SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zengibar Türk Sporuna Katkı Sağlayacak'

0
Güncellendi - 2021-08-23 01:36:33
'Zengibar Türk Sporuna Katkı Sağlayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Darende ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline katıldı.

Darende Belediyesi tarafından bu yıl 68.’si düzlenen Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivaline Malatya protokolünün yanı sıra çok sayıda güreş sever katıldı.

Güreşleri izleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yapmış olduğu konuşmada, “Darende Malatya’nın kadim ilçesidir. Ülkemiz içinde önemlidir. Darende Somuncu Babanın diyarıdır. Battalgazi’nin amcası Hasan Gazi’nin diyarı Darende’dir. Darende hem İslam tarihi hem de Türk tarihi açısından önemli kadim bir ilçemizdir. Burada ata sporumuz olan ve bu yıl 68.’si düzenlenen Zengibar Karakucak Güreşlerinin düzenlenmesi bizleri memnun etmiştir. Bu anlamda Darende Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve emeği geçen bütün paydaşlara en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Battal Gazi’nin, Hasan Gazi’nin, Melik Gazi’nin diyarı ve Hüseyin Gazi’nin uğrak yeri olan Darende Türk İslam tarihinde ve Anadolu’nun İslamlaşmasında, fethinde önemli görevler ifa etmiştir. Tasavvuf ehli olan Emir Sultanların ve Somuncu Babaların irşadıyla da Darende de dervişliğin belli bir aşamaya geldiğini görüyoruz. Darende’nin bir diğer güzelliği de ticaret ehli insanlarının olmasıdır. Türkiye’nin dört bir yanında Darendeli ticaret insanlarımızı görmek mümkündür. Bu anlamda da Darende’nin bu güzel topraklarında güzel yetişen insanların hepsine müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu vesileyle gerçekleştiren Zengibar Karakucak güreşlerinin Türk sporuna katkı sağlayacağına inanıyor festivalin gerçekleşmesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız