SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafikte Bir Kadına Silah Çeken ve Tutuklanan Meğer Kimmiş?!

Trafikte Bir Kadına Silah Çeken ve Tutuklanan Meğer Kimmiş?!
A- A+ PAYLAŞ

Trafikte kadın sürücüyle yaşanan kavgada ruhsatsız tabancayla 3 el ateş açtıkları, hakaret ettikleri ve tartakladıkları iddia edilen,  kadın sürücüye yardıma gelenleri silahla tehdit etmekle suçlanan  2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerden birinin, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'nin skandallarla gündeme gelen rektör Aysun Bay Karabulut ve karısıyla birlikte üniversiteyi yöneten kocası Ercan Karabulut'a destek verdikleri gerekçesiyle gündeme gelen, MHP'nin bu nedenle partiden ihraç ettiği Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Burhan K.’nın kardeşi olan, kendisi de sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle MHP'den atılan ve rektörle ilgili haberlerin yayınlanmaması için 'endirekt' olarak malatyahaber.com'u engellemeye çalışan Muhammet K. (arşiv fotoğrafta daire içerisindeki) olduğu bildirildi.

KÜFÜR, SİLAH ÇEKME, DARP VE SALDIRI İDDİASI..
Olay, 1 Mayıs Pazar günü saat 16.00 sıralarında Sıtmapınarı Alt Geçidi Terminal Caddesi çıkışında meydana gelmişti.  İddiaya göre; Sıtmapınarı Alt Geçitte  trafikte S.B. adlı kadının sıkıştırılması ve laf atılması olayları başlattı. Silah kullanılması üzerine, çevredeki bazı kişiler de olaya müdahale ettiler. Silah sesleri üzerine olay yerine gelen trafik polisi, Muhammet K. ile yanındaki İbrahim Ş. adlı şahısları biber gazı sıkarak etkisiz hale getirmişti.

Olayın ihbarı üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edilirken, silah kullandığı öne sürülen Muhammet K. ile bulunduğu aracın sürücüsü İbrahim Ş. polis tarafından gözaltına alındılar. S.B. ile olaya çevreden müdahale ettiği belirtilen B.Ç., M.K. ve Y.G. adlı şahıslar, diğer iki şahıstan şikayetçi olmuşlardı.

Otomobili ile alt geçide inerken, simaen tanıdığı Muhammet K. adlı şahsın araçla yaklaşarak kendisine hakaret ettiğini ifadesinde belirten S.B. adlı kadın sürücü, daha sonra aracını sıkıştırmaları üzerine önlerine kırdığını, araçtan inen Muhammet K. adlı şahsın tabanca çekerek kendisine tehditte bulunduğunu, beline vurduğunu, hakarette bulunduğunu, ateş ettiğini, silahı yardıma gelen kişilerden birinin kafasına dayadığını, bu şahsın aracındaki sürücü İbrahim K.'nın ise koluna sopayla vurduğunu, ayrıca polis gelince Muhammet K.'nın silahı İbrahim Ş.'ye verdiğini iddia etmişti.

Trafikte kadın sürücü ile diğer 2 kişinin kavgasını görünce olaya müdahale ettiğini belirten şahıslardan B.Ç, kavgayı görünce iki arkadaşı ile olay yerine gittiklerini, şahıslardan Muhammet K.'nın tabancayı arkadaşı M.K.'nın kafasına dayadığını, polisin gelmesi üzerine olayın büyümeden engellendiğini iddia ederken, M.K. da Muhammet K.'nın kafasına silah dayadığını ileri sürmüştü.

TUTUKLANDILAR..
Olayda kullanılan silahla birlikte yakalanan ve gözaltına alınan Muhammet K. ve İbrahim Ş., polisteki ifadelerinin ardından 2 Mayıs Pazartesi günü Malatya Adliyesine sevk edildi. Burada Nöbetçi Malatya Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan Muhammet K. ve İbrahim Ş., hakkında tutuklama kararı verilerek cezaevine gönderildi.

Tutuklanan Muhammet K.'nın, bir süre önce MHP’den ihraç edilen Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Burhan K.’nın kardeşi olduğu, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle kendisinin de MHP'den atıldığı bildirildi.

Yazı ve haberleri nedeniyle MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut ve kocası Ercan Karabulut'un hedefinde olan Gazeteci Burhan Karaduman, 29 Ekim 2021 akşamı, Kernek Meydanı açılışı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında saldırıya uğrayarak dövülmüştü. Karaduman, ifade ve yargılama aşamalarında, saldırganları azmettirenler arasında rektör, kocası ile saldırıdan 15 gün sonra kızı MTÜ'de işe alınan Burhan K. adlı şahsın olduğunu da dile getirmiş, adli aşamada soruşturma derinleştirilmeyince, bu şahıslar 'paçayı sıyırmış', saldırıda bulunan 3 kişi ise 'para cezasıyla' yine sıyırmayı başarmışlardı.

ARŞİVDEKİ O MEŞHUR FOTOĞRAFTAKİLERDEN BİRİ..
Kadın sürücüyle kavgası nedeniyle tutuklanan Muhammet K., geçtiğimiz yıl Kasım ayında, kurumdaki görevlerine nasıl getirildikleri tartışma konusu olan MTÜ'nün bazı personeliyle birlikte yemekte çekilen fotoğrafla gündeme gelmişti.

Söz konusu fotoğrafı, MTÜ'nün rektörü Aysun Bay Karabulut'un, kendisi ve üniversite adına vekalet verdiği, İstanbul Barosu'ndan Avukatı Devrim Nur Kayabalı, Kasım 2021'deki Malatya ziyareti sırasında paylaşmıştı. Daha sonra, MTÜ rektörünün 'azlettiğini', kendisinin ise 'görevi bıraktığını' öne süren Avukat, bir başka paylaşımında ise 'haksız azil'le rektörü suçlamıştı.

Avukat Kayabalı'nın, rektör tarafından davet edildiği Malatya ziyaretindeki en dikkat çeken paylaşımı da, atanma yöntemleri nedeniyle rektör, kocası ve üniversiteyle ilgili haberlere konu olan bazı üniversite personeli ile ilgili yemek fotoğrafı paylaşımı olmuştu. Bu fotoğrafta; kanunsuz atandığı eleştirilerine muhatap olan ve bu konudaki haberleri yayından kaldırtmak için, araya MHP'li bazı isimleri araya sokmak suretiyle 'özel çaba' sarfeden  Genel Sekreter Ömer Akkuş, 2 yıl önce geçici temizlik işçisi olarak alındığı üniversitede çok tartışılan bir süreç ile öğretim görevlisi yapılan Ezgi B., üniversiteye girebilmek için rektörün bilgisi dahilinde Türkiye Komünist Partili (TKP) kocasından anlaşmalı olarak boşanıp, MHP Kadın Kolları'na kaydolan, işe girdikten sonra MHP'den istifa edip, Ekim 2021'de de TKP'li kocasıyla yeniden evlenen  personel Nurcan Y. (D) ile malatyahaber.com'da yayınlanan haberlerle ilgili, sitenin reklam sorumlusu şirketin yöneticisini telefonla arayarak, son olayda tutuklanan, yemeğin öncesinde “Aysun Ablası ile ilgili haberlerin siteden çıkarılması, hakkında iyi şeyler yazılması” şeklindeki talebini 'yakışıksız'  bir üslupla ifade eden Muhammet K. adlı şahıs,'azledilen'  Avukat Kayabalı ve rektör lehine 'şişirme' haber ve yazıların yer aldığı bir sitenin yöneticisinin yakını rektör yardımcısı Prof.Dr. Murat Aladağ yer almışlardı.

