SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkeş İçin Mevlid Okutuldu

0
Güncellendi - 2018-04-04 18:52:14
Türkeş İçin Mevlid Okutuldu
A- A+ PAYLAŞ

Merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıl dönümü dolayısıyla MHP Malatya İl Teşkilatı tarafından mevlit okutuldu.

Yeni Camide düzenlenen mevlit programında Kuran okunarak dua edildi. Yoğun katılımla gerçekleşen program sonrası bir konuşma yapan MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Alparslan Türkeş’i saygı ve rahmetle andıklarını ifade ederek, “Başbuğ Alparslan Türkeş Türk-İslam Ülküsünü hakim kılmak için 1944'lerden son nefesini verdiği güne kadar, fikri ve siyasi anlamda bu davanın bayraktarlığını yapmıştır. Bütün ömrünü Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletini yaygınlaştırmak için geçirmiştir. Başbuğ yakın tarihimize damgasını vurmuş, ülkesini seven bir Türk milliyetçisiydi ama ırkçı değildi. Alparslan Türkeş milliyetçilik bayrağının meşalesini ömrü boyunca taşıdı. O sürekli olarak bir mücadele adamı oldu ve Türk Devletinin bölünmez bütünlüğü için üzerine düşeni yaptı. Ülkemiz aleyhine olan bütün hareketlerin karşısına bükülmez bir irade ile çıktı. Bir devlet adamı, bir düşünür ve bir dünya lideri olarak onda taviz vermeyen bir mizaç, onda tahrip olmayan bir millet ve memleket sevdası vardı” şeklinde konuştu. MHP MYK üyesi Ömer Ekici ise, “Bu gün Alparslan Türkeş için Malatya teşkilatı olarak Mevlit okutuyoruz. Mekanı cennet olsun, şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Programa MHP MYK üyesi Ömer Ekici, MHP İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Akçadağ İlçe Başkanı Cahit Zafer Leventoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MALATYA'DAN DA KATILIM..

Bu arada  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı Merhum Alparslan Türkeş vefatının 21. yıldönümünde Beştepe'deki anıt mezarı başında binlerce Ülkücünün katılımıyla anıldı.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan ve Malatya'dan bir çok Ülkücünün katıldığı anma törenini sonrası bir açıklamada bulunan Başkan Yılan "Merhum Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş Ülkücülüğü tanımlarken 'Ülkücüler, insanlık âlemi içinde ne uşak olmayı, ne de başkalarını uşak olarak kullanmayı kabul etmeyen, şerefli bir bayrağın taşıyıcısıdır' demiştir. Ölümünün 21. yılında taşıdığımız bu şerefli bayrağı hiçbir şart altında elimizden bırakmadan vatanın bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeden, şartlar ne olursa olsun en yükseğe taşımayı amaç edindik. Başbuğumuzun bizlere bıraktığı mirası en iyi şekilde değerlendirerek bizden sonra gelecek insanlara bırakmak düşüncesindeyiz" dedi.

iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız