SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSK Mahrem Yapılanmasında 14 İtirafçı

0
Güncellendi - 2018-05-23 03:54:47
TSK Mahrem Yapılanmasında 14 İtirafçı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli 8 olarak ilde gerçekleştirilen TSK’daki FETÖ mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 14'ü itirafçı olurken, 1 şüpheli tutuklandı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince FETÖ-PDY silahlı terör örgünün TSK’daki mahrem yapılanmasına yönelik eş zamanlı Malatya merkezli Ankara, İstanbul, Çanakkale, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında 1 yarbay, 1 üsteğmen, 2 teğmen, 1 astsubay ile 15 askeri okuldan ihraç eski askeri öğrenci olmak üzere 19 şüpheli hakkındaki operasyonda 17 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerden 2'si ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 1 üsteğmen tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 14’ü de etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olunca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

9'U İTİRAFÇI OLDU

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 56 şüpheliden 9'u itirafçı oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Mayıs'ta FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik "ankesörlü telefon" soruşturması başlatarak darbe girişiminin ardından Malatya'da hakkında işlem yapılan eski Tuğgeneral Emin Ayık ile 5'i albay, 2'si yarbay, 4'ü binbaşı toplam 101 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda birçok ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 56 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 9'u, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediklerini belirtti. Şüphelilerin, bu kapsamda örgüte yönelik bildiklerini anlattıkları öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 pilot, dün Ankara Adliyesine getirildi. Burada soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 9 şüpheliyi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

Firari durumdaki şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürerken, 47 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tuna (5 yıl önce)
    İtirafçı olmaları hapisten kurtulma amaçlı, zaten itirafçı olup da anlattıkları şeyler de kıraathane muhabbeti türünden şeyler..
    0
    0
    Yanıtla