______________

ARŞİVDEKİ MEŞHUR FOTOĞRAF: Avukat Kayabalı'nın Malatya'dan paylaştığı yemek fotoğrafı: (SOLDAKİLER) en arkadaki Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Aladağ, onun yanında ve  ortadaki 'Aysun Ablası' için haberin kaldırılmasını isteyen Muhammet K. , üniversiteye girebilmek için TKP'li kocasından boşanıp  MHP'nin kadın kollarına da yazılan, işe girdikten sonra MHP'den istifa eden TKP'li eski kocasıyla yeniden evlenen Nurcan Y. (D). adlı rektörlük özel kalem personeli, (SAĞDAKİLER) en arkadaki  usulsüz bir atamayla genel sekreter yapılan Ömer Akkuş, ortadaki Avukat Devrim Nur Kayabalı ve öndeki 2 yılda temizlik işçiliğinden öğretim görevliliği kadrosuna taşınan, sonra rektör danışmanı yapılan, rektör adına yetki kullanıp üniversiteyi yöneten, bu nedenle de 'gölge rektör' diye adlandırılan Ezgi B. (Bu fotoğrafı, Avukat Devrim Nur Kayabalı sosyal medya hesabından paylaşmıştı)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Aslı (2 yıl önce)
    Her insanın seveni olduğu gbii sevmeyeni de mutlaka vardır. Ançak Aysun hanımı sevmeyen den ziyade nefret eden o kadan çok kişi var ki. Eminim bir ğün hoça hakkınızı helal ediyor musunuz diye sorduğun da, helal etmiyoruz diye bağınaçak onlarca insan çıkacak. Bu hırs ne için? Neden milletin ahını alıyorsun. Üniversite senin ve eşinin malı değil. İstediğin gibi at koşturamazsın. Allah için bir tane usulüne uygun işin olmaz mı? Ömerin ayrı film, ezgin ayrı. Seveniniz yok. Vallahi yok.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ben aysun hanimi tanimam etmem size diyecegim tek sey nedir biliyomusunuz... hak etmeyen insanlari makamlara getirdiler ... size ornek vereyim bir arkadasi 9 ay ucretsiz calistirdilar işe alacagiz deyip onu almadilar .yazik degilmi ..nefret konusuna gelince nefretlik degil hak.hukuk meselesi ..3 tane şöförü vardi biri eşini aldirdi digeri bacisini digeri oglunu aldirdi ...o söförlere sorsan hepsi hak hukuk adalet timsali diyip ortada geziyolar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Temiz (2 yıl önce)
    Ne günlere kaldık... Allah başımıza hayırlı bir sahip göndersin.. Herkes çaresizce çöküşü izliyor...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Gazeteciye saldıranların azmettiricileri "bulunamamıştı", ondandır. İyi bari MHP ile ilişkileri kesilmiş bunların en azından. Rektörlük de maşallah Kurtlar Vadisi gibiymiş yalnız...
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Vah ülkem vah Malatya vah ki ne vah..
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Malasef rektör ve eşinin oyunları bitmeyecek.bakalim ercan karabulut ve işbirlikçileri nereye kadar devam edecekler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı vatandaş (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun, yazıklar olsun. Her pisliğin altından bu üniversitenin bir bağlantısı olmasa şaşardım. Bu kadim şehrin üniversitesine bu rektör layıksa çevresi de şehre bunu yapar. Bunlar hakikaten azmış Allah islah etsin ne diyelim. Artık işler Allah'a kaldı çünkü yetkililer üç maymunu oynuyor. Duymaz görmez ve konuşmaz.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Bu rektör gibiler özel insanlar karışmayın bak çarpar bunlar adamı. Bunun gibi insanlar özel yaratılmışlar, bakın ne yazmış doğum günü paylaşımında "Benim için en çok çalışan özel kalem ekibim göndermiş teşekkürler" niye çünkü kendisi özel üretim... ( hizmet edin, himmet edin ) Allah bunu yaratmış, sonra da diğer insanları kendisine hizmet etmesi için yaratmış haşa... Kendilerini o kadar ilahlaştırmışlar ki artık gerçekten kendi yalanlarına inanıyorlar bunun gibileri, devletin tüm imkanları aslında kendisine tahsis edilmiş, oraya hizmet etmek için değil de hizmet almak için gelmiş ödüllendirilmiş gibi görüyorlar, yazık yazık çok yazık. Bakalım bu yediğin yetim hakları yanına kalacak mı, şimdi yanında sana inanıyormuş gibi yapan nemalanmaya çalışanların kaç tanesi yanında duracak. Bedel ödenecek... Devlet hiç bir zaman uyumaz şimdi göz yumduklarını yarın senden nasıl alacak bakalım....
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İnanın herkes artık çok net bir şekilde her şeyi görüyor .. Bu Aysun Karabulu'fn yaptıkları çok net bir şekilde görülüyor . Böyle bir insan daha ben hayatımda görmedim. O üniversitede dönen şeylerin haddi hesabı yok . Hani olmuştur her kurumda bişeyler çıkmıştır birileri fakat böylesi daha bugüne kadar ne görülmüş ne duyulmuş. " özel kalem ekibim çiçek göndermiş" diye paylaşmış olduğu şey tamamen kandırmaca çünkü özel kalemde çalışan ve tam 4 sene kendisine emek veren o kişileri gözünü kırpmadan vefa nedir bilmeden hepsini sürgün etti ! Bu arkadaşlar iyiler kötüler bir şey diyemem fakat nankörlüğün bu kadarı ve özel kalemde yanında çalışan kişileri dahi işine gelmediği an sürgün etmesi tepki topladığı için ınstagram hıkayesinde öyle bir paylaşımda bulundu ve kandırmak için. Geçen bir gazeteci paylaşmış hakikaten ben de baktım çok doğru ; şeytanlığın da bu kadarı ya cidden 2 3 ayda 1 kez üniversiteye uğrayan bu Aysun Karabulut o geldiği 1 günde yanında bir bavul elbise getiriyor ve aynı gün içinde 4 5 elbise değiştirip farklı yerlerde fotoğraf çektiriyor daha sonra gene Ankaranın yolunu tuttuğunda o 1 gün içinde kıyafet değiştirip çekmiş olduğu fotoları art arda farklı günlerde paylaşıyor ve sanki üniversitedeymiş havası veriyor ş olur bu kadar mı olur ya Arkadaşlar vallahi billahi Allah rızası için bunu her yere şikayet edin artık midemiz bulanıyor ya bu kadar da olmaz ya olmaz ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    hukuk devletinde yaşıyoruz ama malesef meydanlar şehir de eşikiyaları ile dolu ve cirit atıyorlar.. bu nasıl iş bu ne cesaret yaa adam kadını rahatsız ediyor sonra kadına yardıma gelenlere ruhsatsız silahıyla ateş açıyor bunun adını siz koyun bunun adı bence yok ya. bu kişilere yaptırım olmazsa giderek artacak.. hani birileri diyordu ya malatya türkiyenin en huzurlu şehri diye. hergün silahlı kavga.. hergün bıçaklı kavga. hergün gasp vs vs vs vs. malatyamız çok huzurlu şehirr çokkkk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Belinisa (2 yıl önce)
    Susurluk vakası gibi. Herkes birarada. Devlet mafya siyasetçi ne dersen var
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Mafya bozuntularını bugün tutuklayıp ilk duruşmada serbest bırakırsan bişey değişmez ki. Yatsın 5-10 yıl bakalım çıkınca nasıl kuzuya dönüyor. Beline silah takan kendisini Malatya'nın sahibi zannediyor! Çok yazık. Emniyet ve asayiş denetimi daha fazla olmalı. Özellikle 16-24 yaş erkekler muşta, bıçak, ruhsatsız silah taşımayı marifet sanıyorlaer maalesef
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (2 yıl önce)
    AK Partide siyaset yapanlar bu fotoğraf karesini ve hikayesini kendilerine çok yakıştırıyorlar. Çünkü şimdiye kadar hesap sormadılar. Sokakta başını kaldırmadan yürüyemeyecek tipler sizin bürokratlarınız sayesinde artık silahla kadına saldırıyorlar. Birde o tutuklanan şahsın hakkında açılmış soruşturma dosyalarına bakın.....
    %99
    %1
    Yanıtla