SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afetzedelere Ulaşım Desteği İçin En Az Nokta Malatya'da!

Afetzedelere Ulaşım Desteği İçin En Az Nokta Malatya'da!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, yaşanan depremler nedeniyle bölgeden ayrılan ve yakın zamanda tekrar dönen vatandaşlara ulaşım konusunda destek sağlandığını hatırlatarak, destek almak isteyen vatandaşların başvuru noktaları hakkında bilgi verdi.

Valiliğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Afetzede Vatandaşlarımızın, Deprem Yaşanan İllerden Diğer İllere Dönüşleri Hakkında Şubat ayındaki depremlerin ardından afetlerin yaşandığı bölgeden ayrılan ve yakın zamanda tekrar bölgeye giden depremzede vatandaşlarımıza ulaşım konusunda destek sağlanmaktadır.

Depremzede vatandaşlarımız için, tahliye ve müracat noktaları belirlenmiş olup aşağıda ilan edilen tahliye ve müracaat noktalarına başvurdukları takdirde kendilerine geri dönüş ve ulaşım noktasında her türlü imkan ve kolaylık sunulacaktır.

1-Yeşilyurt Kaymakamlığı: Tecde Mahallesi Gönültaş Caddesi No:501 Yeşilyurt/MALATYA 
2-Maşti Şehirlerarası Otobüs Terminali: Cevatpaşa Mahallesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali 44110 Yeşilyurt/MALATYA 
3-Malatya Havalimanı: Aksaray Mahallesi D.H.M.İ. Malatya Havalimanı 44600 Merkez/Akçadağ/MALATYA"

EN AZ DESTEK NOKTASI OLAN İLLERDE BİRİ DE MALATYA!

Destek noktaları ile ilgili olara AFAD'dan yapılan bilgilendirmeye göre, en az destek noktası oluşturulan illerden biri de  Malatya oldu. Depremden en az etkilenen Elazığ'da bile 11 nokta oluşturulurken Malatya'da 3 yerin açıklanması dikkat çekti.

AFAD'dan Şanlıurfa'da 14, Elazığ'da 11, Gaziantep'te 3, Diyarbakır'da 2, Kilis'te 5, Malatya'da 3, Osmaniye'de 7, Adıyaman'da 11, Adana'da 17, Hatay'da 29 ve Kahramanmaraş'ta 15 yerin, tahliye ve başvuru noktası olarak belirlendiği duyuruldu.

malatyahaber.com- Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ismet (11 ay önce)
    kapali carsi ustunde seyyar ekmek parasi kazanan esnafi bugun kaldirmaya gelen zabita valinin emri dedi bu vali secimden once niye bunu istemedi vali devletin valisimi hukumetin valimisimi anlamadik su afad zamani heryer allak bullakken ekmegini o gunes altinda cikarmaya calisanlari kovan zabita emri kimden aldi acaba yarin ordaki kisilere sorun dun zabita gelip ne dedi diye kimseyi suclamis olmuyayim duydugumu yazdim isguzar belediye baskanlarinin yada kapali carsida siyasi ayagi olan birinin iside olabilir ama cok yanlis millet issiz dukkansiz bir sehrin ekonomisini seyyar tezgahlar canlandirir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hanifi ay (11 ay önce)
    Depremde malatya dan çıktık yol yardımına müracaat ettik onaylandı.geldiğimiz şehire belgeyi teslim ettik, İsmimiz afadda var.ama 98 gün oldu halen para yok .bumu depremzedelere yardım ve iyilik.malatya aradı ayakta alkışlıyorum
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatan daş (11 ay önce)
    Deprem sonrası barınma ve gıda sorunu olması nedeniyle gittik mecburen başka şehirlere, gittiğimiz yerde Afad, Kızılaya gittik belge doldurduk yol parası yatacak dendi 3 aydır yatmadı, eşyamız zarar gördü, tespit yapıldı yatmadı ücreti, oy kullanmak için gelin dediler belge doldurduk yine çıktık şahsi aracımızla yollara geldik, valiliğe geldiğimizi bildirdik yine ortada birşey yok. Verilen hiçbir söz tutulmuyor, 3 aydır bostanbaşında ağır hasarlı denen binanın temellerine ASPİRİN atılmış, kolonlarına SERUM takılmış olmalı ki Binalar AĞIR HASAR dan ORTA veya AZ hasara döndürülüyor. Vatandaş mağdur, vatandaş perişan oldu, Malatyada bina hasarları çok fazla, sanayide esnaf ekmek parası uğruna AĞIR HASARLI dükkanları açıp kolonları kırık binalar içinde çalışıyor, şehir merkezi orta doğu ülkesine dönmüş, yerlerde, tablalarda, araç bağlarında yiyecek içecek, aklınıza ne geliyorsa satılıyor, şehir şebekesinden 95 gündür kumlu su akıyor su bile çok görüldü bu halka, belediye başkanı peşinde bir fotoğrafçı grubu ile heryer, herşey gül çiçek kesinlikle Malatyada olup bitenleri duyurmamak için çabalıyorlar, günü kurtarmak adına yapılan şeyler geçici şeyler. Malatya sahipsizdir, böyle bir yönetime hâlâ evet diyorsanız, her şeyi sonuna kadar hak ediyorsunuz, az bile bu evet diyenlere, aynı kafa devam edin. Yönetim yok, belediye yok, 3 ayda Hindistan olmuş Malatya Hindistan.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • New Malatya (11 ay önce)
    Özellikle Elazığ ve Urfa depremden ne kadar etkilendi ki Malatya’nın 5 katı kadar destek noktası var. Adamlara helal olsun iki binayla kendilerini deprem bölgesi yaptı Malatya 100 bin binayla adam yerine konulmadı Buda bizim umursamaz yöneticilerimiz yüzünden oldu Allah bildiği gibi yapsın
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    Afad barınma desteği ve konteyner başvurusu sorgulama hizmetleri organize sanayi girişinde afad merkez binasında veriliyor. Merkezde yer alan danışma noktalarını kapattılar ya da sorulara yetkimiz yok deniyor. Yaşlı başlı insanlar otobüs ve minibüs ile oraya gitmeye çalışıyor bir soru sorabilecek için. Bu haberiniz gibi danışma noktası sorununu da gündeme getiriniz lütfen.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Haci (11 ay önce)
    Neymiş?Demekki Malatya sahipsiz diyenler,Gerçekten doğru demişler.Zaman geçtikçe bu daha iyi anlaşılıyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Herkese biliyoki Çantada keklik daha ne bekliyo seçtiklerinizden daha ne bekliyorsunuz bu bile bizlere çok adamlar halen nasıl rant yaparız pesindeler
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Sahipsiz , Elazığ dadeprem çok azyeri etkiledi, Malatya yüzde 70 yıkılmış ve yıkılacak Elazığ da 11 nokta kurmuş Malatya 3 nokta olacak iş değil
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Vural çelik (11 ay önce)
    Malatya'yı gözden çıkardınız Malatyalı,lar çok perişan oldu ve yemin ederim Suriyeli ve afganlara bizden daha iyi bakıyorsunuz kendi ülkemizde bizi böyle rezil ettiniz inşallah herkes haketigini yaşar evet Malatya'ya hiç biriniz bakmadınız 3 gün boyunca ne polis ne asker Kızılay afad belediyeden hiç kimse yokturdu ,
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bülent (11 ay önce)
    SAHİPSİZ MALATYA derken boşuna denilmiyormuş
    %90
    %10
    Yanıtla