SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Trafik Yükünü Kaldıracak ve Şehrimize Nefes Aldıracak”

“Trafik Yükünü Kaldıracak ve Şehrimize Nefes Aldıracak”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Kuzey Kuşak Yolu çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bağlantı yollarıyla beraber yaklaşık 4 milyar TL yatırım bedeli olan yolu kullanacak sürücülerin hızlı ve güvenli bir şekilde yolculuk yapacağını söyledi. Gürkan, yaklaşık 100 kilometrelik yol çalışmasının bitme aşamasına geldiğini belirterek, “Malatya tarihinin toplam yol yatırımının en az 10 katı yatırım yapıldı” dedi.

Çalışmalar hakkında Başkan Gürkan’a bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Hakan Demir, yolun bitmesi ile bölge trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını ifade etti. Çalışmalar da son aşamaya gelindiğini kaydeden Demir, “Yeşilçam Caddesi ile Kuzey Kuşak Yolu’nu bağlama çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda Topsöğüt bölgesinde de çalışmalarımız devam ediyor. Kuzey Kuşak yolu açıldığı takdirde Malatya’nın trafik yükünü kaldıracak ve şehrimize nefes aldıracak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Kuzey Kuşak Yolu’nun güvenli ve huzurlu bir yolculuk imkanı sunacağını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz andan itibaren özellikle bu yol güzergâhında bulunan kişiye ait, kişisel parseller ve kişiye ait mülkiyetler ve benzeri yapıların olduğu yol aksında bulunan bu yapıların kamulaştırma sürecini gerçekleştirdik. Diğer taraftan da nasıl finansman kaynağı bulunur çerçevesi içerisinde yoğun bir çalışma içerisine girdik” dedi.

Malatya’da uzun yıllardan beri Güney ve Kuzey Kuşak Yolları ile Kuzey Çevre Yolu söylemlerinin bulunduğuna dikkat çeken Gürkan, “Bir türlü bir adım atılamıyordu. Biz göreve geldikten sonra tek arterli, tek merkezli olan Malatya’nın alt merkezleri olması gerektiğini ve alternatif yolların olması gerektiğini, bir şehrin başka türlü gelişme trendinin olmayacağını bildiğimiz için ilk etapta alt merkez ve alt merkezlere ait yolları gerçekleştirdik. Gelincik Tepesi bir alt merkezdi. Güldal Akşit Bulvarı’nda 2 gidiş, 2 gelişi olan yolda gerekli kamulaştırma işlemleri yapılarak, bölgedeki düğün salonları ve okulların olduğu alanlarda trafik rahatlatıldı. Aynı zamanda Elazığ yolu ile Kuzey Kuşak ve Kuzey Çevre Yolu ile de bağlantı sağlandı” ifadelerine yer verdi.

"Malatya tarihinin toplam yol yatırımının en az 10 katı”

