SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üreticiye 110 Milyon TL Hasar Ödemesi Yapılacak

0
Güncellendi - 2018-06-20 05:06:54
Üreticiye 110 Milyon TL Hasar Ödemesi Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

TARSİM tarafından başta Malatya olmak üzere çevre illerdeki kayısı üreticilerine yaklaşık 110 Milyon TL ürün hasar ödemesi yapacak.

TARSİM’den yapılan açıklamada, bu yıl meydana gelen çeşitli riskler nedeniyle kayısı ürününün hasar gördüğü belirtilerek, hasar tespit çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve teminat kapsamında yer alan riskler çerçevesinde, TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı başta Malatya ve Elazığ olmak üzere, Kahramanmaraş, Erzincan, Sivas ve Tunceli illerindeki kayısı üreticilerine 110 milyon TL hasar ödemesi yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, bu yıl Malatya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı illerde 20 bin adedin üzerinde kayısı poliçesi düzenlendiği, don, dolu ve fırtına başta olmak üzere çeşitli risklerden dolayı, kayısı ürünleri zarar gören üreticilerden yaklaşık 30 bin adet hasar ihbarı alındığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

“Bu yıl, birçok üründe olduğu gibi kayısı ürününde de kış sıcaklıklarının yeterli düşüklükte olmaması, soğuklama gereksiniminin ortaya çıkması, yetersiz yağışlar, kültürel işlemlerin yetersizliği gibi nedenlerden ötürü, sağlıklı çiçek oluşumu gerçekleşmemiştir. Malatya’da eksperler tarafından gerçekleştirilen hasar tespit işlemlerinde, teminat dışı verim kayıpları belirlenmiş ve bunlar hasar olarak değerlendirilmemiş, hasar işlemleri belirlenen verimler üzerinden yapılmıştır. Üreticiye hizmet etmek üzere faaliyetlerini sürdüren TARSİM, bu sene kayısı üreticilerine 2.2 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirmiş olup, poliçe bitiş tarihlerine göre önümüzdeki günlerde yaklaşık 108 milyon TL ödeme yapacak ve bir kez daha üreticisinin yanında olduğunu gösterecektir. Üreticinin ürünlerini doğal afetler ve hiç beklenmedik risklere karşı koruyabileceği tek yol TARSİM’dir. Bu nedenle tarım sigortası kesinlikle ihmal edilmemelidir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    Daha ödenen 2 milyon var, seçim öncesi üfürüyorlar. Hesaplarından biri de, bak bize oy vermezseniz size vermezler ama biz vereceğiz haa... Olmasın sakın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Alim4; (5 yıl önce)
    Günler önce bildirmemize rağmen hala gelip kontrol etmeye tenezzül etmediler bizde dökmeye başladık bakalım sonuç ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • muhtar44 (5 yıl önce)
    keşke inanabilsem
    0
    0
    Yanıtla
  • muhtar44 (5 yıl önce)
    bizde yedik
    0
    0
    Yanıtla