SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ulusal Kanal Gönüllüleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:22:23
Ulusal Kanal Gönüllüleri
A- A+ PAYLAŞ

"Ulusal Kanal Gönüllüleri" Malatya toplantısı yapıldı. 

Toplantıya ilişkin olarak organizasyon komitesinin yayınladığı basın bülteni şöyle:

"Ulusal Kanal Gönüllüleri toplantısında konuşan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel mücadele çağrısı yaptı. Yücel, “iktidarın yolu artık Pensilvanyadan değil Arslanlı yoldan geçiyor. Vatansever devrimci bir iktidar için hep birlikte savaşalım” dedi. 

Ulusal Kanallar Gönüllüleri Malatya Öğretmen Evi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Yüzlerce gönüllünün katıldığı kahvaltıda CHP Milletvekili Süheyl Batum, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya birer konuşma yaptı. 

Kahvaltıya İşçi Partisi Malatya İl Başkanı Arif  doğan, İşçi Partisi Büyükşehir  Belediye Başkan Adayı İsmail Yücekaya, ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğlu, Birleşik Taşımacılık Sendikası Malatya  Şube Başkanı Kasım Otur, CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali  Arslan, CHP Kale İlçe Başkanı Hatice Şimşek, Cumhuriyet Kadınları Derneği Malatya Şube Başkanı Nesrin Yıldırım, Eğitim-İş Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Çelik ve çok sayıda yöre dernek başkan yöneticileri katıldı. 

“BİR DALGAMIZLA TEKNELERİNİ ALABORA ETTİK”

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Türkiye’de emperyalizme karşı bir güç mücadelesi verdiklerini diyerek, “Biz Haziran ayında bir taarruz yaptık,  Türk milleti bağımsızlığı, namusu tehlikeye girdiği anda taarruza geçer. Onlar bize bir zamanlar ‘Ergenekon’un birinci dalgası, ikinci dalgası’ diye. Bizim bir dalgamız yetti. Haziran ayında bir dalga ile onların çıkar teknelerini alabora ettik. Gençlerimiz hayatlarını kaybetme pahasına bile sokaklarda mücadele verdiler. Son 3 senedir meydanlarda güç birliğini sağladık. Meydanları doldurduğumuz kitlerin içinde sağcıda vardı, solcu da. Biz orada tarafımıza göre değil vatanseverliğimize göre bir araya geldik. Eskiden her grup kendi bayrağına göre bir yerde dururdu. Biz onları aştık, artık bağımsızlık bayrağı altında tek bir grubuz. Haziran ayaklanmasın da sağcı-solcu demeden yüz binlerce genç bir araya geldi. Şimdi bizim meydanlarda gösterdiğimiz güç birliğini önümüzdeki yerel seçimlerde de göstermemiz gerekir. İktidara bu güç birliğini taşımamız lazım. Eğer bunu yapamazsak Cumhuriyet mitinglerinde yaptığımız hatayı yaparız. Yani sadece meydanları doldurmuş oluruz. Bizim dolduramayacağımız meydan yok. Ama bugün o aşamayı geçtik. Bu iş meydanları doldurmakla bitmiyor. Şimdi iktidara hamle yapma zamanıdır. Güç birliği genel merkezlerin keyfine bırakılamayacak kadar önemdir. Genel merkezler güç birliği yapmıyorsa bizde tabanda yaparız. Güç birliğine yanaşmayan bir militan gözü yüzlerce genci katletmekten kaçıramaz. Aynı meydanlarda onlara diz çöktürdüğümüz gibi şimdi de seçimlerde onları geçeceğiz. Gözümüzü Beydağı gibi tepelere diktik ama önümüzdeki çukurları da görmeliyiz. Önümüzdeki tepelere ulaşmak için hemen çukurları dolduralım. Birlik ve beraberlik içinden olalım. Artık iktidarın yolu Washington’dan geçmiyor” sözlerini tamamladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Sühey Batum’da AHİM’in Doğu Perinçek kararını ve 17 Aralık operasyonunu değerlendirdi. Batum, “bizlere ‘soykırım yaptınız’ dediler. Perinçek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine hepimizin üzerindeki bu yaftayı silip ortadan kaldırtacak bu kararı verdirtti. Perinçek’in başarısıyla oldu bu” dedi. Batum 17 Aralık operasyonuna ilişkinde Yolsuzluk ve Rüşvetlerin ortaya çıkmasın da,  sizlerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Ali İsmail Korkmazların, Ethem Sarısülüklerin, Haziranda hayatlarını kaybedenlerin hepsinin payı var” şeklinde konuştu. 

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Mustafa Kaya’da gönüllülere Ulusal Kanal’a destek olma çağrısında bulundu. Kaya şunları söyledi: “Türkiye’nin önümüzdeki süreçteki büyük zorlukları aşabilmesi için büyük bir Ulusal Kanal’a ihtiyacı var. Peki bu nasıl olacak? Bunun bir tek yolu var. Oda sizlerden geçiyor. Ulusal Kanal’ın gönüllüleri Ulusal Kanal’a omuz verirlerse güçlü olur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız