SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uyuşturucu Deposu Olmuş, Senin Haberin Yok!'

0
Güncellendi - 2021-12-14 18:03:41
'Uyuşturucu Deposu Olmuş, Senin Haberin Yok!'
A- A+ PAYLAŞ

BÜTÇE GÖRÜŞMESİNDE MALATYA'DAKİ İL MÜDÜRLÜĞÜNDE ELE GEÇEN UYUŞTURUCU İLE İLGİLİ TARTIŞMA.. Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürünün makam şoförünün çok miktarda uyuşturucu hap ile yakalanıp tutuklanması ve ayrıca müdürlük binasında gizlediği5 bin uyuşturucu hapın ele geçirilmesi TBMM Genel kurulundaki 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmelerde de gündeme geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın TBMM Genel Kurulunda bakanlığına ait 2022 yılına ait bütçe ile ilgili genle kurul konuşması sonrasında CHP ve AKP'li Milletvekilleri arasında bakanlığa ait bakanlığın Malatya ve Kastamonu il müdürlüklerinde bazı personelin de adının karıştığı olaylar tartışma konusu oldu.

CHP Grubu adına TBMM Genel kurulunda konuşan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, “Malatya’daki İl Müdürlüğünüz uyuşturucu deposu olarak kullanılmış, senin haberin yok” derken, AKP'li Milletvekilleri arasında karşılıktı tartışma yaşandı.

Bakan Yanık da, Baltacı'ya, "Bakanlığımıza konu intikal ettikten itibaren hiç beklemeksizin gerekli disiplin işlemlerini yaptık. Dolayısıyla bizim bu anlamdaki hassasiyetimiz çok net ve açık ve bunu da her ortamda, her noktada söylüyoruz. Bağımlılık gibi, özellikle madde bağımlılığı gibi son derece ciddi bir meseleyi bu kadar tahfif ederek konuşmayı, ben, gerçekten zül addediyorum; bunu ifade etmek istiyorum."yanıtını verdi.

Tartışmalar, TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

"CHP GRUBU ADINA HASAN BALTACI (Kastamonu) –Şimdi, değerli arkadaşlar, sevgili ülkem, çelişki şu: Ya bu Bakanlar bu ülkenin bakanı değil ya da bahsettikleri ülke bu ülke değil. (CHP sıralarından alkışlar) Milletin, sokağın, ülkenin gerçeğinden o kadar kopmuşlar ki buraya geldiklerinde ya masal anlatıyorlar, hikâye anlatıyorlar ya provokasyon çıkarıyorlar ya da hakaret ediyorlar. Nasıl mı? Bakın, anlatayım: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık, bütçe sunumunda uyuşturucu için demiş ki: “Madde kullanım riski ve madde bağımlılığından korunma eğitimleri düzenlenmektedir. Bugüne kadar 871.132 kişiye farkındalık eğitimleri verilmiştir.” Ya, senin daha kendi Bakanlığındaki uyuşturucu satıcılarından haberin yok. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)

SEMİHA EKİNCİ (Sivas) – Bu ne biçim bir dil ya! Bu ne biçim bir dil yani! Böyle şey mi olur?

BAHAR AYVAZOĞLU (Trabzon) – Senin nereden haberin var? Nereden haber aldın?

HASAN BALTACI (Devamla) - Eğer biz açıklamasak Kastamonu İl Müdürlüğünüzdeki uyuşturucu satıcısından haberiniz yoktu. Sen kime farkındalık öğretiyorsun? Malatya’daki İl Müdürlüğünüz uyuşturucu deposu olarak kullanılmış, senin haberin yok. (CHP sıralarından alkışlar) Gerçeklerden o kadar kopmuşsun ki kadın cinayetleri her gün artarken senin Bakanın çıkmış, demiş ki: “Kadın cinayetleri tolere edilebilir bir seviyede.”

SEMİHA EKİNCİ (Sivas) – Biraz saygı! Bu kadına biraz saygı!

HASAN BALTACI (Devamla) – Ya bu seviyeyi kim belirliyor Sayın Bakan?

BAHAR AYVAZOĞLU (Trabzon) – Öğreneceksiniz bunu, öğreneceksiniz!

HASAN BALTACI (Devamla) – Bakın, diğeri ne demiş biliyor musun?

BAHAR AYVAZOĞLU (Trabzon) – Öğren, öğren!

...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK– Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Bakanlığımız bağımlılıkla mücadele kapsamında ki Hasan Bey, Hasan Baltacı Bakanlığın bizzat neredeyse bir uyuşturucu üssü olduğu gibi bir akla ziyan bir iddiada bulundu. Kendisine, Plan ve Bütçe konuşmalarında da yazılı olarak soru önergesi gönderdiğinde de çok açık cevap verdik. Bakanlığımıza konu intikal ettikten itibaren hiç beklemeksizin gerekli disiplin işlemlerini yaptık. Dolayısıyla bizim bu anlamdaki hassasiyetimiz çok net ve açık ve bunu da her ortamda, her noktada söylüyoruz. Bağımlılık gibi, özellikle madde bağımlılığı gibi son derece ciddi bir meseleyi bu kadar tahfif ederek konuşmayı, ben, gerçekten zül addediyorum; bunu ifade etmek istiyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Yani, son zamanlarda Türkiye’de, madde bağımlılığı, hatta bağımlılığın birtakım başka çeşitlerinin de ortaya çıktığı bir ortamda olabilecek -40 bin küsur çalışandan bahsettim- bunların arasından birkaç tane çıkabilecek bir vakanın -ki idareci olarak bana intikal ettiği dakikada da gereğini yaptığım bir husus- bu şekilde, bu çatının altında sanki bu Bakanlık yahut Hükûmet yahut devletin herhangi bir birimin bağımlılıkla, hele uyuşturucu bağımlılığı gibi bir meseleyle hiç mücadele etmiyormuş gibi yansıtılması gerçekten meseleye hiç vâkıf olmamak ya da ciddiye almamak anlamına gelir. Sayın Baltacı’nın şahsıma “Sen, sen, sen...” diye hitap etmesini zaten nezaket beklemediğim için bir tarafa bırakıyorum ama konu hassas ve bu konunun bu kadar istismar edilmesi yanlış. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Bakın, biz, gençlerden bahsediyoruz, biz çocuklardan bahsediyoruz. Madde bağımlılığı gibi insanların hayatını, evini, ocağını, işini yıkan, yakan bir etkiden bahsediyoruz, bunu böyle konuşmamalıyız, bunu bu kadar hafife almamalıyız. Siyaset başka bir şeydir, atışırız ben de atışmayı severim ayrıca ama bu değildir yani bunun sebebi bu olmamalı."

SKANDAL OLAY!.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 30 Ekim’de gerçekleştirilen bir operasyonda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde müdürün makam şoförü olarak görev yapan F.D. adlı şahıs 4 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu hapla yakalanmıştı. Şahsın evinde yapılan aramada 4 bin 648 adet, müdürlük binasının bodrum katında oluşturduğu ‘zula’da ise yine 4 bin 648 adet olmak üzere toplam 9 bin 300 adet hap ele geçirilmişti.

F.D., 31 Ekim’de gönderildiği mahkemece tutuklanırken, İl Müdürlüğü’nden olayın basında yeralması üzerine 10 Kasım’da yapılan açıklamada şahsın iş akdinin feshedildiği, 4 Kasım’da da hakkında idari inceleme başlatıldığı duyurulmuştu.

“Skandal”ın basın aracılığıyla kamuoyuna yansımasından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla tepkisini göstermiş, geçtiğimiz Salı günü de TBMM başkanlığına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede 8 soru yöneltmiş, kurum müdürü hakkında işlem yapılmamasına da tepki göstermişti.

Ağbaba, önceki gün Malatya'da düzenlediği basın toplantısında da, uyuşturucu haplarla yakalanan şoförün AKP'li bir milletvekili tarafından korunduğu iddiasında bulunarak, şöyle demişti:

"Malatya’da maalesef bu iktidar döneminde sadece kötü şeylerle gündeme gelen bir il konumuna geldi. Bu utancı kim yaşatıyor, AKP milletvekilleri sayesinde AKP sayesinde yaşıyoruz bu utancı. Geçtiğimiz günlerde 30 Ekim’de Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bir uyuşturucu operasyonu yapıldığını ve bu uyuşturucu operasyonu sonucunda Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yani çocuklarımızı emanet ettiğimiz kurumda 5000 tane uyuşturucu hap ele geçirildiğini hep beraber utançla gördük. Malatya Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uyuşturucu zulası ve lojistik Merkezi olmuş durumda. İl Müdürü şoförü Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü makam aracıyla sağa sola uyuşturucu transferi yapıyor, tek bir kimse bile görevden alınmıyor. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün derhal görevden çekilmesi lazım. Bu uyuşturucular kimlere servis ediliyor, kimlere satılıyor, başta devlet görevlileri bu uyuşturucu olayının içinde var mı, bunları hangi milletvekili koruyor, bunları hangi AKP Malatya Milletvekili koruyor, bu uyuşturucu satan şahsı hangi milletvekili Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne başlattı tüm bunları biliyoruz ki bunların haberi olmadan devlete bir kişinin adım atması mümkün değil. AKP milletvekillerine söylüyorum, vekillerin kefaleti olmadan bir kişinin orada çalışması mümkün değil hangi AKP milletvekili kefil olmuş, hangi siyasetçi bu pisliği bu rezilliği koruyor bakın. Türkiye’de terörden daha tehlikeli bir konu var ki o da uyuşturucu. Hep uyuşturucunun elinde gençlerimiz yok olmakta."

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı da,  geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Kastamonu İl Müdürlüğü’nde makam şöförü olarak görev yapan bir personelin şahsi aracında 24 Mart 2021 tarihinde 594 adet uyuşturucu ilaç yakalandığını hatırlatarak, Kastamonu’daki olayın bir benzerinin Kasım ayında  Aile ve Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdürlüğü’nde yaşandığını, her iki olay arasında bir ilişki olup olmadığının araştırılarak ortaya çıkarılmasını istemiş ve şunları söylemişti:

"Tesadüfe bakın ki, ben 27 Ekimde konuşma yaptıktan sonra yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde, İl Müdürünün şoförlüğünü yapan bir şahsın evinde 4 bin tane, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde de 5 bin tane uyuşturucu hap yakalandı. Tesadüfe bakın ki iki olay birbiriyle benzerlik arz ediyor. Kastamonu’daki şahıs da Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürünün şoförlüğünü yapıyordu, kendi özel aracında 594 tane uyuşturucu yakalanmıştı. Şimdi, bu iki sürecin de aydınlatılması gerekiyor. Derseniz ki “Kardeşim, Kastamonu’da yaşanan olayla Malatya’daki olay birbiriyle bağlantılı değil.” Bunu da ortaya koymanız gerekiyor. “Bu iki süreç münferitti.” derseniz yine de bu iki sürecin bir an önce aydınlatılması gerekiyor."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 yıl önce)
    Eh herhalde en tıklanan haber budur, saygıdeğer Okuyucular mazur görsün sesimizi duyurmaya çalışıyoruz orduzu Şanlıkaya'ya doğalgaz ne zaman geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Öyle bir algı olusmuski yıkmak mümkün değil bir tanıdığıma olayı anlatıyorum o haplar yaşlı insanların tansiyon ve şeker haplariymis diyebiliyor, meşhur pudra şekeri olaylarına değiniyorum ne yapsın pancar şekeri bulamamış,mısır şurubu da sağlığa zararlı o zaman elbette pudra şekeri kullanacak diyebiliyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Eksi verenler anlamamış ne demek istediğini :)
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Sayın editör bir yorum göndermiştim.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Türkiye’de terörden daha tehlikeli başka bir konu yok. Terörün ekonomik bedeli 3 tirilyon dolar.(https://www.amerikaninsesi.com/a/kurt-sorununda-cozumsuzlugun-bedeli-3-trilyon-dolar/6281189.html) 32 yılda 40.000 can verdik.(https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/chpli-erol-terore-32-yilda-40-bin-can-verdik-1-5-trilyon-dolar-harcandi-1156826/) İlk görev yeri Kozluk'ta 7 aylık öğretmenken 4 yıl önce 9 Haziran'da karne dağıttıktan sonra evine dönüş yolunda Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede şehit olan 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın terörün gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Türkiyenin her anlamda gelişmemsinin arkasında yatan en büyük sorunu terördür.  Uyuşturucuda onun kadar tehlikeli.
    0
    0
    Yanıtla