SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Umut' Gecesi Yarıda Kaldı!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'a transfer yapabilmek üzere parasal destek sağlanması için Anemon Oteli'nde düzenlenen toplantıya ilgi, çağrılıların birçoğunun gelmemesine rağmen tahminlerin üzerinde olurken, salonda bulunan bir grup taraftarın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç aleyhine küfürlü tezahüratları, toplantıyı yarıda bıraktı. Bu arada, çok daha fazla paranın toplanabileceği anlaşılan toplantınin bir grup taraftarın yarattığı olay üzerine bitirilmesine kadar olan sürede taahhüt ya da nakden toplanan para miktarının 208 bin lirayı bulduğu bildirildi.

İYİ BAŞLAMIŞTI..
Malatyaspor’un ara transferde kadrosunu güçlendirebilmesi için mali destek yaratmak üzere Anemon Oteli’nde düzenlenen toplantı, saat 20.30 sıralarında başlayabildi.

Toplantıya AKP Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Mehmet Şahin, Fuat Ölmeztoprak'ın yanı sıra CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları katıldılar. Vali Ulvi Saran ise, toplantı gerekçesiyle Malatya’da bulunmadığından toplantıya katılmadı.

KONUŞMALAR..
İlk konuşmayı, Malatyaspor’u düze çıkarmak amacıyla oluşturulan komitenin de başkanı olan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata yaptı.

Şavata, özetle şöyle dedi:

“Uzun süreden beri bunalım yaşanıyor. Zaman zamanda istişare toplantıları yapılıyordu. Mevcut yönetim , yönetime başka talipli olmayınca bu göreve geldiler. Işık saçan çalışmalarını görünce bu toplantıyı da organize ettik. Malatyaspor’un durumunun kamuoyunun dikkatine çekmek için bu toplantıyı yapıyoruz. Yöneticilerimiz, kulüpten alacaklı olan 42 eski futbolcunun alacaklarını ötelemesinin istemiş 37 kişiden muvaffakatname almışlar. 5 futbolcu bizim gayretimizi bekliyor. Buradan çıkacak sonuca göre onla da öteleyecek.

Valiliğimizin isteğiyle İçişleri Bakanlığından istenen müfettişler kulüp hesaplarında incelemelerini yapmaktalar. Yakında kamuoyu vicdanlarını rahatlatacak sonuçlar çıkacaktır. sonuclar çıkacaktır.

Bizd bir komisyon olarak neler yapılabiliri görüştükten sonra 135 arkadaşımızı tespit ederek, kulübe acil desteklerini almak üzere buraya davet ettik. Bunların dışında kendisini Malatyalı kabul eden arkadaşlarımızın da bu organizasyona gelebilecekleri davetinde bulunmuştuk.

Burada 200 bin TL toplayabilirsek, geri kalan 24 Ocak tarihinde de yönetimin 250 Bin TL toparlarsa sorunların bir kısmı çözümlenmiş olur. Malatya kamuoyu bizi heyecanlar bekliyor. Malatyaspor Malatyalılarındır.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, “İçinde bulunduğumuz tabloyu biliyoruz. Buraya ne amaçla gelindiğini de komitemiz anlattı. Malatyaspor’un gelmiş olduğu, düşmüş olduğu bu noktadan hep birlikte olursak çıkabiliriz. Sezon başında yaptığımız desteğimizi, keşke işadamlarımız o dönemde destek olsalardı. Ama 2. yarının başındayız. Mutlak bir şeyler yapmalıyız. Burada her şeyi belediyeden beklemememiz gerekli. Buraya gelenler Malatyaspor’un yanında olduklarını gösterdiler. Malatyaspor’a her kesin sahip çıkmasını istiyoruz. Ötelenen borçlar var. Transferin önü büyük ölçüde açıldı. 2. yarıya güçlü başlamak için transfere ihtiyaç var. Ne kadar para olduğunu sayın Şavata belirtti. Biz isteriz ki burada konulan hedefin üzerinde katkı sağlanabilsin. Çünkü Malatyaspor herkesin ortak paydası. Burada sözden çok icraatın çıkmasını bekliyoruz. Komitenin çalışmalarından dolayıda kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah arzu edilen durum ortaya çıkar.” dedi.

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, “Malatyaspor’un zor günlerinden çıkması için biraraya geldik. Spor kulubü yönetmek zor ve meşakkatli bir iştir. Yönetim büyük gayretler sarfetmektedir. Borçların ertelenmesi için çaba gösteriyorlar. Bu tür organizasyonları başka zeminlerde de düzenleyip takıma destek için çaba göstermeliyiz.” diye konuştu.

AKP Milletvekili Mehmet Şahin, “ Tüm Malatyalıların ortak paydası olan Malatyaspor’un içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkması için herkesin desteğini bekliyoruz. Malatyalıların Malatyaspor’a sahnip çıkarak Malatyaspor’a yakışır yerlere gelmesi için tüm kesimleri desteğe davet ediyoruz.” dedi.

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz de şunları söyledi:“44 yıllık geçmişi olan kulüp. Geçmişinde bir çok başarıya imza atmış bir takımımız. Bugün büyük sıkıntılar içerisinde. Yönetici arkadaşlarımız göreve gelerek takımın kapanmasını önüne geçtiler. Buradaki sonuçları iyi şekilde anlatabilirsek, bunun devamını İstanbul’da da yapabileceğiz. Çünkü transferin biran önce yapılması gerekmektedir.”

AKP Milletvekili Öznur Çalık, “Bir avuç Malatyalı buradayız. Malatyaspor’a can suyu olabilir miyiz diye buradayız. Can suyunun ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir yudum su ve Malatyaspor'un bu suya ihtiyacı var. Oluşturulan bir komisyon bu tür organizasyonu gerçekleştirdi. Malatyaspor’un borçlarının ötelenebilir mi düşüncesiyle ortaya çıkan bir durum.Yönetim kurulu ‘Eğer destek verilebilinirse bu işi götürebiliriz’ diyorlar. Malatyaspor’un cansuyuna ihtiyacı var. Gelenlere ve telefonla katılarak destek olacaklarını söyleyenlere teşekkür ediyoruz. Müjdeli haberleri paylaşmak istiyoruz.” dedi.

AHMET ÇALIK'TAN MI?..
Çalık daha sonra, elindeki bir listeden kendisine yapılan bağış taahhütlerini açıkladı. Çalık, Bilim Koleji yöneticisi Mustafa Özkan’ın 5 bin lira, Mavi Nokta Hastanesi’nden Ali Alkış’ın 20 bin lira, Sevgi Tıp Merkezi’nin 20 bin lira, Gözde Sağlık Grubu Başkanı Dr. Kenan Kalı’nın 50 bin lira, Malatya’da iş yapan müteahhit Turan Yeşilyurt’un 20 bin lira, Ali Cüroğlu’nun 25 bin lira taahhüt ettiklerini söyledi. İşadamı Ahmet Çalık'a ait olan GAP Tekstil'in genel müdürü olan Cüroğlu'nun bu taahhüdünün Ahmet Çalık'ın bağışı olduğu öne sürüldü. Milletvekili Öznur Çalık, ayrıca Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’un da 5 bin liralık taahhüdünü 10 bin liraya çıkarttırdı.

Daha sonra, İstanbul’dan uçakla Malatya’ya gelen ve uçak geciktiği için toplantıya gecikmeli katılan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, “Malatya hepimizin. Hepimizin ortak noktası Malatya. Ortak noktamızda farklı düşünürsek bir yere gelemeyiz. Spor dostluktur . Siyaset girmesin dedik. Siyaset şapkasının da kimse tarafından giydiğini sanmıyoruz. Bu cenazeyi nasıl ortak kararla ayağa kaldırırız onları çözmeliyiz. Hepimiz hata yaptık. Ama hatayı nasıl ve kim yaptı diye düşünmeden bu saatten sonra neler yapabiliriz, onu düşünmeliyiz. Eski yönetimler de gelsin, omuz versinler.” dedi ve ayrıca Malatyaspor konusunda yanlış yapan her kim olursa, yasalar önünde hesabını vereceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Şavata salonda bulunanlardan ve telefonla arayanlardan bağış toplamaya başladı. Avukat Faik Demez, 500 lira ile nakit bağışını başlatırken, Naci Şavata da bin lira nakit verdi. 5 milletvekili ve Belediye Başkanı Çakır ile MHP İl Başkanı Ömer Ekici biner lira bağışta bulunduklarını bildirirken, CHP il başkanı Celal Berktaş 500 lira bağışladı. Tıp Fakültesi dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir ile eski dekan Prof.Dr. Sezai Yılmaz da biner lira bağışta bulundular.

Mimarlar Odası 5 bin lira, Final ve İstanbul dershaneleri 10 bin lira bağış taahhüdünde bulundular.

O arada sözalan MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Malatya’da bazı kişilere önemli rant sağlayan araziler verildiğini, onlardan bağış istenmesi gerektiğini hatırlattı ve “İnşallah bu toplantı umut olur” dedi.

Telefonla ve nakit bağış toplama çalışmaları sürerken söz alan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, oda olarak bir başka kuruma yardım yapmamaları konusunda Sanayi Bakanlığı'nın kesin talimatı bulunduğunu söyledi. Erkoç, “Malatyaspor’un yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Geçmişe bakmadan, bugün neler yapabilirizi değerlendirmemiz gerekmektedir. Arzu etmediğimiz bir yerdeyiz. Ortak akıl oluşturursak sorunlarımızı çözebiliriz. Zaten bağışta bulunanlar bizim üyelerimiz.” dedikten sonra bakanlığın yasağı nedeniyle kurum olarak para veremeyeceklerini bildirdi ve şahsı adına bin lira bağışta bulundu. Bu sırada 20 civarında taraftarın oturduğu bölümden “yuh” sesleri duyuldu.

Para toplama faaliyeti sürerken, tekrar sözalan Erkoç, bir iş grubunun 10 bin liralık taahhüdünü de açıkladığı sırada, taraftarların oturduğu bölümden “Malatya’yı satanı, biz de satarız” diye başlayan ve Erkoç’un salonu terketmesini isteyen küfürlü tezahüratlar duyulmaya başlandı.

Şavata, tüm çabalara rağmen grubun tezahüratı devam edince, sert bir konuşma yaptı. “Bu kulüp, kendini vareden başkanına (Nurettin Soykan) su şişesi atmıştır. Bu kulüp, Elazığlı olmasına rağmen başkanlığını yapan işadamı (Nihat Aslankara) aceze yurdunda ölürken sahip çıkmamıştır. 3 gün önce vefat eden kulübün kurucularından birinin (Osman Çağlı) taziyesine gelme zahmetine girmeyenler var. Bu kafayla hiçbir yere varamayız” dedi ve yerel televizyonlardan bazılarının naklen yayınladığı toplantıyı bitirdiğini açıkladı. Toplantı bitirildiğinde saatler 22.10'u gösteriyordu.

Bu arada, “tepkileri” tepki çeken taraftar grubundan bazı kişiler, salonda bulunan ve bağış yapanların bazılarının, Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkı sağlamadığını, bu kurumun bağışta bulunmaması halinde kendilerinin de bağışlarını geri çekecekleri yolundaki konuşmaları üzerine tepki gösterdiklerini öne sürdüler.

HABER: Selahattin GÖKATALAY- Yaşar KARAASLAN
FOTOĞRAFLAR: Ferdi DURDU (İHA)- Görüş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız