ve inşaat bu dönemin özellikle de dinci sermayenin yeni putlarıdır.. tapmaya devam.. kim napacak doğayı oksijeni.. biz beton yer içeriz doyarız..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Malatya'da gerçekleri gören yazan birilerinin olması çok güzel
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya’lı Dr. (2 yıl önce)
    Hastayız diye nedenlerini sormayın bize… heryeri betonlaştırın, doğal olan hiçbir besin, hiçbir yaşam alanı bırakmayın, önlemek yerine tedavi etmeyi amaçlayan dev beton hastane kompleksleri kurun, aşıya , enfeksiyon tedbirlerine inanmayın, politikalarınızda sevgiyi, dostluğu, gönül birliğini darmadağın edin sonra da tohtor bey biz niye bu kadar çok hasta olmaya başladık diye sorun…!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Canan (2 yıl önce)
    Tecde vede çevresi her taraf beton olmuş dahalende ağaçlar kesilip ya betona gömülüyor ya yol yapılıyor para uğruna doğayı katlediyorlar
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bizde bu aç gözlülük we duya malina tama oldugu sürece ayağımızı toprağa koyup elektriğini alacak bır yer dahi kalmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Garip (2 yıl önce)
    Ben Malatyayı tanıyorsam aynı hata orda da yapılır. Bakınız Yeni Malatyaspor ...ama inşallah yanılırım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    İskandinavyadaki ülkelerin 100 yıl önceki resimlerine baktığımızda o gunku mevcut durumunu bugunde korudugunu görüyoruz. Ulkemizde sehirler beton yığını, ormanlar, mesire alanları ve denizler çöplük, tarihi mekanlar kazı alanına dönmüş durumda. Lidyalılar icat ettikleri paranın, dunyayi bu kadar kirleteceğini bilseydi parayı icat etmezlerdi sanırım. Üstelik bunca beton bloklar yapilmasina ragmen, fahiş fiyatlara satışa çıkarilmasida tuhaf bir durum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Ne bekliyorsnuz ki şehir bilinci olmayan tek derdi para ve kazanma hırsı olanlar şehri mahvetti bunlar yüzünden bir gram yeşil alan kalmayacak Malatya da Malatyalı bilinci yok
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Tamamda daireleri gözü doymak bilmeyen ben sen alıyoruz. Müteahhit firmalar bir buçuk iki milyon diyor hala koşuyoruz.iktidarin suçu ne almayın bakalım betonlasma olacak mı. Kimse kusura bakmasın suçlu bizleriz. Sanki orda daire yapanlar sadece akpli müteahhitler daire mi arıyorsunuz beydaginin yamaçları TOKİ dolu alın alın . Ama olur mu hiç siz kendinizi size göre10. Sınıf olan vatandaşların arasına sokarmısınız . Nefesiniz tutulur daralır bogulursunuz . Psikolojiniz bozulur. İtibarının zedelenir. Hem size 130 mkare ev olur mu hiç, 4+1 yetmez 5+2 300mkare evlere ancak sığarsınız
    %78
    %22
    Yanıtla