SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Validen 'Deprem Göçmeni' Okullara Ziyaret

0
Güncellendi - 2020-02-20 06:10:28
Validen 'Deprem Göçmeni' Okullara Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar görünce binalarını değiştiren Hafize Özal Kız Meslek Lisesi ile Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Aydın Baruş, Hafize Özal Kız Meslek Lisesi'nin taşındığı Selçuklu Ortaokulu ve Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu'nun taşındığı Niyazi Mısri İlkokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuklu Ortaokulu'nda İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın karşıladığı Vali Baruş, okulun fiziki ve eğitim durumu hakkında bilgi aldı, sınıfları gezerek öğrencilerle deprem ve deprem tedbirlerini konuştu.

Vali Baruş, Hafize Özal Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitimlerinin daha iyi koşullarda sağlanması için gerekli atölyelerin hazırlanması için de talimat verdi.

Niyazi Mısri İlkokuluna da geçen Vali Baruş, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Baruş, ziyaret ettiği okullarda öğretmenlerle de bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledi.

Okullarda başarının artması için öğretmenlerle tanışmaya ve istişarede bulunmaya önem verdiklerini aktaran Baruş, afet döneminde yaşanan sıkıntıların bir an önce atlatılması, çocukların geleceğe yönelik eğitimlerinin daha iyi olması için gayretli ve özverili çalışılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Selçuklu Ortaokulu öğrencilerinin okula ulaşım sıkıntısı yaşadığını öğrenen Baruş, Milli Eğitim Müdürü Tatlı'dan sorunu çözmesini istedi.

Baruş, ziyaret ettiği okullarda öğrencilere kitap da hediye etti.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Tuğba (4 yıl önce)
    Sayın valimiz keşke bir de hijyen kontrolü yapsaydınız Niyazi Mısri ilkokulunda.Günde 2000 kişinin eğitim gördüğü bir okulda(çok bir beklentimiz yok ama)hijyen sıfır.Çocuklar hasta olmaya başladı bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    yeni okul yok o okul öbürüne obür okul diğerine devir daim yapıyorlar.Yeni okullar yapında bu taşınma işi bitsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Sayın valimiz sağolsun büyük moral oldu desteği öğrenci kardeşlerimize
    0
    0
    Yanıtla