SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trafik Yoğunluğunu Alacak Büyük Bir Yol Olacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Kuşak Yolunda ciddi bir ilerleme kaydedildiğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolunun Malatya için önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Hizmete girdiğinde Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yol olacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Kuzey Kuşak Yolunun Malatya’yı tek ana arterli yol aksından çıkaracağını vurgulayan Başkan Gürkan, buradaki yol yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Malatya’nın alternatif yol aksının artırılması ve yeni yolların açılması için yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kuzey Kuşak Yolunun tamamlanması için, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrasında yeniden başladığı yol çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

“ÇALIŞMALARIMIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarımız devam ediyor. Deprem süresinden hemen sonra hızlıca çalışmalara başladık. Doğuda MEGSAŞ Ekmek Fabrikası ile Battalgazi yolu arasındaki kısmın asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır. MEGSAŞ Ekmek Fabrikasından Taştepe yoluna ve Samanköy Kavşağına kadar olan bölümde çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Reglaj, alt temel, temel çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. Yolun sanat yapılarını, altyapılarını, kanalizasyon, içme suyu, yağmur-drenaj gibi çalışmaları büyük ölçüde tamamladık ve üstyapı çalışmalarına başladık. Devamında DSİ’ye kadar olan kısımda da toprak karma, menfez işlemleri başladı. Yolumuzu en kısa zamanda açıp, Temmuz ayının sonunda 1. etabı, eylüle kadar da 2. etabı tamamlamış olacağız” dedi.

“DEPREM İLE BİRLİKTE YENİ ARTERLERİN AÇILMASININ ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI”
Malatya’nın yol standartlarını daha kaliteli hale getirmek için yoğun mesai harcadıklarını söyleyen Başkan Gürkan, “Malatya bildiğiniz gibi tek arterli bir yoldu. Özellikle deprem ile birlikte yeni arterlerin açılmasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Eğer deprem esnasında Anayurt Bulvarı, Danişmend Gazi Bulvarı, Alper Tunga Bulvarı açılmamış olsaydı, Malatya sıkışıp kalırdı. Biz onun için ‘Yol medeniyettir’ dedik ve bu medeniyetin bütün standartlarıyla, birimleriyle Malatya’yla tanışması gerekirdi. Bir taraftan Güney Kuşak Yolunu yaparken bir taraftan Alper Tunga’yı bir taraftan Danişmend Gazi’yi bir taraftan Güldal Akşit Bulvarı yapılırken bir taraftan Battalgazi yolu yapılırken bir taraftan da Kuzey Kuşak yolu yapılıyordu. Her tarafta yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yoldur. Kuzey Kuşak Yolu ile ilgili biz, Hanımınçiftliği karayolu viyadüğü ve burada da demir yolu viyadüğünü bitirmek üzereyiz. Kuzey Kuşak Yolundaki yol çalışmalarının da herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Temmuz ayı sonu itibariyle bitirilmesini planlıyoruz. Aslında daha önceden bitirmeyi planlıyorduk ama deprem, olumsuz hava şartları ve sürekli yağmurun yağması çalışmaları inkıtaaya uğrattı. Buna rağmen Kuzey Kuşak Yolunun 1. etabını Temmuz, 2. etabını da Eylül ayının sonuna kadar bitirilmesinin planlaması yapılmıştır. Allah milletimize Malatya’mıza hayırlı uğurlu etsin diyoruz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Selektör Yapan (11 ay önce)
    Sevgili Malatyalılar, Lütfen sol şerit sevdanızdan vazgeçiniz ve aracınızda bulunan sağ ve sol aynalarınızı kullanmayı ihmal etmeyiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İSYAN (11 ay önce)
