SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Teröre Tepki Konvoyu

0
Güncellendi - 2016-12-20 00:54:26
Teröre Tepki Konvoyu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sosyal paylaşım sitesinde organize olan bir grup genç, terör örgütü saldırılarına tepki vermek amacıyla bir araya gelerek, araçlarıyla şehir merkezinde tur attılar.

Büyükşehir Belediye binasının arkasındaki boş alanda toplanan grup, araçlarına Türk bayrakları asarak şehir merkezinde konvoy halinde gezdiler.

Gençler, tepki eylemleri öncesinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” şeklinde slogan attılar.

Organizeyi yapan gençlik grubu adına konuşan Ferdi Özer, “Biz Malatyalı gençler olarak teröre artık tepkimizi göstermek istiyoruz. Bu terörün bitmesini istiyoruz. Artık kimsenin yüreğinin yanmamasını, kimsenin çocuğunun babasız büyümesini istemiyoruz. Toplanmamız, teröre bir tepki göstermek amaçlı.” dedi.

ORTAK DEĞERLER PLATFORMU..

Bu arada Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, Kayseri’de 14 askerin şehit olduğu terör saldırını lanetleyerek, “Yıllardır bize nizam vermeye çalışan emperyalistler, bizim kendimize ve geleceğimize sahip çıkmamızı hazmedememektedirler, bu hain saldırı bunu gösteriyor” dedi.

Ortak Değerler Platformu üyeleri Kayseri’de yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi. Platform üyeleri adına bir basın açıklaması yapan Ortak Değerler Platformu Basın Sözcüsü Hüseyin Polat, “Bu elim olayla, hiçbir değeri ve kutsalı olmayan, tüm insani değerlerle savaşan ve kalleşlikte sınır tanımayan terörün vahşi yüzüne bir kez daha şahit olduk. Yıllardır bize nizam vermeye çalışan emperyalistler, bizim kendimize, irademize ve geleceğimize sahip çıkmamızı hazmedememektedirler. Bunun için de, vahşetten başka, söyleyeceği sözü, ispatlayacağı hiçbir iddiası kalmayan müstekbirler, kiralık örgütlerle vekalet savaşları sürdürmeye çalışmaktadırlar. Kendileri gelip savaşmak yerine, terörü finanse ediyorlar ve gizleme ihtiyacı bile duymadan kargo uçaklarını doldurarak silah gönderiyorlar. Zaten hin-i hacette kullanmak üzere kendi elleriyle daha önceden kurdukları yeterli sayıda örgüt veya çeteler var. İşte bütün bileşenleri ile PKK, DEAŞ, FETÖ her birini ayrı zamanlarda farklı roller için devreye sokmaktadırlar” diye konuştu.

Terör örgütlerinin hepsinin aynı amaca hizmet ettiğini vurgulayan Polat, “Bu ümmet, artık bunların birbirlerinden hiçbir farklarının olmadığını çok iyi anlamıştır ve onlarla savaşmaya başlamıştır. Zira bunların hepsi aynı amaca hizmet etmektedir. Bugün Türkiye’de başlatılan seferberlik ve mücadele, Suriye’de, Halep’te, Şam’da, Hama’da, Humus’ta, İdlip’te, Irak’ta, Filistin’de, Mısır’da ve diğer İslam Coğrafyalarında verilen mücadele aslında bu savaşın birer parçasıdır. Ortadoğu’nun mazlum çocukları oyunun farkına varmışlardır ve yaşanan tüm acılara verilen kurbanlara ve kayıplarımıza rağmen, kısık seslerle dahi olsa gerçek özgürlük şarkısını söylemeye başlamışlardır. Artık Esed’in varil bombaları dahil hiçbir ses veya kuru gürültü, bu şarkıyı susturamayacaktır. Ok yaydan çıkmıştır ve Allah’ın yardımıyla hedefine varacaktır. Ayet-i Kerimenin ifade ettiği gibi, Müslümanların başına musallat olan veya aramıza sızdırılan beyinsizler, yenilecek ve cehenneme sürüleceklerdir” dedi.

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Polat, “Biz, daha önce yaptığımız gibi bugün de birbirimize kenetlenip, yaralarımıza tuz basarak yüreğimize gömeceğiz. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacak ve uğruna hayatlarını verdikleri insani ve İslami değerleri hayatımızın amacı haline getireceğiz. Düşmanlarımızın beklentilerini boşa çıkaracağız. Bu vesileyle Ortak Değerler Platformu ve Malatya‘da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, Dünya’nın neresinde olursa olsun insanlarımıza yönelik her türlü zulüm ve terör eylemini ve adı ne olursa olsun arkasındaki güçleri lanetleyerek, nefretle kınıyor ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

TEPKİ MESAJLARI..

Öte yandan Kayseri'deki terörist saldırı nedeniyle, siyasiler, il yöneticileri ve çeşitli kuruluşlar tepki mesajları yayınladılar.

Bakan Tüfenkci'nin Mesajı

Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "Terör bugün kirli ve alçak yüzünü bir kez daha göstererek Kayseri'de askerimizi ve sivil vatandaşlarımızı hedef almıştır. Bu sabah Kayseri’de meydana gelen hain saldırıyı lanetliyorum." dedi.

Bakan Tüfenkci mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi; "Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve hedeflerine yönelik yapılan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Ülkemizin istikameti bellidir. Bu istikameti belirleyecek olan terör odakları değil, millettir.

Türkiye’nin gelişmesine ve istikrarına göz dikenler, ülkemizin gündemini teröre çevirmek isteyenler asla başarıya ulaşamayacaklardır. Herkes bilmelidir ki ülkemiz her türlü terör örgütüyle ve onların arkasındaki vesayet odaklarıyla mücadelesinde kararlıdır. Terör bitecektir, biz bunda kararlıyız ve ne gerekiyorsa da yapacağız.

Korku ve panik yaratmaya odaklı bu hain saldırılara karşı milletimiz, her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenerek, birliğine ve dirliğine sahip çıkacak bu hainlere en güzel cevabı verecektir. Terör bizleri, yıldırmayacak daha da güçlendirecektir.

Bu elim saldırıda hayatını kaybederek şehadete ulaşan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Çalık'ın Mesajı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, şu mesajı yayınladı:

"Boğazımız düğümleniyor, kelimeler artık kifayetsiz kalıyor. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş’taki alçak saldırının acısı geçmemişken, bu kez yüreklerimize Kayseri’de ateş düştü. Milletimizin iman dolu göğsünü bir kez daha kor ateşi sardı. Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’nı hedef alan kahpe saldırıyı en şiddetli şekilde lanetliyor, şehit düşen evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Devletimizin istikbalini, milletimizin bekasını hedef alan hainlerin ve onların arkalarındaki şer odakları; 15 Temmuz’daki hezimetlerinden dolayı kuyruk acısı yaşamaktadırlar. 15 Temmuz’da ülkemizi teslim, milletimizi de esir alamayanlar, şimdi farklı şer planları ile topyekün bir saldırıya geçmişlerdir. Biz biliyoruz ki her patlayan bombanın altında bir siyasi mesaj var. Biz biliyoruz ki ayaklarımıza pranga takmak isteyenlerin arkasında, sınırlarımız ötesinden bir kumanda beyin var. O kumandayı kırmak, taşeronluğunu yapanları da yok etmek bizim milletimize karşı boynumuzun borcudur. Bu hainlere karşı, bu alçaklara karşı başarı ancak milli birlik, milli seferberlik ruhu ile kararlılıkla, azimle, inançla gelecektir. Dünya görüşümüz ne olursa olsun ama şimdi olması gereken tek şey uhuvvetimiz, birliğimiz ve dirliğimizdir.

Türkiye’yi bozguna uğratmak için tüm imkanlarını seferber edenler, tarihte olduğu gibi yine bozguna uğrayacaklardır. Emin adımlarla yürüdüğümüz hedeflerimizden hiçbir güç bizi alıkoyamayacaktır. Son 15 yılda Türkiye’nin kalkınmasını içine sindiremeyen iç ve dış fitne fesat yardakçılarına net mesajımızdır; Türkiye eskisinden daha güçlü geliyor, Türkiye yönlendirilen değil, yönlendiren bir ülke haline geliyor.

Bu vesileyle; "Tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet" diyerek bir ve beraber, sağduyu içinde ülkemizi savunacağız, hainlere, düşmanlara geçit vermeyeceğiz. Kayseri’de şehadete eren askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Allah, milletimizi ve devletimizi korusun."

Ağbaba'nın Mesajı

GHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “20 li yaşlarındaki gencecik fidanların hayatlarının baharında teker teker elimizden alınmasını kabul edemiyoruz. Terör hiçbir zaman, hiçbir yerde amacına ulaşmamıştır. Ulaşamayacaktır” dedi.

Ağbaba, “ İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve 36'sı polis 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının üzüntüsünü yaşamaya devam ederken, bir hafta sonra Kayseri’den gelen haberle bir kez daha sarsıldık. Çarşı iznine çıkan askerlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırı terörün çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir.20 li yaşlarında 13 askerimizin şehit olduğu, 56 kişinin yaralandığı bu saldırı tüm Türkiye’ye karşı yapılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Anadolu topraklarında  barış, kardeşlik ve dayanışma tohumlarının yüzyıllar yıl önce ekildiğini kaydeden Ağbaba, “Ancak geldiğimiz noktada Anadolu’nun her köşesinde katliamların yaşandığı, acı ve gözyaşının yeşerdiğini görüyoruz. Biz bu sonucu asla kabul etmiyoruz. Terör hiçbir zaman hiçbir yerde amacına ulaşamayacaktır. Terör saldırısını gerçekleştirenleri, teröristlere kol kanat gerenleri, yardım ve yataklık edenleri şiddetle kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Çakır'ın Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, terörü lanetleyerek, Cumartesi günü bombalı saldırı sonucu şehit olan 14 asker için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

Her zaman doğrunun ve hakkın temsilcisi olan milletimiz, tarih boyunca daima kötü emel güdenlerin hedefi haline gelmiştir. Dün olduğu gibi bugün de haklının, mağdurun ve garibanın yanında yer alan ülkemize kendi düzenlerini istedikleri gibi sürdürebilmek için terör dayatması yapılmaktadır. Bütün dünya şunu bilmelidir ki tarih boyunca inandığı ve savunduğu haklı davasında hiçbir zaman ödün vermeyen bu millet, şu anda dayatılan terör karşısında da asla pes etmeyecek ve diz çökmeyecektir. Çok yakın tarihimizde Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz Direnişi gibi iki zafer kazanan bu millet, bu terör illetinden de omuz-omuza zaferle çıkacak, üstesinden gelecektir.

Bütün saldırıları ve planları güvenlik güçlerimiz tarafından bertaraf edilen ve büyük bozgun yaşayan kahpe terör ve onun destekçileri şimdi de kalleşçe, haysiyetsizce, onursuzca savunmasız insanlara habersiz bir şekilde saldırmaktadır.

Son olarak böyle kahpece bir saldırı sonucunda Kayseri’de şehit olan 14 vatan evladını rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başta büyük Türk Milleti olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun. Vatan sağolsun.”

Gürkan'ın Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kayseri’de yaşanan alçak bombalı saldırı olayını kınadı. Başkan Gürkan, “Bu alçak saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğüne, hedeflerine ve bölgesindeki gücüne yönelik yapılmıştır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kayseri ilinde güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşları hedef alan alçak bombalı saldı olayı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Kayseri ilinde çarşı iznine çıkan ve tamamı silahsız olan askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik alçakça ve haince bir bombalı saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırı başta olmak üzere, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik yapılan tüm saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Terör örgütleri ve arkasındaki güçler, çarşı iznine çıkan silahsız güvenlik güçlerimize ve sivillere yönelik bombalı saldırıda bulunacak kadar alçalmışlardır. Bu saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütünün tasfiyesine yönelik yaptığı mücadelenin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Bu saldırılar, dün gün olduğu gibi bu günde bizleri yıldıramayacaktır. Bizleri, bölemeyecekler, bizleri yolumuzdan alıkoyamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesindeki etkinliği ve gücü, terör örgütlerinin arkasındaki güç odaklarını rahatsız etmiş, saldırıların tek amacı da ülkemizin huzurunu bozmak ve hedeflerinden alıkoymaktır. Millet olarak, teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde, yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. Dünyanın en alçak saldırısının yaşandığı Kayseri ilindeki bombalı hain saldırıda şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Polat'ın Mesajı

Yeşilyurt Belediye başkanı Hacı Uğur Polat, Kayseri’de, çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü hedef alan canlı bomba saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Askerimizin, polisimizin, öğrencilerimizin ve masum sivillerin canına kast eden hain terör eylemlerini bir kez daha nefretle ve lanetle kınıyorum. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimiz maruz kaldığı ihaneti ve kaybettiği evlatlarını unutmayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun" dedi

Başkan Polat, "Milletimizin birlik, beraberlik ve huzurunu, hedef alan bu haince ve alçakça saldırılar, asla amacına ulaşamayacaktır. Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, 'milli seferberlik ruhu' içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

MTSO'nun Mesajı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza, "Kayseri’de gerçekleşen, çok sayıda askerimizin şehit olduğu ve yaralıların bulunduğu kanlı terör saldırısını şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz." dedi.

Erkoç ve Payza yaptığı ortak yazılı açıklamada şunları söyledi;

“Kayseri’de terör çirkin, insanlık dışı yüzünü maalesef ki bir kez daha göstermiştir. Bu olay hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Birlik, beraberlik ve huzurumuza göz dikenler asla hedeflerine ulaşmayacaklardır. Bizi terörle korkutmayı amaçlayanlar bilsinler ki, ülkemizi bu alçaklara, kahpelere bırakmayız. Çünkü bizler her türlü meselenin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Terör odaklarını destekleyenler, tek yürek olmuş milletimizi asla korkutamayacak ve sindiremeyeceklerdir. Döktükleri kanda boğulacaklardır.

Türkiye; bu topraklarda kader birliği yapmış, ortak geçmişe sahip, ortak bir geleceğe umutla bakan, kardeşliğe inanmış insanların gururla taşıdığı kimliktir, vatandır. İlelebet de böyle kalacaktır. İsteseler de istemeseler de bu gerçek, terörü araç edinen katillerin yüzüne tarihin en sert şamarı olacak çarpacaktır. Ülkemizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna saldıran her türlü terörü ve destekçilerini şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz.

Bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve aziz milletimize sabır, yaralılara acil şifalar dileriz.”

ESOB'un Mesajı

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kayseri’de yaşanan bombalı saldırıya sert tepki göstererek, “Bu girişimler alçaklığın ve şerefsizliğin de ötesindedir. Millet olarak, ülke olarak yılmayacağız, asla geri adım atmayacağız.” dedi.

Keskin; “İstanbul ve ardından Kayseri’de vatan evlatlarına yönelik yapılan saldırılar acımızın üstüne acılar koymuştur. Ancak o derecede terör örgütlerine karşı öfkemizi de arttırmıştır. Tüm şehitlerimize rahmet ve şükranla anıyor, yaralılarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Her şeye rağmen Milet ve ülke olarak bekamızı, istikbalimiz koruma ve yaşatma adına haince gerçekleştirilen bu girişimler alçaklığın ve şerefsizliğin de ötesindedir. Millet olarak, ülke olarak yılmayacağız, asla geri adım atmayacağız. Milletimiz gerektiğinde vatanı, bayrağı ve ezanı için göğsünü siper etmekten çekinmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. Devletimiz ve hükümetimizin; vatana ve millete ihanet boyutunda gerçekleştirilmiş hadiseleri ortaya çıkarması bu millete yapılabilecek en büyük hizmetlerden birisi olacaktır. Yıkıcı, bozguncu, hain ve ihanetçiler kim olursa olsun, hangi kesim olursa olsun, artık milletimizin kudreti ve devletimizin gücü karşısında biran önce yok edilmezi elzemdir. Devletimizin ve hükümetimizin bu konuda atacağı adımları ve gerçekleştireceği çalışmaları esnaf ve sanatkar camiası olarak destekliyoruz.” ifadelerini kaydetti

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha

kayseri-patlama-2

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

tepki2

tepki3

tepki1

ORTAK DEĞERLER PLATFORMU TERÖR SALDIRISINI LANETLEDİ (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız