SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vagon Fabrikası Depremden Zarar Gördü"

0
Güncellendi - 2020-05-05 05:27:17
A- A+ PAYLAŞ

  • Tüfenkci'den Kuzey Çevre Yolu, Onkoloji Hastanesi, Vagon Onarım Fabrikası ve teşviklerle ilgili açıklamalar..

AKP Malatya Milletvekili MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, koronavirüs sürecinde iyi bir sınav verildiğini kaydederek, muhalefetin mevcut tabloyu sindiremediğini söyledi.

Türkiye'nin başarılı bir salgın süreci yaşadığını belirten Tüfenkci, "Bu süreç bütün milletin gözü önünde ceyeran ediyor. Bu virüsün Türkiye’ye gelmesi insanlarımıza ulaş noktasında geç kalması için ciddi bir sınav verildi ve başarılı olundu. Bunun için başta Sağlık Bakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Sürecin bu şekilde olması özellikle Türkiye’nin tedavideki genel başarılarının nedenlerinden bir tanesi. Çünkü dünyada uygulanan süreçleri dikkate alan ve kendi protokolünü ortaya çıkaran ülke konumuna geldik. Özellikle sosyal mesafe ve sokağa çıkma yasağı tedbirleri ülkemizdeki vaka sayısının beklenenden az olmasına vesile oldu. Artı, Sağlık Bakanlığımızın ve sağlık personelimizin başarısı bu noktada ölüm sayısının Avrupa’ya oranla az olmasını sağladı. Geldiğimiz nokta itibari ile iyleşen hasta sayımız vaka sayısının iki katına çıktı. Amacımız bu vaka sayısını tek haneli rakamlara indirmek. Malatya bu süreç içerisinde Plazma Tedavisi ile Türkiye’de adından söz ettirdi. Özellikle Malatya İnönü Üniversitesi Teknokent'te dünyaya örnek olacak şekilde sterilasyonu sağlayan kabinler geliştirildi. Bu çok önemli, en az plazma tedavisi kadar önemli. Çünkü elbise üzerindeki virüsü 1 dakikada yok edebilir. Bununla Malatya olarak gurur duyuyoruz.

Maske üretimi noktasında Malatya Büyükşehir Belediyemizin organizatörlüğünde Türkiye’de ses getirecek şekilde, gerek kendisine yeten maskeyi gerekse çevre illere yetecek şekilde maske üretimine ağırlık vermesi, Malatya’nın başarılarından bir tanesi. Sağlıkta bu kadar başarılar sağlamışken özellikle muhalefet ve bir takım medya Türkiye’deki vaka sayısı 'niye az' ı sorgulamaya çalışıyorlar. Bunun başarısı ile gurur duyacaklarına adeta vaka sayısının sınırlı olmasına, ölüm oranlarının yüksek olmamasına ağlar vaziyette olduklarını görüyoruz. Bu duruşu kınıyoruz. Özellikle sağlığın siyasete alet edilmemesi gerekir. 83 milyonun COVİD-19 salgınına karşı birlikte hareket etmesi gerekir. Bu noktada CHP'nin tutumunu yargılıyoruz. Türkiye’nin sağlıkta yakalamış olduğu başarıyı nasıl karalarız bunun gayreti içerisindeler. Sağduyulu vatandaşlarımızın bu konuda gerekli tavrı göstereceklerine inanıyorum" dedi.

Malatya'daki yatırımlarla ilgili de konuşan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Yatırım konusunda Malatya’nın en büyük kazancı 6. Bölge teşviklerinden faydalanmasıyla birlikte özellikle Organize Sanayi'deki yatırımlar hızlı bir şekilde artmaya başladı. 1. Organize Sanayi'nin genişletilmesi yıllarca Malatya’nın gündemindeydi bununla hazineye ait yer de organizeye devredilmiştir. Ancak bunların alt yapısının yapılması teşvik olmadığı için yeni yatırımların gelmemesi atıl vaziyette duruyordu. Arıtma ile ilgili ihale haziran veya ağustosta yapılacak. Kamulaştırma ile ilgili para problemi vardı. 40 Milyon hesaba yattı, geri kalan 13 milyon da mayısın ilk haftasında yatacak. Bu noktada organizedeki eksikliği tamamlayarak hızlı bir şekilde yatırım alabilir duruma geldik."

"Vagon Fabrikası depremden zarar gördü"

Tüfenkci, Vagon Fabrikası'nın depremden zarar gördüğünü belirterek, "Vagon Fabrikası Kızılay’a devredildi. Orada mobil üretim fabrikası kurulacak. Kızılay tekstil yatırımlarını da Malatya’ya taşıyacak, onunda takipçisiyiz. Fakat maalesef Vagon Fabrikası depremde zarar gördü. Kızılay binanın güçlendirilmesi çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacak" ifadelerini kullandı.

"10 Milyon TL daha ödedik"

Kuzey Çevreyolu'nun yapımı için müteahhit firmaya 10 Milyon TL daha ödendiğini ifade eden Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuzey çevre yolu Malatya’nın sorunlarından bir tanesi. Bununla ilgili telekonferans yöntemi ile yeni atanan bakanımızla görüştük. Sözünü verdi ve dün itibari ile mütahitin alacağı 12 Milyonun 10 Milyonu hesaba yatırıldı ve çalışmaların hızlandırılması talimatı verdi."

"Onkoloji Hastanesi'ni bayramdan sonra açacağız"

Diğer yatırımlarla ilgili de bilgi veren Tüfenkci, "Sağlık noktasında Malatya iyi bir noktada. Battalgazi Devlet Hastanesi'nin inşaatı devam ediyor. Onkoloji hastanesi bitti. COVİD- 19 neden ile açılış yapılamıyor, gerekirse bayramdan sonra açılışı yapılır. Lisanslı depolar bitmek üzere. Borsanın başlatmış olduğu çalışmayla inşallah bu sene içerisinde bitireceğiz. Malatya Stadını bitirdik. Yolları ile beraber 18 milyon lira yol için ihale bedeli oluştu. Şire Pazarı'nın taşınmasını yakından takip ediyoruz. Malatya’ nın sosyal dokusunun yeni bir vizyona kavuşacağını arzuluyoruz. Küçük sanayilerin şehir dışına taşınma projesini gerçekleştireceğiz. Bu projeler için belli zamanlar gerekiyor. Önemli olan bunların hayata geçirilmesi" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • ümit (3 yıl önce)
    Allah aşkına su vagon fabrikası üzerinden siyaset yapmayı bırakın artık o konuda elinize yüzünüze bulaştırdınız artık , sizlerden birine tapusunu versinler de bu boş siyasetten kurtulalım
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Esnaf kan ağlıyor, halk zor durumda, bir maskeyi bile dağıtamadınız, dolar 7 oldu, eski bakan hayal aleminde konuşuyor. Türkiye uçuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • AVSAR BEY (4 yıl önce)
    Herdeyi anladımda büyükşehir in avukatlığına soyunmanızı anlamadım..sizde sahadasınız Allah için konusun Cakır dönemiyle arasında daglar var yerelde de merkezdede vatandası küstürdüler belediyeyede partiyede personelde cabası....maski köy kahvesine döndü ...Artık icraat vakti...Birde baskan bey heryerde diyor benim oyum malatyada akpartiden fazla.... Siz dürüst bi insansınız sayın bakanım parti olarakta teskilat olarakta büyükşehir e ceki düzen verin yoksa haliniz hal değil haberiniz ola...
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)
    Sizin yapamadığınız hizmetler yüzünden MALATYANIN ZARARINI KİM KARŞILAYACAK? Malatyamızın zararı daha büyük sayın vekil!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bünyamin (4 yıl önce)
    Milletin haline bak bunun derdine bak satmaya meraklısınız ya satın gitsin alan yoksa yıkın boş beleş muhabbet vagon muhabbeti bitsin
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    tc ile bile maske alamıyoruz bırakın paramızla alalım eczanede oda yok cüzi bir fiyat belirleyin alalım oda yok neymiş maske beleş dağıtılıyormuş ozaman 2 aydır beleş maskeler nerede bu gün merkeze bakın halkın yarısında maske yok olanlarda yıka yıka giy yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (4 yıl önce)
    reişie allah uzun ömürler versin.sayın vekil okul arkadasım maskeler gelmedi ben seni bir defa aradım tlf la cvp vermedin mesaj attım yine cvp vermediniz aynı mahalle de büyüdük 10 yıl aynı okulda aynı sınıfta beraberdik
    0
    0
    Yanıtla
  • Spartacus (4 yıl önce)
    Bıktık bu vagon fabrikası muhabbetinden keşke yıkılsada kurtulsak
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Ülke her açıdan Alev Alev yanarken sayın bakan kendini cennet'te görüyor. Sayın bakan sayenizde ülkem 200 yıl geriye gitti bu acı tablonun faturasını bu halk yaşadıkça his edecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasız (4 yıl önce)
    Halkımızım özellikle sağlık çalışanlarının sayeslnde bu korona tablosu oluştu. Sizin başarınız: Ümrecilerin bir kısmı kontrolsüz aĺındı ülkeye, maske bedava dediniz 15 gün para ile bulamadık, 2 saat kala sokağa çıkma yasak dediniz gördük olanları. Bunlar sizin başarınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet (4 yıl önce)
    Komşu elazığda deprem konutları bitti hemde yerinde şehrin ortasında bir iki aya teslim edilecek malatya maske peşinde Çıkarın şu maskenizi artık uyanın arkadaş malatyanın sahibi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (4 yıl önce)
    Depremde zarar gördüyse , o zaman depremin merkezine daha yakın olan 1. OSB. ve 2. OSB. deki fabrikalarda mı zarar gördü? Yada deprem vagon fabrikasını seçti, zaten kimsenin bir şey yapacağı yok, ben bunu yıkayım diye düşünmüş olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadrazam 44 (4 yıl önce)
    Dış güçler
    0
    0
    Yanıtla
  • Konuralp (4 yıl önce)
    Yapılmayan işleri artık Korona virüsün üzerine atar kurtuluruz. Devam eden işleri bitirin Kuzey çevreyolu hayal oldu Ömür biter o yol bitmez...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aytalam (4 yıl önce)
    Maske gelmedi bekliyoruz. Yeşilyurt onbinkonutlar bölgesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar (4 yıl önce)
    Elazığ'da depremde evleri boya badana ile onarılacak şekilde hafif hasarlı diye rapor verilenlere maddi yardımın devletçe yapıldığı söyleniyor.Malatyada evleri orta hasarlı raporu olanlara hala maddi destek saglanmadi. İtiraz edilen hasar raporlarının sonuçları hala belli olmadı.Once birikmiş problemleri çözün, kuzey otoyolunun arap saçına dönen hikayesi ilgi çekmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (4 yıl önce)
    Hızlı tren masalı ne oldu birazda ondan bahsedince dinleyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli dur anlatırken uykunuzu getirmeyeler
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    sayın tüfekçi yatırımlarla ilgili güzel söylemleriniz var. büyükşehir belediye bu işin neresinde. büyük şehir belediyesinin bu yatırımlarda ne gibi görevi var. bence büyükşehir bld. başkanı selahattin gürkan umduğumuz gibi çıkmadı çok vasat ve malatyanın bütün eksikliklerine duyarsız. çöpçünün ve mezarlıkta kazma kürek işinde çalışanın mesaisini kesmekle memlekete hizmet olmaz. ne planını gördük nede projesini. vay efendim borcu varmış. borcu olmayan belediye yok ama adamlar projelerini hayata tek tek geçiriyor peki biz. bağlar gazeli malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Mırro (4 yıl önce)
    Ne bakani bu malatyalinin akliyla alay eden bir vekil
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    30 yıldır boş duruyor.Deprem olmazsa bile o yapılar neredeyse yıkılacaktı .20 senedir o bina neden boş kaldı?Ondan bahsedin milletvekilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın bakanım dogansehire yapılan erkenek söğüt elmalı göletleri inşallah Su tutar diyorum o göletlere yapılan yatırım boşa gitmemiş olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Fırat mah hast cadesinede maske gelmedi hani büyükşehir maske dağıtıyordu yaklaşık 40 gün oldu selattin gurkan tv de verha uretiyoruz diyor bize niye gelmiyo
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Hep Cumhurbaşkanı mız şöyle yaptı böyle yaptı.Siz ne yaptınız bakan bey siz ne yaptınız? Zaten tüm ülke biliyor RTE nin neler yaptığını senin tastik etmene gerek yok.Halen kalkmış zaten yıkılmak üzere olan eski fabrikadan gündem yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • YAŞAR GÜZEL (4 yıl önce)
    Seçimler gelince vagon fabrikası ve kaysı ile ilgili yeni projeler gündeme gelecektir. Merakla bekliyoruz.:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (4 yıl önce)YAŞAR GÜZEL isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Bakanımızın da arz ettiği üzere ne yazık ki deprem fabrika binamızda bir probleme yol açtı. Ancak bununla ilgili olarak gereği yerine getirildi ve inşaat işi geçtiğimiz hafta başlatıldı. Bu yılın sonuna yatırımımız hazır hale getirilecek ve üretime geçme planımız halen yürürlükte. Vagon Fabrikasındaki Kızılay yatırımının durması ile ilgili herhangi bir problem mevcut değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gercekten avukatın avukatlıgını yapmıssınız. :) Kardesşim boş boş işlerle ugrasıyorsunuz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (4 yıl önce)yazihanli isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Yazıhanlı; öncelikle şu bilgiyi vereyim, avukatın avukatlığını yapmak için bilgi mesajını yazmadım. Bizzatihi Türk Kızılay'ını temsilen süreci takip eden birisi olarak yazdım. Türk Kızılay Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Süreçle ilgili bilgi almak isterseniz elimizden geldiğince bilgi veririz. Saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın bakanım zaten 30 yıl atıl duran o bina deprem olmasada ömrünü tamamlamıştı o pabrika zamanında kaç liraya yapıldı bir yanı demiryolu diğer yani karayolu olan o güzelim bina çürüdü gitti yazık degilmi bizlerin parasına diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)
    Sayın bakan, Ben Malatya nın merkezî Sivas CD de oturuyorum. Bana belediye tarafından maske gelmedi. Bunu otobüs duraklarında isborta usulü dağıtmak olmaz. Adam bir masa açmış kutudan tek tek çıkarıp millete veriyor.Bunun steril olma özelliğini kaybettiriyor. Bunun en verimli dağıtım şekli mahalle muhtarı. Muhtar ev ev dolaşıp dağıtacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    İnsanlar cürüyor efendim insanlar, yıllarca atıl bir vaziyette kendi kaderine terkedilen vagon fabrikası ne yapsın! Şehir icinde olsa şimdiye kadar avm olmuştu bile, Cevapla
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (4 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Bakanımızın da arz ettiği üzere ne yazık ki deprem fabrika binamızda bir probleme yol açtı. Ancak bununla ilgili olarak gereği yerine getirildi ve inşaat işi geçtiğimiz hafta başlatıldı. Bu yılın sonuna yatırımımız hazır hale getirilecek ve üretime geçme planımız halen yürürlükte. Vagon Fabrikasındaki Kızılay yatırımının durması ile ilgili herhangi bir problem mevcut değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazık 44e (4 yıl önce)
    Devlet herşey yapıyor sizler Malatya ya ne yapıyorsunuz bi çevre yolumuz bile yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • müteahhid (4 yıl önce)
    vagon fabrikasını sökün yeniden yapın inşaat sektörü canlansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Bu kadar çalışıyorsun sayın vekilim. Ama maşallah saçların hiç ağarmıyor. Formülü ne acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Bu siyasi masallar dinletin millete artık millet bunları yemiyor başka masallar bulun siyasetcilerde masal çok özellikle malatya milletvekilerinde
    0
    0
    Yanıtla
  • MELEK YİLDİZ (4 yıl önce)
    İyi seyirler Malatya yam
    0
    0
    Yanıtla
  • Kisa ve net açıklama.
    0
    0
    Yanıtla
  • 10 numara 5 yıldız, seçenler sonucuna katlanacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Vagon Fabrikası (4 yıl önce)
    inek dağa kaçtı yandı bitti kül oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (4 yıl önce)Vagon Fabrikası isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Bakanımızın da arz ettiği üzere ne yazık ki deprem fabrika binamızda bir probleme yol açtı. Ancak bununla ilgili olarak gereği yerine getirildi ve inşaat işi geçtiğimiz hafta başlatıldı. Bu yılın sonuna yatırımımız hazır hale getirilecek ve üretime geçme planımız halen yürürlükte. Vagon Fabrikasındaki Kızılay yatırımının durması ile ilgili herhangi bir problem mevcut değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kopyala Yapıştır (4 yıl önce)Av.M. Umut YALÇIN isimli kullanıcı yorumuna
    yapılıyor, devam ediyor, bitecek, az kaldı, süreçte aksama yok, problem yok, hazır hale gelecek... acaba milletle dalgamı geçiliyor?
    0
    0
    Yanıtla