SON DAKİKA
SON DEPREMLER

The Times Uyardı !

A- A+ PAYLAŞ

Gazete İstanbul ile ilgili şu uyarıyı yaptı:"Deprem olasılığını yüzde 60.”

İngiliz The Times Gazetesi, dünyada bazı yerlerin deprem açısından tehlikede bulunduğunu söyleyerek “İstanbul da kaygılandırıyor” yorumunu yaptı.

Ulster Üniversitesi’nden Profesör John McCloskey’nin
“Hayatımda bir milyon insanı öldüren bir depremi görmeyi bekliyorum” sözlerini aktaran gazete, Sumatra, Tahran gibi bazı yerlerin özellikle riskte olduğunu belirterek “Diğer bir kaygı İstanbul” diye yazdı.

Olasılık yüzde 60

Gazete İstanbul ile ilgili şu uyarıyı yaptı: “Bilim adamları, Kuzey Anadolu fayının kuzeybatısında bulunan Türk kentinin önümüzdeki 30 yılda büyük bir deprem yaşaması olasılığını yüzde 60 olarak tahmin ediyor. İstanbul, son 1500 yılda en az bir düzine ciddi depreme maruz kaldı.”

Biri çok büyük 18 deprem

The Times, İzlanda’daki yanardağ olayının, dünya çapında dramatik sismik faaliyetlerinin meydana geldiği bir dönemde olduğuna da dikkat çekerek son altı ayda Samoa, Sumatra, Haiti, Şile ve Çin’de yaşanan depremleri anımsattı. Tahminlere göre, gelecekte 7 ile 7.9 arasında şiddetteki 17 adet büyük deprem ve 8 üstündeki şiddetten çok büyük bir deprem beklendiğine işaret eden gazete, yine dünyada gerek deprem, gerek yanardağ aktivitesinin normal düzeylerde olduğunu kaydederek “Dramatik bir biçimde değişen ölen insanların sayısıdır” ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız