SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Topluma Kazandırma''dan Tahliye

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İslami Hareket (TİH) adlı örgütün Şafak ve Değişim Grubuna yönelik operasyonlarda "Malatyalılar Grubu" olarak da bilinen grubun lider kadrosunda olduğu iddiasıyla 18 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edilen ve firarda olan Zekeriya Şengöz'ün, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim olduğu ve "Topluma Kazandırma Yasası"ndan faydalanmak istediğine ilişkin başvurusunun ardından tahliye edildiği bildirildi.

Malatya'da 2000 yılında polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, bazı silahlar ve dökümanlar ele geçirilmiş, olayla ilgili toplam 47 kişi DGM'de yargılanmıştı. Operasyonun ilk aşamasında yakalanamayan Zekeriya Şengöz, bir süre sonra teslim olmuş, bir süre hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti. 28 Eylül 2000 tarihinde sonuçlanan ilk yargılamada sanıkların tümü hakkında beraat kararı verilmiş, DGM savcısı kararı temyiz edince, Yargıtay bozmuş, sanıklar ikinci kez yargılanmıştı. Ancak, ikinci yargılama sırasında tutuklama kararı verilmesine rağmen, Şengöz tekrar teslim olmamıştı.

Türkiye İslami Hareketi (TİH) örgütü üyesi oldukları" iddia edilen 47 kişinin yargılandığı ikinci davada Malatya DGM, sanıklardan Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur'u 18 yıl 9'ar ay, Ahmet Turan Caner, Hakan Toprak, Namık Şahin, Basri Yaşar, Fırat Dirikolu, Altan Özkanlı ve Nuh Tunç'u 12 yıl 6'şar ay, İsmet Kançura, Ferit Özdemir, Ramazan Yakıcı, Eyüp Mansur Öztan, Hasan Alıcı ve Mehmet Kayış'ı ise 3 yıl 9'ar ay hapis cezasına mahkum etmişti. Diğer sanıklar hakkında beraat kararı verilmişti.

Şengöz'ün Perşembe günü Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek teslim olduğu, hakkındaki gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilerek cezaevine gönderildiği, "Topluma Kazandırma Yasası"ndan yararlanma talebinin değerlendirilmesinin ardından da tahliye edildiği öğrenildi. Davanın mahkumiyet alan diğer sanıklarının da daha önce "Topluma Kazandırma Yasası"ndan yararlanarak haklarındaki tutuklama kararlarının kaldırılmış olduğu haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız