SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Terör Örgütü Saldırısında Şehit Olan Askerler İçin Tören

Terör Örgütü Saldırısında Şehit Olan Askerler İçin Tören
A- A+ PAYLAŞ

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan 6 asker için Şırnak'ta tören düzenlendi. Eşi Malatyalı olan Şehit Sözleşmeli Piyade Er Cebrail Dündar'ın cenazesi, memleketi Mardin- Kızıltepe'de toprağa verildi.

23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende, şehitler Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Vali Cevdet Atay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, AKP  Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, kurumların temsilcileri ve askerler katıldı.

Şırnak'taki törenin ardından şehitlerden Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ ın naaşı memleketine gönderildi ve Mardin Aziz Sancar Havalimanın’da askerî törenle karşılandı.  

Karşılama töreninin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı memleketi Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Arıklı Mahallesinde toprağa verildi.

Törene, Şehit Ailesi ve Yakınları Mardin Milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, kurumlar ve bazı siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin eşi Semanur Erdemir Dündar, eşinin şehit olduğu haberini, ailesinin yaşadığı Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evde misafir iken almıştı.

DARENDE'DE ŞEHİT ASKERLER İÇİN DUA..

Bu arada, Malatya’nın Darende ilçesinde, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üs bölgesinde şehit olan askerler için yapılan hatimlerin duası edildi.

Hulusi Efendi Hafızlık Kur’an Kursu Müdürü Aydın Duman, ilçe merkezinde bulunan tarihi Şeyh Hamid-i Veli (Somuncu Baba) Külliyesi’nde, yatsı namazı sonrasında, Hulusi Efendi Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri tarafından indirilen hatimlerin ve okunan fetih surelerinin duasını yaptı.

Çok sayıda gencin katıldığı programda caminin içi Türk bayraklarıyla donatılarak şehitlere rahmet dilendi.

Bazı vatandaşlar da Türk bayrağını öperek dua etti.

Mardin, AA- malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Şehit Cebrail Dündar için Mardin'deki cenaze töreninden.. (Altta) Darende'deki duadan..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız