SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversiteler Kabuğuna Çekilmiş, Ne Yaptığını Bilmiyoruz!"

0
Güncellendi - 2017-10-18 18:36:41
A- A+ PAYLAŞ

  • Kuzey Çevreyolu, GES izinlerinin ele alındığı Büyükşehir Meclisi'nde, başkan vekilinden üniversite eleştirisi geldi..

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı çalışmalarını Salı günü yaptığı 3. Oturumla tamamladı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun Arapgir’de getirdiği mor reyhan çayının dağıtılmasından sonra “Biz Arapgir’de Üniversitedeki hocalarımızın desteği ile mor reyhan ürettik ve sağlık üzerindeki olumlu etkileri bilimsel araştırma ve raporlarla sabitlendi. Modern ambalajlarda çay haline getirildi. Bundan sonra satı, pazarlama ve tanıtımı noktasında hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” demesi üzerine Meclise Başkanlık eden Hasan Göğüs (yandaki fotoğrafta), Cömertoğlunu yanıtlarken üniversiteleri eleştirdi. Üniversiteleri göreve de çağıran Göğüs, “Üniversiteler kendi kabuğuna çekilmiş. Ne yaptıklarını biz de bilmiyoruz” dedi.

Bu arada Kuzey Çevre Yolu güzergahında bulunan Yaka Mahallesi için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı hakkında İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararın içeren maddenin görüşülmesi sırasında CHP grubunun sorusu üzerine meclise bilgi veren İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Çınar, “Bu güzergah Kuzey Çevre Yolu üzerinde. Burada planlamamız var. Bu planlara zaman zaman itiraz oluyor. Konu, vatandaşın bu itirazlarıyla ilgili. O bölgede Kuzey Çevre Yolu Güzergahı ile ilgili netlik oluşmadı” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı çalışmalarını, Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında Salı günü yaptığı 3. oturumla tamamladı.

Çeşitli parsellere GES izinleri

İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporlarının ağırlıklı olarak görüşüldüğü Meclis Toplantısında, Yeşilyurt İlçesi Görgü Mahallesi 255 ada 4 nolu parsel, Darende İlçesi Göllüce Mahallesi 128 ada 1,21,22 ve 24 nolu parsel ile Battalgazi İlçesi, Karatepe Mahallesi 271 nolu parsele Güneş Enerjisi santrali (GES) kurulmasına yönelik raporlar kabul edildi.

50 dönümlük mera alanına mezarlık vasfı

Doğanşehir İlçesi, Altıntop Mahallesi 275 parsel numaralı mera vasıflı kamu ortak malının 50.046 m² lik alanının mera vasfından çıkarılarak, hazine adına tescil edilmesi sonrasında mezarlık olarak kullanılmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesi kabul edildi.

Toplantıda Yazıhan ilçesi Balaban Mahallesi ve Battalgazi İlçesi Boran Mahallesinin yerleşik alan ve civarı ile gelişme alanı sınırlarını gösteren haritaların onaylanması da kabul edilen maddeler arasında yer aldı.

İmar Komisyonu Üyesi Çınar: Kuzey Çevre Yolu’nda güzergah ile ilgili netlik oluşmadı

Öte yandan Kuzey Çevre Yolu’nun geçeceği güzergahlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imar planlarının yargıya taşınması sonucu birçoğunda yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, Malatya İdare Mahkemesi tarafından yine yürütmeyi durdurma kararı verilen bir başka yer olan Yaka Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı oldu. Malatya İdare Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda yeniden revize edilen plan, imar komisyonunun raporu doğrultusunda onaylandı.

CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, plan üzerinde yapılan düzeltme ve değişiklikleri sordu. Kuşçu’yu yanıtlayan İmar Komisyonu Üyesi Mehmet Çınar, “Yaka Mahallesi’nde Kuzey Çevre Yolu’nun geçeceği güzergahla ilgili bir alan. Vatandaş zaman zaman itiraz ediyor ve yargıya taşınıyor. Bu itirazlarla ilgili konu. Burada bir yol güzergah planlamamız çünkü Kuzey Çevre Yolu güzergahı ile ilgili netlik oluşmadı” ifadelerini kaydetti.

Reyhan çayı üzerinden üniversitelere sert eleştiri

Bu arada Meclis toplantısında Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu tarafından getirilen Arapgir'e özgü Mor Reyhan Çayı ikram edildi. Arapgir’in mor reyhan çayı, Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs’ün üniversitelere bakış açısını da ortaya çıkardı. Reyhan çayı dağıtılırken çaya ilişkin bilgiler veren Arapgir Belediye Başkanı Cömertoğlu, “Biz Arapgir olarak reyhan üzerinde çalıştık. Üniversitedeki hocalarımızın desteği ile ciddi çalışmalar yürüttük. Sağlık üzerindeki etkileri bilimsel araştırma ve raporlarla kanıtlandı. Özellikle sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı etkisi var. Sentetik uyku ilaçları içileceğine yatmadan yarım saat önce reyhan çayı içilmesini tavsiye ediyoruz. Herkes denesin ve görsün. Bu işte iddialıyız. Yöremize ait ürünleri tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biz yaptık ama tanıtımı konusunda hemşehrilerimizin de desteğini bekliyoruz" dedi.

Başkan Vekilinden üniversitelere sert sözler

Haluk Cömertoğlu’nun mor reyhan çayı ile ilgili bu açıklamalarının ardından konuşan Başkan Vekili Hasan Göğüs, üniversitelere sert eleştiriler yöneltti. Cömertoğlunu yanıtlarken ‘Bu durumda üniversiteleri göreve çağırmak gerekiyor’ diyen Göğüs, “Haluk Başkanım mor reyhan çayını çok güzel anlattı. Ama üniversitelerimiz kendi kabuğuna çekilmiş, ne yaptıklarını biz de bilmiyoruz. Üniversiteler ne zaman milletin içine inecek merak ediyoruz” diye konuştu.

