SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplantı İçerde, Sorun Kaldırımda!

0
Güncellendi - 2019-01-23 02:48:00
Toplantı İçerde, Sorun Kaldırımda!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın bazı noktalarında araçlarını park edecek uygun yer bulamayan sürücüler, kaldırıma park edince vatandaşlar yolda yürümek zorunda kalıyor. Kazalara davetiye çıkaran bu duruma yetkilileri ise sessiz kaldığı iddia edildi.

Malatya'da her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte sorunların başında gelen park yeri sıkıntısı, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Her esnafın kendi iş yerinin önüne park yapılmaması için çeşitli şekillerde kapatması, sabah aracını koyarak akşama kadar durması neden kent merkezinde işi olan birçok sürücü park yeri bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu durum ise kent merkezinde düzensiz parkların artmasına neden oluyor.

Özellikle kent merkezinde trafik ve belediye ekiplerinin de bu konuda duyarsız kaldığını iddia eden vatandaşlar, kaldırımları kullanamamaktan şikayetçi. Kaldırım üzerine yapılan parklara hemen hemen her cadde ve sokakta rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren vatandaşlar, kaldırımları işgal eden araçlardan şikayetçi olurken, bu durumun yetkililer tarafından çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Bu arada, Valilik arkasındaki eski Battalgazi Belediye Binası salonunda Vali Aydın Baruş başkanlığında yapılan, yatırımlar ve sorunlarının görüşüldüğü İl Koordinasyon Kurulu'na katılmak için gelen kurum ve kuruluş temsilcilerinin makam araçları, park sorunu nedeniyle yasak olmasına rağmen kaldırıma park edilince, vatandaşlar yolda yürümek zorunda kaldılar.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Mahmut (5 yıl önce)
    Malatya 'da ciddi bir trafik sorunu var. Öncelikle emniyet hic denetim yapmıyor, dronela kemer kontrol etmek pusuya yatip radar cezası kesmek denetim değildir. Halkta da ciddi bir trafik kültürü sorunu var, sehir icinde 50 km hiz sinirina kimse uymuyor, kimse yayaya yol vermiyor, ara sokaktan çıkana yol vermiyor. Belediye oy kaygisi ile kimseye karismiyor otopark yapılmıyor sokak aralarina. Merkezde işiniz varsa yakin bir park yok adam gibi millet de cebine koyacak degil arabayi mecburen boş bulduğu yere bırakıyor. Vel hasıl kelam herkes suçlu...
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (5 yıl önce)
    malatyada trafik konusu başlı başına bir sorun adam aracını istediği her yere bırakabiliyor tam bir rezalet yöneticiler seçim havasına girmiş kimseye dokunan yok rezill,ik diz boyu
    0
    0
    Yanıtla
  • suat dayı (5 yıl önce)
    evlerinin yanında marketler olduğu halde. adam çarşıdaki sebze pazarına iki deste maydanoz için özel arabasıyla geliyor. (bu bir örnek) , elbette şehir merkezinde arabadan geçilmez. yanlışım varsa düzeltin ama...
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (5 yıl önce)
    Böyle birşey olabilirmi şiddetle kınıyorum. Eğer bir yerde kurala önce yetkililer uymuyorsa ben vatandaş olarak hiç uymam. Basın mensuplarına ilk kez teşekkürü borç biliyorum. Orda bulunan gerçekleri tarafsız şekilde haber yaptığı için minnettarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (5 yıl önce)
    Yoldan geniş kaldırım yaparsanız olacağı bu iyi etmislrt
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Ben polisler ne de belediye ekipleri kontrol ve denetleme yapmıyor kaldırıma belediye sokağa polis bakıyor diye saçma sapan ayrışmalar olmuş kural kuraldır düzenli denetim olsa bir iki defa ceza yazsalar kimse birdaha yaparmı ama nerde
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (5 yıl önce)
    BİDE EFE İŞMERKEZİNİN YERİNE YAPILAN DEV YAPI GELDİKİ CÜMBÜŞ BUNDN SONRA
    0
    0
    Yanıtla
  • sami (5 yıl önce)
    Araba sahibi olmayı haketmeyenler araba sahibi olursa olacağı bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardelen (5 yıl önce)
    Bu görüntü dünyanın en ilkel kabilelerinde ancak görülebilir. Birde Malatya da. Üstelik kanunu çiğneyenler Vali'nin gözü önünde ve şehrin üst düzey kamu görevlileri. Sözün bittiği yer budur. Söylenecek çok söz var ama biliyorsunuz ki çoğunu yutmak zorunda kalıyoruz ve ancak bu kadar söyleyebiliyoruz. Gerisini ve kul haklarını Allah havale etmekten başka çaremiz kalmadı...……..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalee (5 yıl önce)
    Sözde büyük şehirde toplu taşıma yok , şehir otoparkları yok , ücretli otopark uygulaması bitti esnaf terörü başladı eline duba alan dükkanının önünü tapuluyor , AKP kazanacak olmanın rahatlığından olsa gerek proje yapma gereği bile duymuyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • "esnaf terörü başladı eline duba alan dükkanının önünü tapuluyor ." ÇOK HAKLISINIZ . BEĞENDİM
    0
    0
    Yanıtla
  • TOPRAK (5 yıl önce)
    Yürümeyi sevmiyoruz yürüdüğümüz kaldırıma arabamızı bırakıyoruz kendi elimizle egsoz dumanına boğuluyoruz elimizden gelse salona kadar çıkartacağız arabamızı emin olalım ayaklarımız arabamız kadar değerli değil bir düşünelim en gösterişli arabayı bize verecekler ama bizde ayaklarımızı vereceğiz kaç kişi kabul eder.Kabul ediyoruz hepimiz toplu taşıma şehircilik sorunları ilimizde kördüğüm çözülemiyor.Sizce suç kimde yanlış anlasılmasın siyasi olarak yorum yapmak istemiyorum.Emin olalım bu şehri planlıyan kadar hepimiz suçluyuz kimi seçersek seçelim bunun bir önemi yok önemli olan bizim kendimizi düzeltmemiz gerçek doğamıza geri dönmemiz göstermelik hareketlerden vaz geçmemiz.Tabi büyük bir otopark yapılabilinir gereklide zaten ama bir düsünelim araba yok herkes yürüyor gürültü yok egsoz yok sadece sokaklarda insanlar var ve uzak bir yere gitmek için ana yollarda istasyonlar var kapımızın önünde zehir püsküren bizlere yeni teknoloji diye pazarlanan aslında çok eski nedenmi halen bir egsozu var ve gürültü makinesi diye tabir edilen yürüme hissini bize unutturmak isteyen yolda geçerken komşumuza bakkala manava bir selam vermemizi istemeyen tabi bu dediklerim yürüyen insanların yaptığı davranışlar olduğu için ben bu makineleri görmek istemiyorum eski kafalı deyiniz teknoloji karşıtı deyiniz ama benim için en ileri teknoloji insandır.
    0
    0
    Yanıtla