Kuzey Kuşak Yolu ile vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı içerisinde yolculuk yapacaklarını da dile getiren Başkan Gürkan, “Kuzey Kuşak Yolu’nun bitirilme aşamasına geldik. Kasım ayı itibariyle Yeşilçam Caddesi’nden Sivas Yolu’na, oradan da Kayseri, Adana, Kahramanmaraş yollarına bağlantı kurularak trafik akışının sağlıklı yürütülmesine imkân sağlanacaktır. Bu yolun çalışmaları esnasında vatandaşlarımızın göstermiş olduğu iyi niyetten dolayı ve bu çalışmalarımızı yapan personelimize sonsuz teşekkürlerimi ifade ediyorum. Yol medeniyettir. Yol, amel defteri açık olandır. Sadaka-i cariyedir. Bu yolu kullanacak olanlar huzurlu bir trafik içerisinde ve hızlı bir şekilde gitmek istedikleri yere varacaklar. Zamanı optimum kullanarak hem işlerini çabuk yapma noktasında hem zamandan tasarruf etme noktasında hem de sağlıklı ve güvenli bir trafik akışı içerisinde yolculuk yapacaklar. Yolumuzun Malatya’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu yolun kümülatif değerlerine baktığımız zaman Kuzey Kuşak Yolu, bağlantı yollarıyla beraber 4 milyar TL civarında bir rakama tekabül ediyor. Bunun altını çizmek gerekiyor. Milyarlarca liralık yatırım sadece bu yol için harcanıyor. Malatya tarihinin toplam yol yatırımının en az 10 katı yatırım yapıldığını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ömer Osman (6 ay önce)
    Sayın editör lütfen haberlerde detaylı 3/5 fotoğraf paylaşın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen bir haber yapıp kapak foto koymanın hiç bir mantığı yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (6 ay önce)
    Ne söyleniyorsunuz, 4 yılda bir bu arkadaşları yere göğe sığdıramadan siz seçiyorsunuz, sorulduğunda da biz aslında parti başkanının hatrına oy verdik diyorsunuz, bu nasıl bir psikoloji.. iktidarı kutluyorum düz düşünen bir seçmen kitlesi oluşturdu Malatya da vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Bugün yakınca manaslardan Sivas caddesine 45 dakikada geldim akşam namazını kaçırdım eski ssk bulvarına İstasyon bulvarına 2 alt geçit yapmayı düşünemedinizmi deprem olunca şehir boştu neden yapmadınız bir daha selahattin Gürkana oy verirsem elim kırılsın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • osman bey (6 ay önce)
    reis önce çarşıyı yap .babalık yap çarşıya.bu çarşıyı yparsa sen yaparsın
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Bence ara sıra gidip fotoğraf çektirmek için bitirmiyor. Süper Başgan, o yolu tamamlayıp başka yollarda oynayan oyalanan kepçelerin yanında fotoğraf çekseniz olur mu? Bizde o yolu kullanırız. Başharık TOKİ’ye kanalı kazdın yayaya bir yol yap insanlar markete gidebilsin.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Cahil (6 ay önce)
    Beyler, efendiler, Malatyamızın yolları delik deşik. Yedek parçaya harcanan para yurt dışına gidiyor. Kuzey çevre yolu nerede. Türkiye'de çevre yolu olmayan tek il Malatya. Utanın yahu. Malatya bunu hak etmiyor ama Malatya halkı hakediyor..... Susmaya, hesap sormaya, hak aramamaya, doğruyu söylememeye, yanlış doğru kabul etmeye devam. Not: Üniversitede bina yıkma pişmanlığı başlamış. Sağlam bina yıkmanın bedeli olmalı. Rabbime havale.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Millet barınma ve evinin derdinde, bunlar sov derdinde,
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Necmi (6 ay önce)
    Hayret yüzyılın projesi demedi iyi bi gelişme...tebrikler...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Harun (6 ay önce)
    Gösterdiği kuzey kuşak yolu 6 yıl önce açılmıştı, bir gidiş bir geliş kullanılıyordu. Ben yaptım demek için var olanı bozdu ve 4 yıldır geri açamadı. Seçime doğru dünyada ilk, rekor, destan diyerek yeniden açacak.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat GEÇKİL (6 ay önce)
    Sene M.Ö 1098 Malatyaya çevre yolu yapacağız , sene 2023 halen yapacağız. Yapın elinizden tutan mı var? Yıllardır yılın en başarılı belediye başkanları ! Malatyadan çıkıyor.21 yıldır iktidar partisi arkanızda. Sonuç ? Köy gibi şehir Malatya
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Refer (6 ay önce)
    10 katı yol yapılması nasıl bir hesabın sonucu. Sizden önceki dönem belediye başkan ve çalışanlarına benim dönemimde 10 katı yol yaptım demeyle haksızlık etmiyor musunuz? Başka kurumların yaptığı hizmetleri ben yaptım diye sahiplenmenizden sıradan hizmetleri rekorlarla abartmanızdan artık gına geldi. Yerel TV ve web sitelerini takibi bırakacağız neredeyse. Toplum bu kadar mı eğitimsiz ? Aklımızla alay ediyorlar?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    20 yıldır bitiremediler ,halen kasım ayı diyor.en az 5 yıl sonra tam kapasite açılır.kuzey çevre yolu onu hiç sormayın ,30 yıldır devam ediyor en az 20 yıl sonrada orası tam kapasite açılır.her ay bir vekil ya da belediye başkanı yolun açılan 100mt sini açarak yol açıldı diye algı yapıyor.güney kuşak yolu ise en az 10 yıl sürer 20 yıldır da orası açılmaya çalışıyor.bu yazdıklarım gerçektir kafadan sallamadım.malatyalı ve bu yolları bilen bunu anlar.bilmezsen ,görmezsen onlar ne derse inanırsın malatya halkının %70 işte bu grupta ,çevre yollarının güney ,kuzey kuşak ve kuzey çevre yolunun 20 yıldır açıldığını ve kullanıldığını sanıyor.inanılması zor gibi ,durum bundan ibaret.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yavuz (6 ay önce)
    Sayın başkan beylerderesi için başka bir geçiş planınız varmı acaba ? Biliyorsunuz Malatya yı ve bir çok ili batıya bağlayan önemli bir geçiş noktası. Hemen yanına veya çevresine başka alternatif bir geçiş daha yapılamaz mı ? bu konu çok önemli. Depremde köprü sağlam kalmasa idi nasıl bir çözüm bulunacak tı mesela ?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kuzey çevre yolu o zaman açıktı. O yol kullanılabilir. Ancak yeterli olmaz tabi alternatif bulunmalı tabi. Bu arda kuzey kuşak yolunu temmuz sonu açacaktı güya başkan!!!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • B planı devreye girecekti. B planı ne diye soracak olursanız öyle bir plan yok.
    %77
    %23
    Yanıtla