Meclis toplantısında bulunan herkese birer paket Mor Reyhan Çayı dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım Ayı toplantısını, 8 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdıktan sonra Ekim ayı çalışmalarını tamamladı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Meral şener (6 yıl önce)
    "...İftiranın önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük bir suçtur." (Nur Sûresi, 15. Ayet Meali) Üniversitelerde projelere destek veren birçok akademisyen var.Bukadar ağır eleştiriyi haketmediklerini düşünüyorum. Adnan Hayaloğlu nun Reyhan projesine verdiği desteği kimse inkar edemez. Ayrıca bir ilçe Belediyesi olan Arapgir ile Uluslararası bir sempozyuma sorunsuz ve üst düzey katılımla başarı ile gerçekleştirmiştir. Sayin Valinin katılımcı oldugu bu sempozyumda buyuksehiri bir daire başkanı düzeyinde katılım ile gecistirmislerdir. Işte projelere ve yapılan emeğe saygının karsiliği bu değil. Dolayısıyla ben Arapgir ve Malatya adına Sayın hocamız ve üniversite akademisyenlerine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan GÖĞÜS (6 yıl önce)
    Yorum yapan degerli kardeslerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Ben şahsen üniversitelerin ve orada görev yapan cok değerli hocalarımı ilmin menba ı olarak goruyorum o değerli çeşmeden milletin içmesini istiyorum. Amacım kimseyi rencide etmek değil. Bizler bize bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum düşüncesinden geliyoruz. Ak partiye gelince Türkiye'yi; o zamanki cumhurbaşkanının ifadesiyle 70 sente muhtaç olduğu dönemden bu güne getirdi. Hizmetler degerlendirilirken bütüne bakmak lazım. Birileri için yanlış olan toplum için doğru olabilir. Bizim hiçbir hatamız yok deme lüksümüz de yoktur. Saygı ve selamlarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç bişey anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (6 yıl önce)KML isimli kullanıcı yorumuna
    Ben Hasan Hocayı çok iyi tanıyorum anlaşılan onu anlayacak kapasitede değilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    özalper mah.2.cad.aliya sok.kaldırım çalışmaları bitti.ama aylardır bisiklet yolu olduğu söylenen çakıllı topraklı kısımlar öylece duruyor. binlerce öğrenci her gün bu yollları kullanarak okullara toprak taşıyor. üniversiteyi boş verde yolu yaptır.
    0
    0
    Yanıtla
  • KML (6 yıl önce)
    Sayın göğüs sen belediye de bu göreve ne kadar layıksan diğerleri gibi tabi .
    0
    0
    Yanıtla
  • ABDULLAH (6 yıl önce)
    Acaba siyaset 250 ülkede böyle mi yapılıyor bilmiyorum.Ancak maalesef Türkiye'de ve Malatya'mızda iş bilenler değil,biat edenler biryerlere getiriliyor.Getirenlerde, getirilenlerde çoğu zaman "Bizden olsun da arslan (!) olsun" diyorlar.Vay halimize...AKP_MHP_CHP_ hepsi aynı...Bu Ülke çok değil 20 yıl sonra nasıl bir yönetimde olacak,ömrümüz oluşa görürüz...
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (6 yıl önce)
    Cehalet böyle bir şey işte. Üniversitelerden haberi yok. Ya da üniversiteleri sadece işe yerleştirme merkezi gibi gördüklerinden dolayı orasının eğitim-öğretimin merkezi olduğunu bilmiyor. Siz anca şirkete eleman nasıl sokarım, kendi adamıma nasıl kadro veririmin peşine düş. Eğer senin dediğin gibi üniversitelerin ne yaptığı bilinmiyorsa, o liyakatsiz bir şekilde atattırdığınız kişilerden dolayı olduğunu da hep aklında tut.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Adamalar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter. Hiç mi gurur yok, onur yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    valla biz de vatandaş olarak sizin orada ne ettiginizi bilmiyoruz...Universitenin belediyeye hesap verme zorunluluğu yok ama sizin belediye olarak biz vatandaşlara hesap verme zorunluluğunuz var...
    0
    0
    Yanıtla
  • a.b. (6 yıl önce)
    üniversite nin ilgili bölümleri kuzey çevre yolu ile ilgili görüşleri ne kim aldırış ettiki .kim dikkate aldıki olumsuz raporlara ragmen rant için bu yol ısrarla yapılmak isteniyor vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Bir lafa bakarım laf mı diye bir söyleyene bakarım yetkin biri mi diye kimin.Belediyede başkan vekilliği yapacak kimse yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Sayın Göğüs, Fahri Kayahan'da su akmayan her gün yosun tutan ucube kanal için ne kadar harcandı? Ucube projeler için B.Şehir Belediyesi ne kadar parayı çarçur etti, 1.Kanal boyunda Kernek camisinin önündeki 100 metrelik ucube yolu daha 3 gün önce tamir edebildiniz. Biraz da bunlara kafa yorsanız. Daha iyi olur....
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (6 yıl önce)
    Biz de Hasan beyin ne iş yaptığını bilmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulkadir (6 yıl önce)
    malatyada ak partiyi bitiren belediye değilmiki ellerine bu sefer üniversiteyi almışlar hocamın işi görmemişler anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan Hayaloğlu (6 yıl önce)
    Sayın Hasan Göğüs Efsane Başkan Haluk Cömertoğlu'nun dağıttığı çaylar Üniversitenin kabuğuna çekilmediğini, proje ürettiğini, halkın içinde olduğunu, Belediye ile proje yaptığını (TAGEM kayıtlarını inceleyiniz) gösteriyor. Biz 11 bin nüfuslu ilçenin Belediyesi ile proje ürettik. Sizleri de bekliyoruz. Proje yapmaya niyetiniz varsa biz de geliriz. Saygı ve bilgi ile.
    0
    0
    Yanıtla
  • sevgili hocam sizin sayenizde hem arapgir belediyesi hemde üniversitemiz güzel proje yaptınız canı gönülden tebrik ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan hocam çok güzel açıklamış. Sayın Göğüş lütfen Google hazretlerine bir dokun Üniversitemizin değerli hocası Vehbi ALUÇLU yıllar önceki Güney çevre yolu ile ilgili ve diğer projelerini sayın ulaştırma bakanına sunduğunda kabul gördüğünü. Sizlerin ise illa ben tarım arazilerini yıkıp Kuzey çevre yolu yapacağım diyenleri unutmadığımızı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Göğüs, “Üniversiteler kendi kabuğuna çekilmiş. Ne yaptıklarını biz de bilmiyoruz” dedi. Sevgili basın bu cümleyi iyi okuyun. Cemaatler üniversiteleri ele geçirmekle meşgül. Bilim onların neyine. Devletin bu kadar sorunu varken. Sadece şunu isteyin. İNÖNÜ ÜNİV. gerçek bilimsellikte nereden bunun katkısını kimler veriyor. Sadece karaciğer nakli ekibi ve birkaç kişinin sırtına binerek reklam yapılamaz. Sülük gibi yaşanmaz. NOKTA
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Meclise Başkanlık eden Hasan Göğüs “Üniversiteler kendi kabuğuna çekilmiş. Ne yaptıklarını biz de bilmiyoruz” demiş Beyefendiye sormak lazım sen YÖK temsilcisimisin Üniversiteler siyaset yeri değil bilim yeridir. Tabi anlayana
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (6 yıl önce)
    ne büyük bilimsel tartışmalar yapılıyor da haberimiz yokmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer Toprak (6 yıl önce)
    Acaba Sayın Hasan Göğüs ucube Fahri Kayahan'a kaç tl harcandığını biliyor mu ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (6 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu ihalesi yapıldı lakin meclis üyesi daha güzergahı belli değil diyor bu nasıl bir çelişki ihale alan firma kazanacak Malatya ve devlet hazinesi zarar edecek adaletin bu mu hükümet söyle.....
    0
    0
    Yanıtla