SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Tekstil ve Konfeksiyon İhracatımız Düşüyor”

“Tekstil ve Konfeksiyon İhracatımız Düşüyor”
A- A+ PAYLAŞ

Depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim nedeniyle tekstil sektörünün sıkıntıda olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Tekstilde yakaladığımız ivmenin başka şehirlere doğru kaymaması için ihracatçı firmalar desteklenmeli, fason üretim yapan atölyelerdeki iş kaybının önüne geçecek kapsayıcı adımlar atılmalı” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, OSB’de ve şehrin farklı noktalarında faaliyet yürüten tekstil firmalarını ziyaret etti.

Deprem sonrası şehrin önemli ölçüde göç verdiğini, bu durumun da firmalarda personel sorununa yol açtığını kaydeden Başkan Sadıkoğlu, en fazla personel sıkıntısı yaşayan sektörlerin başında tekstil sektörü geldiğini söyledi.

“İşverenin devlete ödediği payların personele ödenmesi için gerekli düzenleme yapılmalı”

Firmaların deprem etkilerinden tamamen arınması için kapsamlı desteklere ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Deprem sonrası önemli ölçüde personel sıkıntısı yaşanıyor. Mevcut personeli koruyabilmek ve gidenleri de geri döndürebilmek için Malatya’nın cazip hale getirilmesi gerekiyor. Bunun tek bir yolu var ve her platformda dile getiriyoruz. İşverenin her bir personel için devlete ödediği paylar en az 1 yıl personele ödenmesi için gerekli düzenleme yapılmalı. Devlet desteği ile asgari ücretin üzerinde bir maaş sistemi, personeli korumak ve gideni de geri döndürmek için faydalı olacaktır” dedi.

“Tekstil ve konfeksiyon ihracatımız düşüyor”

Tekstilde bölgenin üretim üssü konumunda olan Malatya’dan ihracat rakamlarının düştüğüne vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “2023 yılının ilk 9 ayında şehrimizden tekstil ve konfeksiyon sektöründe önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 düşüşle 15 milyon 151 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu düşüşün en önemli sebebi elbette depremle birlikte giden personeller ve düşen üretim. Şehrimiz tekstilde bölgenin üretim üssü konumunda. Yakaladığımız bu ivmenin korunması, başka şehirlere kaymaması için ihracatçı firmalarımız desteklenmeli, fason üretim yapan atölyelerimizdeki iş kaybının önüne geçecek adımlar atılmalı” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kayısı adam (6 ay önce)
    İşçinin kıymetini bilmediniz ki işçi kaçar gider tabi , asgari ücrete şuan 1 hafta ancak geçinilir , bu maaş adaletsizliği ile inanın 10 seneye kalmaz bir poşet kaldıracak işçi bulamazsınız insanlar artık uyandı ufak paraya çalışmıyor kimse
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (6 ay önce)
    Başka şehirlere değil başka ülkelere ürettiyorlar artık maliyetler Türkiye de yüksek olduğu için lacoste zara vs gibi markalar.. Mesela Mısır.. Sayın başkan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (6 ay önce)
    Suriyeli işçiler noldu kaçtımı
    %94
    %6
    Yanıtla