SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Temelden 7 Ay Sonra İçme Suyu Akıllarına Gelmiş!'

'Temelden 7 Ay Sonra İçme Suyu Akıllarına Gelmiş!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İkizce’de yapılan deprem konutlarının içme suyu olmamasını eleştirerek, “Konutları teslim edecekler ortada içme suyu yok. İçme suyu Nisan ayında gelecekmiş. Allah AKP’ye akıl fikir versin” dedi.

Kale-Kapıkaya (Turgut Özal) Barajı ve Yazıhan-Boztepe (Recai Kutan) Barajı, Arguvan Yoncalı Barajı gövde inşaatlarının tamamlanıp sulama kanalları yapılmadığı için milyonlarca lira gelir kaybı yaşandığını hatırlatan Ağbaba, “AKP’nin en iyi yaptığı işlerden biri zar zor gelen yatırımları yarım yamalak yapmak. Kuzey Çevreyolu, barajlar, tüneller… Ya işi yapıp yarım bırakıyorlar,  ya normal süresinden yıllar sonra bitiriyorlar, ya da tünellerdeki gibi kusurlu yapıyorlar.” Dedi.

İÇME SUYU DÖŞEMEYİ UNUTTUKLARI EV YAPMIŞLAR

“Daha önce farklı yatırımlarda başımıza gelen aksaklıkların benzeri deprem konutlarında karşımıza çıktı” diyen Veli Ağbaba, “Yapılan açıklamalara göre İkizce bölgesinde Bin 700 konut Aralık ayı bitmeden teslim edilecek. Ancak teslim edilecek evlerin içme suyunun olmadığı ortaya çıktı. TOKİ tarafından Yeşilyurt’un İkizce Mahallesi’nde yapılan deprem konutlarının içme suyu işini Devlet Su İşleri’nin aldığı müjdelendi! Tıpkı sulama kanalı olmayan barajlardaki gibi, içme suyu döşemeyi unuttukları deprem konutu yapmışlar. Pes artık” dedi.

TEMELDEN 7 AY SONRA İÇME SUYU AKILLARINA GELMİŞ.

“İşin sözleşmesinin 08.11.2023 tarihinde imzalanarak 13.11.2023 tarihinde yer teslimi yapıldığı, sözleşmeye göre 11.04.2024 tarihinde işin tamamlanacağı” belirtilen açıklamadan hareketle depremzedelerin en iyi ihtimalle Nisan ayına kadar musluklarında içme suyuna hasret kalacaklarını kaydeden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İkizce’deki deprem evlerinin temeli 13 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. İçme suyu yer teslimi ise 13 Kasım’da yapılmış. Temeli atmış, 7 ay sonra içme suyunu döşemeye başlamışlar. Allah AKP’ye akıl fikir versin. Aylarca depremzedeleri bidonlarla su taşımaya mahkum edecek bu anlayışı kınıyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 ay önce)
    Akp Anadolu daki Karadeniz partisi.. herseyin en güzeli en iyisini Karadeniz e yaparlar onlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (4 ay önce)
    Unutulduğunu düşünmüyorum.Çünki inşaatın her safhasında en gerekli olan su olması gerekir nasıl unutulurki? Bu konuda mutlaka bir açıklama yapan çıkar .Ya su ishale hattı ihalesi yapılmasında problem yaşanmıştır.Teslim edecek müteeahhit firma kendi işini yapmış teslim etmemesi için firma adına bir neden yok. İkizce ye su verildiğinde binalarada su verilir diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 ay önce)
    Çokta eleştirmeyelim. Ancak öğreniyorlar bu işleri. Normal. Binaların aralarına su tankerleri koysunlar. Oturanlar da bidonlarla evlerine taşısın. Bu arada kanalizasyon bağlanmadıysa, aralara umumi tuvalet yapsınlar. Doğalgaz bağlanmadıysa artık odun kömür ile idare edecekler. Yapacak bir şey yok. Bunları başımıza siz seçtiniz. Bedava ev verecek olanı değil, kredi ile ev verecek olanı seçtik. Katlanacağız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (4 ay önce)
    İnşallah insanları bir boşluğa atmazlar şu elektrik ve doğalgaz olması lazım ve c vre duzwnleme
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin (4 ay önce)
    Sayin vekil her sey yarim yamalak Buna da sukret
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mehmet aydın (4 ay önce)
    bu habere ve haberin içriği ile yapılan yorumlara ve yorumculara sırf yorum yapmak için yorum yapanlara pes valahi bilgi sahibi olmadan ahkam kesmek ne kadar kolay. bir inşaat yapılırken öncelikle alt yapı olmadan inşaat yapılamayacağini bilmek lazım kim diyor bunu ya akıllara ziyan bir haber kaba inşaat sona doğru gelmiş bitmiş.. neymiş efendim su yok kanalizasyon yok eee..yani o inşşaatı yapan mimamr mütahitler aptal dimi..onu akıl edememişler sizlerde inandınız merak edenler lütfen gidin bakın orda su olmadan bu inşaat nasıl yükseldi bitti aksaklılar olabilir ama su yok şu bu yok demek hasedlikten başka bir şey değildir kervan yolda dizilir
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Okuduğunu anlamadan ne alevlendin adam diyorki evler ay sonunda sular da nisan 2024 de verilecekmiş bu iş mi şimdi diyor, siz gibi saftiriklerin hakkını savunmuş ne boş yapıyorsun
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Hiç saf olur mu? Her şeyi öyle biliyorlar ki. Ancak işlerine gelmiyor. Bunların; Gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar, kalpleri var hissetmezler. Allah bunun gibilerden bizleri korusun. İsterse Araf suresini okusun Mehmet Aydın.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • mehmet aydın (4 ay önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    yaşın kaç bilmiyorum şu yapılanları nankörlük ediyorsun ya..bilmeyende seni işviçrede yaşamış sanacak kaldiki senin gibi zihniyetlerin cenaze namazını kıldıracak kadar bildiğim dualar vardır..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • siz satirik derken sanırım bir tek kendini dahil etmişsin klavye delikanlısı olmaya gerek yok 2024 tüm geneli ile ligli söylüyor acil olanların proje dokuz ayda yapılan bir proje burada algi yaratmama gerek yok ben farklı bir şeyi eleştirdim sen Tohma sazanı gibi atladın iyi oku ben ne yazmışım.EĞİTİM ŞART SANA...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Veli bey yine doğruları söylemiş, konuş vekilim, Malatyanın sıkıntılarını anlat, herkes sanıyorki memleket güllük gülüstan..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 ay önce)
    İşte bu durum ne kadar liyakatsiz kişilerce ynetildiğimizin bir kanıtıdır. İşin ehline, hakedene, liyakati olana verilmesi işte bu açıdan çok önemlidir. Ancak ülkemizde yapılan atamaların neredeyse %90 ı liyakatsizdir. Onun bunun şunun adamıdır. İşte bu yüzden üniversitelerimizin kalitesi düşmekte, hukuka güven azalmakta, sağlıkta istenen düzeye gelinememekte, ekonomi bozulmakta hazine tamtakır olmaktadır. Liyakat o kadar önemlidir ki bir devleti batırır da, çıkarır da. Ne yazık ki biz batışa gidiyoruz. Çıkmak için hiç bir ümit görmüyorum. Çünkü liyakatsizliği engelleyecek hiç bir çaba yoktur.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Salih (4 ay önce)
    Maski ne iş yapmış, Oturmuş. Dünyada bir ilk , Türkiye de ilk , sorunsuz bir belediyemiz var.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • şaşırdık mı (4 ay önce)
    ahahaha şaşırdınız mı? haydin halaya... seçimde % 70'ten az almayacak kim gelirse gelsin. Adamlar rahat. umurlarında mısınız? Ahh Malatyam ah....
    %91
    %9
    Yanıtla
  • M.levent (4 ay önce)
    Bizim dinimiz İSLAM akıl dinidir, aklı olmayana farz değildir. Bu din ALLAH'ın dinidir ve ALLAH'ın koruması altındadır. ALLAH dinini Kuran-ı kerim ve Peygamber efendimiz (s.a.s) aracılığılya tebliğ etmiş ve tamamlamıştır. İSLAM dini bütün alemlere indirilmiş olup, hiç bir şahsa/kişiye, zümreye veya topluluğa ve partiye endeksli değildir, bunların hiç biride islamın temsilcisi değildir. Buna, ilim/bilim adamları ve uzmanların, ülkemizin deprem ülkesi olduğu gerçeğini her fırsatta dile getirmesine ve Malatya'da meydana gelen depremden kısa bir süre önce, komşu ilimiz Elazığ'da ve İzmir ilimizde deprem olmasına rağmen, Malatya'da deprem olabileceği "aklımızın ucundan bile geçmedi" diyenlerde dahildir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • güzel yazmışsında kardeşim. bizim insanlarımız islamı namaz memurlarından öğrendiği için dinin emirlerini bilmezler. altında devletin imkanlarıyla alınmış mersedesle gezen kendini halife zanneden bir zatın koltuğunu korumak için verdiği fetvaları dinleyen, gerçek Kuran okumayan bir toplumdan ne bekleyeceksin ki.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Nejmi (4 ay önce)
    20 ( YİRMİ) yılda Çevreyolu’nu yapamayan, bitiremeyenlerden daha ne bekliyorsunuz!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • par (4 ay önce)
    Sadece içme suyumu? Kanalizasyon ve diger altyapıda yok olmadıgı gibi maski yapamayiz demişti 1 ay evvel
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyam (4 ay önce)
    evler çok güzel fakat su meselesi çok sıkıntı yani bu su elektrik internet evden önce yapılmalı sonra ev ardından peyzaj bizde hep tam tersi oluyor en merkezi yerde bile olsa önce ev sonra yarım peyzaj sonra alt yapı yine yollar toz duman sonra yine peyzaj yılları buluyor plan program 0 resmen. bide ikizcede kaç teslim edilecek ? açıkcası 70 bin den fazla hak sahibi var hepsinin 4 kişilik ailesi oldugu varsayalım 280 bin malatyalı suan evsiz. evini beklemekte. çok zor bir durumla karsı karsıyayız ve üzülerek söylüyorum ki ortada büyük bir beceriksizlik var gibime geliyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bu iş vizyon işi. Vizyon olmassa böyle gider. 55 yaşındayım 40 sene öncede aynıydı şimdide aynı malatya değişen birşey yok. Geçen antebi tanıtan bir program vardı adamlar 2 ayda 3 katlı köprülü kavşak 5 ayda yarim saatlik yolu 5 dk indiren şahinbey ilçesinde yer altindan tünel yapıyor. Metro desen metro antepli yapıyor. Parti olarak akparti helal olsun. Bu iş parti meselesi değil kim olursa olsun yapana helal olsun. Onun için malatyada da vizyonu olan şehri için çalışan kim olursa olsun oyumuz ona lakin akp malatya da hak etmiyor vesselam. Gerçi insanımızda iş yok yoksa bunlar muhtar dahi olamazzz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 ay önce)malatya 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kardeşim, G. Antep ' i çok iyi bilen birisi olarak onların en büyük artısı Celal Doğan'la başlayan Asım Güzelbey ve Fatma Şahin ile devam eden bir başarı söz konusu, gelen hep üzerine koydu, büyük eserler ortaya koydular.
    %67
    %33
    Yanıtla