SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Validen İzin Almayız!"

0
Güncellendi - 2018-06-29 03:07:05
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarının alınmaması ile ilgili talimatı ‘skandal’ olarak değerlendirdi ve ekledi, “Ülkenin İçişleri Bakanı terörü bitiremeyeceklerini ve şehit cenazelerinin gelmeye devam edeceğini itiraf ediyor. Sayın bakan şunu çok iyi bilsin ki biz, şehit cenazesine katılmak için validen izin almayız’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili valilere gönderdiği talimatın tartışlamaları devam ediyor. Bakan Soylu’nun talimatının şehit haberlerinin gelmeye devam etmesinin itirafı olduğu belirtilirken, Bakanın CHP’yi terör örgütü ile yan yana gösterme çabasının son günlerde artan şehit haberlerini gizlemek amaçlı olduğu ifade ediliyor.

Bakan Soylu’nun valiliklere gönderdiği talimatı skandal olarak değerlendiren CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bakan şehit cenazelerinde kimin nerede duracağıyla uğraşacağına, 20 li yaşlardaki gençlerimizin terör belasına kurban gitmesine çare bulsun. CHP defalarca terörün bitirilmesine her türlü katkıyı vermeye hazır olduğunu ifade etmiştir. AKP iktidara geldiğinde bitme noktasında olan terör örgütünün özellikle çözüm sürecinde tekrar güçlendiğini kendi genel başkanı itiraf etmişken, şimdi partimizi terör örgütü ile yan yana göstermek,  suçu karşısındakine yüklemek demektir, psikolojideki karşılığı ‘Yansıtma’dır.”dedi.

Kiraz; “Oslo’da terör örgütüyle görüşenler, örgüt liderine deniz otobüsü seferleri düzenleyenler, Habur’dan teröristleri davul zurnayla karşılayanlar, Diyarbakır’da Öcalan’ın mektubunu okutup tüm televizyonlarda canlı yayınlatanlar bize vatan sevgisi dersi vermesinler. Valilere CHP İl Başkanlarını şehit cenazesine almayın talimatı verenler, bilsinler ki bizler bugüne kadar şehit cenazelerine katılırken kimseden izin almadık ve nerede duracağımız konusunda da bir kaygımız olmadı. Biz şehitlerimize duyduğumuz saygı çerçevesinde cenazelere katılıyoruz. Şehit cenazelerini birileri gibi siyasete malzeme etmiyoruz. Bugüne kadar defalarca ifade ettik, terör nereden ve kimden gelirse gelsin bir insanlık suçudur ve lanetlenmelidir. Temennimiz şehit haberleriyle yüreğimizin yanmaması, terörün bir an önce kökünün kazınmasıdır. Şehit cenazesi geldiğinde de şehitlerimizin ailelerinin acılarını paylaşmaya devam edeceğiz. Bu nedenle bugün valilere verdikleri talimat bizim için yok hükmündedir. Biz şehitlerimizin cenazesine giderken ne valilerden, ne bakanlardan izin almadık, almayız.”ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com   

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Tuncay (5 yıl önce)
    Editör derdin ne sorunun ne Sende mi çok üzgünsün İnce ve chp kazanamadı diye Son zamanlarda yorumlatımın hiç biri yayınlanmadı Ayrıca yorumum beni bağlar ve içinde suç teşkil eden bir şey yok Varsa da size göre görüşünüze ters galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Hani benim yorumum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Çok basit chp liler bölünün ortadan ikiye.Ülkesini,vatanını,askerini,polisini...sevenler bi tarafa devlete düşman kesilenler,askare polise taş aranlar,hdp ye yama olmak isteyenler öbür tarafa
    0
    0
    Yanıtla
  • Barış GÖNÜLAÇAR (5 yıl önce)
    Ya Allah aşkına bırakalım bu parti işini, kavgayı gürültüyü, kardeş kardeş geçinelim, başlamak gerekirse üç beş Mehmetçik öldü diye meclisi toplayamam diyen kişilerden başlayalım, en üzüldüğüm nokta adalet ve hukuk denilen bir şey kalmamış saygı sevgi kalmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baris 16 yıldır muhafazakar bir parti iktidar kime zulüm olmuş hakları kisitlanmis. Kimin evi Mahallesi okulu Hastanesi parkı arabasi eskisinden kötü. Ama barış adalet diyenler Yasakci din düşmanlığı yapmadımi bu ülkede. Yine fırsat geçse yapmayacaklar mi. Ak partililer kimlere hakaret edip sokakta tükürüp onu giyme böyle okula gelme şu sahile böyle gitme böyle memur olamazsın kapanan lazım vs demiş . Ya kendinizi kandırma yın.Biz kardeşlik ve birlikte yanayız. Ayrımcı pkk partisini niçin baraj aşırı chp sebep ne. Bu halde bile chp tehdit lerle halka geliyor. Ya bir sorgulayin kendinizi. Bu ülkede barış birlik olmalı herkes bunu istiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • benim kardeşim terörist olamaz.terör örgütlerini destekleyen parti düşmanımdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • darendeli (5 yıl önce)
    HDP'yi alenen destekleyip bunu da övünülecek birşey olarak ifade ettikten sonra millet nazarında bir değeriniz kalmadı artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    İçişleri Bakanı sizi düşünerek bu kararı almıştır.Sizin gönderdiğiniz çelenkleri parçalayanlar ,teröre destek verdiğiniz için sizede haklı olarak zarar verebilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (5 yıl önce)
    inşallah bir daha şehit cenazesi olmaz olursa buyurun gelin önünüze duranmı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATAKAN (5 yıl önce)
    akp ve yandaşlar... siz megri megri derken askerler şehit oluyordu.Valilere aracılığı ile operasyon yapmayın emri verenler şimdide valilere uyarıda bulunuyor öyle mi .. ALLAH SİZLERİ ISLAH EYLEYE......
    0
    0
    Yanıtla
  • Atakan devletin birimleri hükümet yetkisi ve bilgisi ile her türlü görüşme yapabilir. Mit istihbarat. Ama ak parti ve erdogan i yan yana kanki gordunmu hiç. Peki Demirtaş ziyareti pkk les cenazelerinin ziyareti ve cezaevinde pkk ziyaretinin nedenini açıkla. Oraya buraya sarmadan açıkla. Niyet nedir chp nin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi doğru sizin kankalarınızla zaten lideriniz görüşmüyor çok aydınlatıcı ve hiç bilmediğimiz bir bilgi. zaten kişilerle değil ya adayla(imralı) yada fetoşla(prensilvanya) ile görüşüyordu.Ayrıca diyarbakır millet vekiliniz Galip Ensarioğlu ve diğer güneydoğu anadolu milletvekillerini takip etmenizi öneririm.Açık söylemek gerekirse ahaber ,ülke tv. trt sadece izlemeyin yada ana akım medyaları sadece takip etmeyin.Ben akitte okuyorum,oda tv de sabahta.Yani diyeceğim şu ki; yandaş olursan karşı tarafı hep haksız ve düşman görürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (5 yıl önce)ATAKAN isimli kullanıcı yorumuna
    ALLAH SENİN GİBİLERİ ISLAH ETSİN AMACINIZ NEDİR? AÇIKÇA SÖYLEYİN SAÇMALAMAYIN HER ŞEY ORTADA! YA GÖZÜNÜZ KÖR YADA NANKÖRSÜNÜZ...
    0
    0
    Yanıtla