SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tren Kazasıyla İlgili Soruşturma Halen Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

BİR HAREKET MEMURU AÇIĞA ALINMIŞTI.. Malatya’da iki yük treninin çarpışması ve 2 makinistin ölümü, 2 makinistin ise yaralanması ile sonuçlanan kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın kazasıyla ilgili idari ve adli soruşturmanın aradan 11 gün geçmesine karşın halen sürdüğü bildirildi. Kazadan sonra, Malatya'da görevli hareket memuru ise ilk aşamada açığa alınmıştı.

Malatya’da 13 Haziran Cumartesi sabaha karşı saat 02.10'daki kaza; 53007 sefer sayılı Elazığ’dan Malatya istikametine gelen bir yük treni ile 53076 sefer sayılı Malatya’dan Elazığ istikametine giden başka bir yük treni, Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi Karabağlar Mevkiinde kafa kafaya çarpışmışmasıyla meydana gelmişti. Feci kazada makinistler Mahmut Kaya ile Mehmet Ulutaş hayatını kaybetmiş, Erdoğan Batar ile Halil İbrahim Kaya ise yaralanmış, 2 görevli ise kazayı hafif yaralarla atlatmış, lokomotifler ile vagonlarda büyük hasar oluşmuştu.

'İhmal ve kusur' sonucu meydana geldiği öne sürülen, kazayla ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmanın yanı sıra TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan idari soruşturmanın henüz sonuçlanmadığı öğrenildi.

Kazanın ertesinde, Malatya Tren Garı'nda görevli Hareket Memuru E.E., açığa alınırken, hakkında idari işlem yapılan başka personel olmadığı belirlenirken, TCDD Taşımacılık A.Ş.'nin kaza ve idari soruşturmanın sonucu ile ilgili olarak aradan geçen süreye rağmen kamuoyunu bilgilendirmemesi eleştiri konusu oldu.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet (3 yıl önce)
    Allah rahmetini esirgemesin, geride kalanlarına sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Geçen sene hekimhanda"ki kazada. suçlu bulundumu.malesef trilyonlarca maddi hasar.Hiç umudum yok 4 ay sonra. bu kazayla illgili hiç kimse tutuklu kalmayacak.Adaletin olmadığı yerde insan canı kadar ucuz bir şey olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi (3 yıl önce)
    Güzel insan Makinist Mehmet ULUTAŞ ve Mahmut KAYAYA Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diler böyle bir felaketin birdaha tekerür etmemesini temenni eder saygılar ve sevgiler sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca (3 yıl önce)
    Geçen yıl da hekimhan da tren kazası olmuştu. Hekimhan istasyon da nöbetçi görevliyi saatlerce aradılar vagonların altında. Ama o iş yerinde değilmiş. TCDD resmen çiftlik olmuş. Sorumlular iki ay açığa alınıyor sonra göreve iade.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Güzel insan makinist Mehmet Ulutaș açık seçik bir ihmalin kurbanı oldu..2020 yılındayız,her șey kayıt altında gereken yapılmalı..Suçu ihmali olan hak ettiğini bulmalı..4 yetim bıraktı ardında o insan,Rabbim rahmet etsin..
    0
    0
    Yanıtla