SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'yi Her Alanda Üç Kat Büyüttük"

0
Güncellendi - 2017-03-24 20:30:49
A- A+ PAYLAŞ

  • Bakan Tüfenkci ile AKP milletvekilleri Şahin, Yaşar ve Özhan "Evet" kampanyasını sürdürdüler..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referanduma ilişkin, “İlk zamanlar hayırcılar 'Bu bir rejim meselesi, rejimi değiştiriyor' diyorlardı. Son zamanlarda duyuyor musunuz bunu, hayır. Çünkü rejim değişmiyor, hükümet sistemi değişiyor. Bu model arabayla bu kadar gidiyor. 90 kilometrenin üzerinde gitmiyor. 15 yıldır iktidardayız ve istikrarı yakalayan bir hükümetimiz var. Patinaj yapıyoruz, biz Türkiye depara, atağa kalksın istiyoruz” dedi. AKP Milletvekilleri Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar ve Taha Özhan da "Evet" kampanyası yaptılar.

“TÜRKİYE BİR YOL AYRIMINA GİRECEK”

16 Nisan’da yapılacak olan tercihin Türkiye’nin geleceğini etkileyeceğini ifade eden Tüfenkci, “Türkiye bir yol ayrımına girecek. Ya eski sistem galip gelecek ya da yeni bir Türkiye kurulacak” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Yeşiltepe’nin kararının net olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin kaymağını yiyenler, Türkiye’yi manipüle ederek, bu ülkenin hem insan kaynağını hem de sermayesini tüketenler ‘hayır’da birleştiler. Ama bu Türkiye’yi, ülkenin işini, aşını büyütmek isteyenler, Türkiye’nin kalkınması için çalışanlar, daha müreffeh bir Türkiye için laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymak için yola çıkanlar ‘evet’te birleştiler. Tercih ve karar milletimizin. Ama ben görüyorum ki Yeşiltepe’nin duruşu net, kararı evet.”

Yargının bağımsız ve tarafsız olmasını istediklerini kaydeden Tüfenkci, “Anayasayla yargı şuanda bağımsız ama biz istiyoruz ki aynı zamanda yargı tarafsız, adil olsun. Yeni anayasa değişikliğiyle bu tarafsızlığı eklediğimizde birileri rahatsız oluyor. Diyor ki ‘hayır olmasın.’ Yargının bağımsız, tarafsız olmasından kim niye endişe duyar? Çünkü bugüne kadar yargı yoluyla iktidar olmadıkları halde yargı yoluyla iktidarmış gibi davrananlar vardı. Yargı bir taraf tutacaksa milletten yana taraf tutması gerekir. Biz, milletin yanında olduk. Hep milletle beraber yol yürüdük. Milletin istikametinin dışında da kurucu liderimiz, genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hiçbir gücü kabul etmedi. Biz iki gücü kabul ediyoruz; biri halk, biri de Hak. Onun dışında ne hiçbir güce hesap veririz ne de onları dikkate alırız” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’Yİ HER ALANDA ÜÇ KAT BÜYÜTTÜK”

Türkiye’yi her alanda üç kat büyüttüklerini dile getiren Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de 80 milyona hizmet götürdük. Her bir insanın elini sıkabilecek, yüzüne bakabilecek durumdayız. Hastanelere bakarsanız, Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi görürsünüz. Yollara bakarsanız, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görürsünüz. Barajlara bakarsanız, 15 sene önceki Türkiye nerede şimdi nerede bunların tamamını görebilirsiniz. Haram yemeden, tasarruf ederek, bu ülkenin kaynaklarını bu ülkeye aktararak yaptık.”

“TÜRKİYE DEPARA KALKSIN İSTİYORUZ”

Tüfenkci, yeni sistemin Türkiye’nin istikrarı için önemli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de artık koalisyonlar olmasını istemediklerini belirtti.

Türkiye’de devalüasyonların, enflasyonların, manipülasyonların olmamasını istediklerini kaydeden Tüfenkci, “Biz istiyoruz ki bundan sonra Türkiye’de yerli ve milli yöneticiler olsun. Millete rağmen bundan sonra kimse Türkiye’de iş başına gelmesin istiyoruz. Milletin inançları ve değerleriyle alay edenler, milleti ötekileştirenler, milleti birbirine düşürenler asla ve asla şu ya da bu şekilde Türkiye’de işbaşına gelmesin istiyoruz. İşte hayırcıların feveranı ondan, niçin bütün terör örgütleri birleştiler biliyor musunuz? PKK'sı, DEAŞ'ı, DHKP-C'si, FETÖ'sü niçin birleşti? Onların ağababaları Almanya'sı, Hollanda'sı, İsveç'i, Bulgaristan'ı niçin Türkiye aleyhine çalışmaya başladılar, hayır cephesinde birleştiler? Çünkü onlar da Türkiye'nin büyümesini istemiyorlar. Türkiye'nin bu bölgede söz sahibi olmasını istemiyorlar. Çünkü onlar 'one minute' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyorlar. Muhalefet niye ‘hayır’ diyor. ‘Hayır’ dediklerinde niçin ‘hayır’ dediklerini anlıyor musunuz? Adam Aydın'a gitti muhtarları gördü diyor ki 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gelirse muhtarım senin muhtarlığın elinden alınacak' diyor. Minibüsçülere gidip 'Senin hattın elinden alınacak' diyor. Şimdi bekliyoruz simitçilere ve fırıncılara ne zaman gidecek. Onlara da gittiğinde diyecek ki bir sözüyle ‘fırınını kapatacaklar.’ Bu kadar da anayasanın ne getirdiğini anlamamış hayırcılar var. İlk zamanlar hayırcılar 'Bu bir rejim meselesi, rejimi değiştiriyor' diyorlardı. Son zamanlarda duyuyor musunuz bunu, hayır. Çünkü rejim değişmiyor, hükümet sistemi değişiyor. Bu model arabayla bu kadar gidiyor. 90 kilometrenin üzerinde gitmiyor. 15 yıldır iktidardayız ve istikrarı yakalayan bir hükümetimiz var. Patinaj yapıyoruz, biz Türkiye depara, atağa kalksın istiyoruz” diye konuştu.

Aynı toplantıya katılan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Şahin, milletin ülke üzerinde oynanmak isteyen bütün oyunları bozduğunu ifade ederek, “Milletimiz 1 Kasım’da gereken cevabı en iyi şekilde verdi. 15 yıldır değil, 200 yıldır haç ile hilalin mücadelesi var. Türkiye’de kesinlikle hilalin bu göndere çekilmemesi için ellerinden gelen bütün melaneti gösteren bir haçlı zihniyeti var. Bugün yine haçlı ruhu tekrar nüksetti. 16 Nisan bizim son virajımız” dedi.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da Yeşiltepe’nin her seçimde göğüslerini kabarttığını ifade etti.

Kahtalı, 16 Nisan’da halkın iradesini sandığa yansıtacağını belirterek, halkın sistem değişikliğine ‘evet’ diyeceğini ve bundan sonra Türkiye’de hükümet krizi ve çift başlı koalisyon devirlerinin olmayacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türkiye’nin 15 yıldır bir yandan terör ve teröristlerle mücadele ederken, bir yandan da ekonomik kalkınmayı başardığını ifade etti.

Çakır, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınmasını ve büyümesini yaşadığını kaydederek, “Bir referandum sürecine geldik. Milletimizin duruşuyla Malatya’da bir rekor bekliyoruz” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da 16 Nisan referandumunun önemine değinerek, “Muhtar, belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz, 16 Nisan’da milletimiz geleceğini oylayacak ve geleceğine ‘evet’ diyecek” ifadelerini kullandı.

REFERANDUMUN ÖNEMİNE VURGU YAPTILAR

AKP Malatya Milletvekilleri Taha Özhan, Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan Darende, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin Kuluncak, Nurettin Yaşar ise Arapgir İlçesi’ni ziyaret etti.

Darende merkezde esnaf ziyaretinde bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Ziyaretlerinde 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun önemine değinen Özhan, “Darende, AK Parti'nin en güçlü kalelerinden bir tanesi. Darende’nin tercihleri konusunda aklımızda herhangi bir şüphe yok” dedi.

Özhan, esnafları ziyaret ederek, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için destek istedi.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN KULUNCAK İLÇESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise referandum çalışmalarını Kuluncak İlçesi’nde sürdürdü.

İlçe merkezinde esnafları ziyaret eden Şahin, daha sonra mahallelerde vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyarette konuşan Şahin, “Ülkenin ekonomisi batık bir noktadaydı. Bizden önceki iktidarlar döneminde 1999-2002 yılları arasında bu ülkede koalisyon olan hükümetlerin vermiş oldukları çalışmalara bakın Bülent Ecevit’in başta tavsiye etmiş olduğu Ahmet Necdet Sezer’in cumhurbaşkanı olduğu dönemde bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla milyarlarca dolar ile ekonomimize zarar vurulmuş oldu. Enflasyon başını almış gidiyordu. Artık hizmetler gelemiyordu. Şuanda hiçbir sorun yok. Sağlıkta, eğitimde, ekonomide ki değişim ve dönüşüme bakın. Bir önceki dönemle mukayesesi edilemeyecek kadar güzellikler yaptık. Bunlar istikrarlı bir dönem olduğu için yapıldı” ifadelerini kullandı.

İstikrarsızlıkların olmaması için yeni baştan bir anayasayı getirdiklerini kaydeden Şahin, “Meclisten geçirdik ve milletimizin önüne sunduk. 16 Nisan’da inşallah onunla ilgili düzenlemeyi yapacaksınız. İktidara geldiğimiz günden bugüne olan döneme yeni Türkiye adını koyduk” dedi.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR ARAPGİR İLÇESİ’NDEYDİ

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, referandum çalışmaları kapsamında Arapgir İlçesi ve mahallelerinde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Milletvekili Yaşar, vatandaşlarla yaptığı sohbette, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yeni sistemin neler getirdiğini anlatan Yaşar, “Güçlü bir milli iktidar olacak. Milletin oyu ile seçilmiş bir iktidar olacak. Devletin yapılanması yenilenecek. Kamu yapısı, kamunun işleyişi, devlet çarkının dönüşü yeniden yapılandırılacak. Fazla yakıtla az mesafe alan araç, daha az yakıtla fazla üreten, fazla verimli olan bir sisteme dönüşecek. Türkiye’nin bu potansiyeli ve gücü var” diye konuştu.

‘Türkiye’nin her tarafından var olan tek parti, AK Parti’ ifadesini kullanan milletvekili Yaşar, şunları söyledi: “Bu, AK Parti’nin Türkiye’nin çimentosu olduğu anlamına gelir. Türkiye’nin birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü sağlayan tek parti, AK Parti. Bu bütünlüğü devam ettirmek için başka bir sistem getiriyoruz ki Türkiye bütünlüğünü korusun.”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • AYDIN (7 yıl önce)
    Gülünecek haliniz var.Her gün sular kesiliyor.Bir gün 100 lük boru,diğer gün 350 lik boru,bir başka gün 500 lük boru döşüyorsunuz.Nere büyüdü bir bakın Malatyanın haline her taraf mil, çamur bir mahalle aralarına gir de bak hele ne kdar büyümüşüz. Devamlı çamurlu su içiyoruz.Koşa koşa gideceğiz ama...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Geri vitesten çıkın artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (7 yıl önce)
    Türkiyede olacak durumlar 1.hayır çıkarsa Ülke u dönüş7 yapar,Akp dagılır,kılıcdaroglu,bahçeli gider.Metin feyzioglu,ümit kocasakal ,meral akşener,ümit özdağ yeni dönemin politikacıları olur Ülke normalleşmeye başlar ama birikmiş ekonomik ve siyasal sorunlar dev gibi durur 2.Evet çıkarsa Emperyalistler Irak gibi yapıp Akp yi eyalet ve federasyona zorlar,gericilik şaha kalkar Fedreasyon a Akp direnirse ekonomisi zay8flamış,halkı kutuplaşmış,siyaseti kutuplaşmış bir ülkeye saddam vari bir askeri müdahele yaparlar yani bu bir batının 16 temmuzdan sonraki tuzağı nitekim son gelişmeler bunu kanıtlıyor.Tek çare genis katılımlı milli bir hükümet ama kurucu degerlere baglı çünkü bu ülkeyi ancak Atatürkün siyaseti kurtarır
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli İbrahim (7 yıl önce)
    Sayın Çakır, İcradaki dosya, Karşılıksız çek senet, İntihar, Boşanma, İşsizlik, Çocuk istismarı, Kredi kartı borç stoğu, Dış borç, Döviz, ............ TERÖR Bunların sayısı kaça katlandı? Sayın başkanım ALDANMA kaç kat arttı? Seni hiç kimse anlamasa da ben anlarım başkanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Sen Türkiye'yi bırak başkanı olduğun şehre bak ilk önce. Malatyamızın çukur sayılarını ve derinliklerini de kendinizi de 3 kat büyüttünüz sağolun afiyet olsun ama bu dünyada sürün keyfinizi öteki tarafta bunca insanın ahı yakanıza yapışacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Bravo doğru tespit
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz İkbal (7 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Alt yapıya gömdüklerini görmemek gayet normal. 400 milyon alt yapıya gömmüş bir yapı sence 5-10 milyondan mı kaçacak? Yapılıyor yollar yaaş yavaş, bu halı değil ki kaldırıp altını süpüresin azcık mantıklı olmak gerek, yazık günah bence...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Neyde büyüyen Türkiye dış borçta Mı yoksa yolsuzlukta mı yoksa ahlaki çöküntüde mi
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN (7 yıl önce)
    SAYIN MİLLET VEKİLLERİ NE GÜZEL ÇALIŞIYORSUNUZ RAHATINIZ İÇİN. MERKEZ DEKİ GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ DE GÜCÜNÜZ YETİYORSA KALDIRIN DA BİRAZDA HALK RAHAT ETSİN TABİ BELEDİYE BAŞKANINA SÖZÜNÜZ GEÇİYORSA....
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN (7 yıl önce)
    SAYIN MİLLET VEKİLLERİ NE GÜZEL ÇALIŞIYORSUNUZ RAHATINIZ İÇİN. MERKEZ DEKİ OTO YIKAMA GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ DE GÜCÜNÜZ YETİYORSA KALDIRIN DA BİRAZDA HALK RAHAT ETSİN TABİ BELEDİYE BAŞKANINA SÖZÜNÜZ GEÇİYORSA....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Sayın vekiller bu oylama parti icraatlarıyla ilgili değil anayasa değişikliği ilgili olup,Malesef bu olayı sizler bile kavrayamamışsınız.İcraatlarınızı genel seçimlerde değerlendiririz.Sizler değişikliği istenen anayasa maddelerinin içeriklerini anlatın.Güzel ülkemizi gelecekte ne gibi sıkıntılar veya İyilikler bekliyor bu konuları anlatın.Tek adam sistemi kabul etseniz de etmeseniz de getirilmek isteniyor .Bu işi bilen hukukçularla bir araya gelmekten de tartışmaktan da korkuyorsunuz.Bugün nasıl lider sultası varsa yarın başkan sultası tek adam sistemi getirilmek isteniyor.Madem başkanlık sisteminin gelmesi isteniyorsa ,siyasi partiler ve seçim yasasını da değiştirin bizde koşa koşa gidip olumlu oy kullanalım.İnşaallah basiretiniz bağlanmamıştır.RABBİM Ülkemizin birliğini bozmasın.
    0
    0
    Yanıtla