SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bakandan 'Malatya'dan Geçen' 2 Turistik Tren Seferi Duyurusu

Bakandan 'Malatya'dan Geçen' 2 Turistik Tren Seferi Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ hatlarında yeni turistik trenlerin sefere başlamaya hazırlandığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ hatlarında yemekli ve yataklı vagonlardan oluşan yeni turistik trenlerin sefere başlamaya hazırlandığını belirtti. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Uraloğlu, seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdesi ‘Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif sunacak ‘Ankara-Diyarbakır’ ve ‘Ankara-Tatvan’ güzergâhlarında çalıştırılacak iki yeni turistik trenin nisan ayında seferlerine başlayacağını ve haziran ayının ortalarına kadar seferlerin devam edeceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, “Ankara-Kars hattında Doğu Ekspresi'nin yanı sıra kış sezonunda sefere konulan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ büyük talep görüyor ve seyahat severler farklı parkurlarda da aynı şekilde turizm amaçlı trenlerin sefere konulması yönünde talepte bulunuyordu. Bu iki trenle bu taleplere cevap verdik” ifadelerine yer verdi.

İlk Diyarbakır seferi 19 Nisan'da yapılacak
Vatandaşlar tarafından çok talep edilen ve çok sevilen turistik seferlere yenilerini eklemekten mutluluk duyduklarını belirten Uraloğlu, “Bin 51 kilometre hat uzunluğunda ‘Ankara-Diyarbakır’ parkurunda işletilecek Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, 180 kişi kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak. Ankara’dan 19 Nisan Cuma günü saat 15.55’te hareket edecek, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’de seferlerine başlayacak. ‘Ankara-Diyarbakır’ seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’de 3 saat turizm amaçlı duracak ve buralardaki tarihi ve kültürel değerleri görme imkânı sunacak” açıklamasında bulundu.

Fiyat bilgisi de paylaşan Bakan Uraloğlu, Ankara-Diyarbakır parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin oda fiyatının 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin lira olarak belirlendiğini ifade etti.

İlk Tatvan seferi 17 Nisan Çarşamba günü yapılacak
Bakan Uraloğlu, bin 262 kilometrelik Ankara-Tatvan-Ankara parkurunda işletilecek turistik trenin ise Ankara’dan 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55’te seferlerine başlayacağını ifade ederek, “Ankara-Tatvan seferinde Elazığ’da 4 saatlik bir duruş gerçekleştirecek. 19 Nisan Cuma günü de Tatvan’dan 06.35’te hareket edecek tren, Tatvan-Ankara seferinde Palu’da 3 saat, Elazığ’da 4 saat ve Kayseri’de 3 saatlik duruş yapacak. Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni, 9 yataklı vagon ve 1 yemekli vagondan oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, Ankara-Tatvan parkurunda iki kişinin seyahat edebildiği yataklı kabin fiyatının 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olduğunu belirtti. Uraloğlu, “Tren, hem alternatif bir tatil seçeneği sunarak Anadolu’muzun tarihi, doğal güzelliklerinin keşfedilmesini sağlıyor hem de trende seyahatin kendisi tatil gibi. Ayrıca fotoğraf severler için de çok önemli fırsatlar sunuyor. Bu turistik trenlerin de Turistik Doğu Ekspresi gibi çok sevileceğine inanıyoruz. Farklı parkurlarda da turistik trenlerin işletilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Tuğra 44 (1 ay önce)
    Büyük müjde turistik tren malatya'da üç saat duracak malatya ihya olaçak.Bakan bey Ankara'da malatya ya hızlı tren yok diyor malatya ya gelince var diyor gidiyor yine yok diyor Malatya'nın stk lar sus pus tepki yok şehir ile dalga geciliyor. Yazık yazık bu şehir ne hale gelmiş.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Faik (1 ay önce)
    Buna da şükür.
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Cumali (1 ay önce)
    Kendinizi yormayın boşuna o turistik treninize akp yi bindirip bekletmeksizin gönderecez turistik trenmiş ne faydası var bize hiç
    %64
    %36
    Yanıtla
  • cavidan Yılmaz (1 ay önce)
    Yıllardır hızlı tren sözü var icraat yok..Malatyaya haksızlık yapmayın
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Şehir yıkılmadan önce koysaydınız keşke. Turistik Doğu ekspresi 3 saat Erzincan’da duruyor. Neden durduğunu Erzincan’da ne gibi tarihi eserlerin olduğunu bilen yok. Şehirin müzesi bile var ile yok arası.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    hahaaaa az bile
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hacı (1 ay önce)
    20 senedir konuşulan hızlı tren erzincana kayınca bizede 3 saat malatyada bekleyen turistik tren seferi kaldı.Malatyalı olarak hiç sızlanmaya şikayet etmeye hakkımız yol.Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 ay önce)
    Hızlı tren ne oldu her seçimde sözü verilen ama 1 cm yol gidilemeyen hızlı tren projesinden rezalet resmen ne kuzey çevreyolu yapıldı Malatyalı ya LAFONTEN DEN MASALLAR
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Turistik tren koymuşsunuz.. ayıp olmasın diye Diyarbakır Ankara seferi yapan trene 3 saat malatya da durma hakkı vermissiniz.. biz demiryolcu cocuguyuz sayın bakan. Yolları iyi biliyoruz.. Ankara Diyarbakır hattında kayseri de 3 saat duruyor.. malatya da 3 saat duruyor.. buraya kadar ok.. elazig yolcati de neden 4 saat duruyor? Orda Turistik olan ney var? Yolcati Diyarbakır yönü ile Van yönüne giden trenlerin yol ayrımı yeri.. hadi Diyarbakır yönü anladık elazig da dursun ayıp olması diye düşünmüşler yol ayriminda 4 saat tren durmuş.. Peki Tatvan treninde malatya da durmuyor pas geçiyor.. orda elazig da duruyor Palu da duruyor.. Palu ne alaka? Hadi Palu da dursun.. kayseri de her iki tren de 3 saat dururken malatya da 1 tanesi duruyor şaka gibi.. bunu da malatya dan Turistik tren geçecek diye sunuyorsun sayın bakan.. yemezler
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Bunun malatya ile ne alakası var... sadece malatya dan geçip giden bir tren.. Diyarbakır lilar sevinsin.. Tatvan lilar sevinsin. Ayrıca van tarafına giden turistik trende niye malatya da 3 saat durmuyor.. onların malatya yi gezmeye 2 paket kayısı almaya hakkı yok mu? Diyorum ya malatya ile alakası yok.. tıpkı komurhan köprüsünün bir alakası olmadığı gibi.. malatya ya hizmet mi yapmak istiyorsunuz? Sivas malatya yht yapta gorelim.. yada kayseri malatya baglantili yht yapın.. malatya ya raylı sistem yapında gorelim.. yada malatya elazig arası ( adana/mersin gibi) raybus koyun da gorelim... malatya Adıyaman arası kısa yoldan raybus yapın da gorelim.. dünya yolcu var bu iki şehirler arasında.... neyse kime anlatiyorum ki.. habere yorum yapmak istedim.. Sayın editör saygılar..
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Hızlı tren istiyoruz sayın bakan aktarmalı falan değil
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Hiç yaparlar mı.. gerek var mı ki. Tüm yatırımlar Karadeniz bölgesine.. İstanbula.. yapılır..
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Bunun sözünü yıllarrr önce veren milletvekilini arayıp bulun.O bakana iletsinki daha etkili olsun.
    %88
    %12
    Yanıtla