    ne yol arkadaş sebze haline giderken artık bıktık yav ya açın yada açmayın 10 yıl oldu resmenn
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazık memleketime (11 ay önce)
    Yeşilyurt,Tecde,Bostanbaşı betona doydu kuzey çevreyoluyla da Malatya nın kalan diğer yarısını ve yeşilliğini bitirme projesi arsaların fiyatlarıının rekor zamlandırılmasında oldukça etkili oldu yok kuzey çevre yolu yakınından geçiyor diye arsaların fiyatları inanılmaz yükseldi yok müteahhit gelecekmişte bina yapacakmışmış buralara arsa sahipleri ilerde inanılmaz yatırım deyip uçuk kaçık rakam verdiler ve bir şehir nasıl yok edilir izledik ve gördük…Malatya yı yok ettiniz .tek bir çözümü var illeri şu belediyelerin kaderine bırakmayacak devlet illeri belediyelerden alacak afet bakanlığı kurulacak ,çevre ve şehircilik bakanlığı,tarım ve orman bakanlığı ve onlar tanzim edecek şehirleri ha onların içindeki insanlarda işinin ehli olacak kaçak mı yapıldı yıkacaksın o evi yıkmazsan o ev içindekilerle birlikte yıkılacak ne desek boş üzülüyorum memleketime yazık yazık çok yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • asfaltcı (11 ay önce)
    bu yolu çok önceler asfaltladınız açtınız. tam lazım olacağı dönemde yeniden kazıp alt yapısını yapmaya başladınız. bu nasıl bir mühendislik hesabıdır. ak partinin en çok öğündüğü yollar ve köprüler. Malatya'da ne yol var ne de köprü. keşkesi olmayan bir başkan ile onunla aynı yola baş koymuş vekiller. malatya azmış yoksa Allah bu yöneticileri başımıza bela eder miydi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (11 ay önce)
    Çevre yolunu 3 geliş, 3 gidiş yapmadınız ya. Şaşırdık mı hayır. Çünkü bu işler vizyon gerektirir. O da sizde yok ne yazık ki. Yine küçük düşündünüz. Yine Malatya yı küçükşehir zannettiniz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Reis44 (11 ay önce)
    Reis inşallah 2028 yılında Güney çevreyolunu tamamlar. Seçim öncesi açılışı yapar. Maşallah. Malatyamız yüzde 80 verse bir yıl önce de yapardı ama halkımız nankör biraz. Yok adliye Sarayı yok, Maliye eski, ekmek kuyruğu çok, devlete ait yeni hiç kurum yok. Bolgelikler Elazığ’da diye ağlıyorlar sürekli. Karnınız doyuyor mu? Doyuyor. O halde Reis’e oy vereceksiniz. Aç değilsiniz. Nankörlük etmeyin. Belediye seçimlerinde gerekirse Elazığlı bir aday çıkacak ve siz de oy vereceksiniz. Yüzde 70 altına düşerse Reis hakkını helal etmez size. Ona göre. Başkanım Gürkan çok çalışıyor. Ona saygısızlık Reis’e saygısızlıktır. Lütfen...
    %54
    %46
    Yanıtla
  • bu gerçek düşünceniz ise vay halimize. Yok ironi yapıyorsanız da bu düşüncelerde insanlar olduğu için yine vay halimize.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (11 ay önce)
    Önümüzdeki Belediye seçimlerinde Selahattin Gürkan 'in cekedi aday olsun %70 alır. Çevre yolu kimin umurunda.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hayri (11 ay önce)
    Yazıklar olsun. Bir yol açacaksın 20 senedir onla eyleniyorsun. Yazikki ama oy verdiler
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Saim44 (11 ay önce)
    Arkadaşlar bu yolun hali ortada ne soyleseniz haklisiniz şimdi ben bi başka yoldan bahsedecem size, buda güneyde tokinin altindan fahri kayahana bağlanacak bir km lik bir yol tamı tamına 18 yıldır devam ediyor biraz çalısmalardan bahsedeyim size birgun bakiyorsunuz bir dozer gelmis biseyler yapiyor o gidiyor bi kac gun sonra bi kamyon hafriyat geliyor neyse oda gidiyor 2 veya 3 ay sonra bi kepce geliypr oradaki daha onceden gelen hafriyatlari alip bi başka mahalleye gõtürüyor vesayir 18 senedir burada yap boz oynanıyor sonra bunlar çıkıp şunu bõyle yaptim bunu boyle yaptim diye biznen dalga geçiyorlar hülasa sen daha bir km lik yolu 18 senede bitirememişsin neyse secime az kaldi Allah kerimdir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gülümuşaklı Abuzer (11 ay önce)
    Başımızdan felaket geçti siz hala yol diyorsunuz ALLAH eksikliğinizi vermesin “Hizmete girdiğinde Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yol olacaktır” Sevgili başkanım he he doğru diyorsun bu söylenti çıktığında ben on yaşındaydım kuzey çevreyolu yapılacak diye büyüklerimiz konuşurdu. Otuz yaşına geldim temelini attılar aha şimdi otuz altı oldum daha yarısını yaptınız sizden dileğim uçan arabalar çıkmadan bitirin kafi... Aslında söylenecek çok şey var ama sizlerin vereceği cevap belli. Kıymetli zamanımı burda harçamak işime gelmez. ALLAH bu gariban halka yardımcı olsun.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Rami (11 ay önce)
    Birsey olmaz uğrasın dursun Gürkan nasılsa yeni Gönen’de yine seçersiniz zamanı var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sabri (11 ay önce)
    Allah aşkına yapmayın, ömür bitti gidiyoruz, daha görmek de istemiyoruz. Yıllardır aynı konu altıüstü bir yol yapacaksınız ayıptır bee
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deli (11 ay önce)
    Bu yol tam 11 yıldır aynen böyle, isteyen arşivlere bakabilir. Lakin aşağıdaki yorumlara bakıldığında herkes muzdarip ve o yolu kullananlar perişan ve bitkin durumda keza, Malatya'daki tüm yollar böyle ve önümüzdeki 20 yıl daha böyle olacağı garanti. Şikayet etme hakkımız yok Semerci'yi, Cemal'ı, Çakır'ı, Gürkan'ı, da bizler getirdik ..ve daha getireceğiz de..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin GÖKÇE (11 ay önce)
    11 İlimizde Asrıf Felaketini yaşadık.Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan Rahmet ,yakınlarına başsağlığı ve sabır yaralı kardeşlerimize de Rabbimden Acil şifalar temennisiyle sözlerime başlamak isterim;Bu felaketle anlaşıldıki; İnşaatalanlarını zemini sert olacak,fay hattı geçmeyecek,bunlar biliniyordu aslında Çünki ülkemiz Deprem kuşağındadır Bilim Adamları bas bas bağırdı geliyor diye ama ne yazıkki Bizim Belediyelerimiz kulak asmadı,asmadığı gibi tarım arazilerine inşaatlar yükseldikçe yükseldi.Belediyelerimiz kasalarını doldurdu ve seyirci kaldı,güzelim Yeşil Malatya Binalarla doldurulmuş çirkin beton yığınına döndü,yıllardır bu sürec devam etti,biri de çıkıp yazık yeşil malatyaya eziyet ediyorsunuz,yeşillik kalmadı su damarları kapandı kötü bir görüntü havası gittikçe bozulan bir şehir haline geldi.Hindistanın o kalabalık havasız trafiği yollarının bozukluğu keşmekeşliğine benzetirdim.Olan oldu 50,000 den fazla insanımız canını verdi,bunun vebalı günahı sorumluların üzerine olsun inşallah.Bundan sonra ders çıkartıp seçeceğimiz Belediye Başkanlarını Şehir planlama,İnşaat Mühendisi Mimar ve mühendis olmasına dikkat etmeliyiz derim,Tabi herşeyden evel vicdan ve merhamet sahibi olmak lazım.Altyapıya özellikle önem vermek 100-200 yıllık planlar yapmamız lazım.Bu teknolojiyle köyler şehir şehirler metropole dönüşüyor,dur durmak bilmeyen bu büyümeye ayak uydurmak şehirlerimizi buna göre planlamak gerekiyor.Şimdi Belediye Başkanlarımıza çok büyük vazifeler düşüyor şehirler yerle bir oldu,artık yol sokak açmak dahada kolaylaştıPalnlarınızı buna göre yapın,aytyapıyı buna göre konumlayın ki yarın aynı sıkıntılarla karşılaşmayalım.Ülkemiz Deprem kuşağı altında zemini ve altyapıyı sağlam kurarsak Allahın izniyle bişey olmaz,Japonyada devamlı daha büyük depremler oluyor DTeprem adamı öldürmez bina öldürür.düsturuyla Allah L
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fahri (11 ay önce)
    ömrüm bitti bitecek herhalde bu yolun bitişini göremiyeceğiz bi yapıyorlar bozuyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • özkan (11 ay önce)
    hükümet kadın filmindeki boru döşeyen işçiler mi yapıyor bu yolu, her gün 10 metre yapıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (11 ay önce)
    Ayı kavağa çıktığında tamamlanır inşallah.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)
    Battalgazi yolundan şehir mezarlığına sanayiye tek alternatif geçiş yolunu harap ettiniz. Sözde viyadük yapıldı su deposunun yanında ki yolu kaç yıldır bitirmediniz. Mahallenin çocuklarına oyuncak kamyon kepçe verilse şimdiye kadar o yolu açmışlardı. Eğer siz haklıysanız biz yılları saymayı bilmiyoruz, eğer biz haklıysak siz metreküp hesabı yapıp oraya gönderdiğiniz kamyon kepçe taşeronların iş ile oyun oynadığını bilmiyorsunuz. Ama sizde haklısınız iş bitse 3-5 yıl konuşacak çay ocağı sohbeti kalmaz memlekete.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyali (11 ay önce)
    Bu yolla tam 2 yıldır uğraşıyorlar mezarlığın yan tarafında battalgazi yoluna çıkacak bir türlü bitmiyor büyükşehir anlayışı bu işte çift yönlü bölünmüş yol ya insan bir tarafı yapar diğerinde ise servis yolu verir bunlar 2 tarafida harap ettiler 2 yıldır insanlarda kestirme diye burdan gidiyor arabaların alt takımları hep öldü ne bitmeyen bir yol aynı çevre yolu gibi
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Kaç yıl oldu bilmiyorum belki 25 yıl olmuştur malatyada kuzey ve güney kuşak yolları ve çevre yolu sürekli konuşulur ama bir türlü bitmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Hepsi hepsi baştan sona 3 km gelmeyen ve Ahmet Çakır döneminden miras kalan bu yol hikayesini Selo başkan döneminde 4 yıldır 20 haber konusu olarak okuyoruz. 21.Yüz yılda 4 ayda bitecek yolu Selo başkan 4 yılda bitiremedi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Rambaldi (11 ay önce)
    Depremle beraber kışla caddesine paralel bir yol açılmalıdır.Bu fırsatı da kaçırmayalım. Aynı kışla gibi Sivas caddesinden istasyona kadar çift gidiş gelişli bir yol Akpınar a konmalıdır. Yeniden şehir kurulacaksa dükkanların altı otopark yapılmalıdır. Eskisi gibi çarşıya girenin pişman olmayacağı ve esnafın rahatlayacagi bir planlama olmalıdır. Buraya yazmakla kalmamalıdır. Bu dediklerimizi yetkililer duymalidir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • malatyalı (11 ay önce)
    deprem malatya nın yıllarca ,kendi haline bırakıldığını gösterdi.30 yıldır çevre yolundan bahsediyorlar.10 yıldır her sonbaharda yol açılacak deniyor.malatya belediye başkanlarını seçemiyor.malatya göç veren basit bir şehir olacak.bununda en büyük sorumluları belediye başkanlarıdır.vizyonsuz sıradan yönetici olmuşlar.niyetleri iyi olabilir lakin kapasiteleri bir şehrin gelişimini sağlayamaz.seküler ,liberal iyi eğitim almış .batının değerleriyle barışık isimler ,şehrimizi geliştirebilir.tabi bu bir hayal %80 lere varan bir düşünce yapısı ,bu kısır döngüye neden olmaktadır.bir selahattin gider diğer selahattin gelir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • fth (11 ay önce)
    Yıllardır yapacaklar. O yolu artık kullanamaz olduk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AHMET (11 ay önce)
    4 yıldır bu yolu çarmuzuya baglayamadılar.Bu hikayeden açıklamaların yeter artık başkan.Gercekten bir şey yapmadan geçirdin koca yılları.Yahu topraktan bile o yolu acsaydın mezarlık ve galericiler sitesine ulaşım kolay olurdu.Neyse az kaldı inşallah
    %96
    %4
    Yanıtla