SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik'ten, Çarşamba Gece Yarısına Kadar Malatya'da 'Eylem' Yasağı

Valilik'ten, Çarşamba Gece Yarısına Kadar Malatya'da 'Eylem' Yasağı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, depremin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek resmi etkinliklerin dışında Malatya il genelinde, 7 Şubat Çarşamba günü gece yarısına kadar her türlü eylemi yasakladı.

Valiliğin, 05 Şubat Pazartesi'nin ilk dakikası olan 00.01'den 7 Şubat Çarşamba saat 23.59'a kadar süreceği belirtilen, ancak basına yasak başlangından yaklaşık 18 saat sonra, 05 Şubat saat 17.56'da ilettiği karar şöyle:

"Malatya Valiliği'nin Oluru ile Valilik ve Kaymakamlık Makamının uygun göreceği etkinlikler ile 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımızı anma amaçlı yapılacak etkinlikler, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere, yapılması muhtemel her türlü eylem/etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğindeki (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, araç konvoyu, her türlü karşılama uğurlama, açık ve kapalı yer toplantısı, açlık grevi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş - pankart asma, imza kampanyası düzenlenmesi vb.) her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddeleri hükmü gereğince belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin Malatya İl Geneli (tüm dış ilçelerin tamamı Polis ve Jandarma Sorumluluk Bölgesi dahil) 05/02/2024 Pazartesi günü saat 00.01'dan 07/02/2024 Çarşamba günü saat 23.59'a kadar (3) gün süre ile YASAKLANMASINA karar verilmiştir."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Tamirci (2 ay önce)
    Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır…
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ahmet (2 ay önce)
    millet derdini de anlatmasın ne yaparsak yapalım kimsenin sesi çıkmasın diyorlar..kendi halkından korkan devlete bak..yazıklar olsun
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ahmet turan (2 ay önce)
    öncelikle sayın valimizi bu karardan dolayı tebrik ediyorum. dikkat edin eylem yasaklanmıştır denilmiş. sen deprem şehitlerini anmak istiyorsan toplan camide mevlüt okut, mukabele yap, kabristana gidip fatiha oku, bunlar yasak değil elbette. ama depremi bahane edip demciler ve benzeri zihniyetteki destekçilerinin şehrimizde yıkıcı bölücü eylemlerde bulunması yasaklanmıştır. deprem olduysa herkese oldu. bunu fırsat bilip anarşistlik yapanlara devletimiz engel olmaktadır. çok şükür sayın valimizin göreve gelmesi ile şehrimizde depremin izleri süratle silinmektedir. şu anda aç, açıkta kalan kimse yoktur. herkese bir sıcak yuva verilmiştir geçici veya kalıcı olarak. zaten seçim sonrasında yeni belediye başkanımız sayın sami er beyefendinin öncülüğünde çarşı merkez bölgesi de hızla yeniden yapılacak ve şehrimiz yepyeni bir görünüme kavuşacaktır. münafıkların hevesini kursağında bırakan bu karadan dolayı sayın valimize ve tüm mülki amirlerimize şükranlarımı sunuyorum.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Sayın valimizin kararıdır saygı duyar susarım hele 24 den sonra yorum bile yazmam çünkü emir demiri keser, ama siz A.Turan bey değerlendirmenize saygı duymuyorum, sizin soy adınızın hakkı için soruyorum her itiraz eden, bozguncumudur, ajanmıdır, terörist mıdır, siyasi parti gözetmeksizin hiç bir insan hiçbir partinin veya cemaatin sorgusuz sualsiz askeri olmamalıdır. Yarın mahşerde bunu neden yaptın dendiğinde " falan dedi de yaptım filan dedi de sustum savunmaları geçerli sayılmayacaktır. Herkes kendi nefsi, ilmi ve mantığından sorumluluğu vardır. Her Türk vatandaşı milli nizamı bozmadan medeni bir şekilde fikrini beyan etmelidir bu bozgunculuk değil en doğruyu bulmada fikre katkıda bulunmadır, yoksa BİZ DÜŞÜNMEZSEK BİZİM YERİMİZE BİR DÜŞÜNEN ÇIKAR bu da bizi ya cennet yoluna yada cehennem yoluna iter. Ayrıca sayın Turan kimsenin gerilmesine gerek yok bence, deprem sonrasında yapılan seçim sonunda davul çalıp oynamış havai fişek atmış yani ateşin hep düştüğü yeri yaktığı bir yerdeyiz biz. Mahallede tanımadığı biri bile ölse yas süresince değil gülmek evinde TV bile açmayan o güzel, nazik ve inançlı insanlar göçüp bu dünyadan gittiler kalmadı onlardan
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet Turan Bey, yeni göreviniz de yüklemeniz için görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz,tebrik ederim...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • yakışır (2 ay önce)
    Tamam da herkes evsiz barksız cepte para yok sürünüyor ama mutlu ve duyarsız zaten ne gerek var ki bubyasağa? Yasak olmasa yarın Malatya'da acaba hükümet mi devrilecekti? O yasak dediğin hak aramayı bilen memleketlerin işi Malatya'yı öyle ileri aydın hak arayan bir kılıfa sokmayın bu memleketten hiç bir şey asla asla olmaz.. vekiliyle bürokratıyla kazıkçı esnafıyla vs tümden b.ka batmış memleket zaten.. hak arayacak da yıl dönümü şart mı bir yıldır kimden gık çıkmış bugüne kadar?? Güççük köyüm Malatya yine haberlere saçma bir konuyla geçtin ya sürünmeye devam yakışır!!!!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hasan YİĞİTLER (2 ay önce)
    Malatya'da depremden sonraki gelişmeler DEPREMDEN BETER! Bir yıl içinde konutların biteceği söylenmişti. Günlerdir KONUTLARIN TESLİM EDİLECEĞİ yayılıyor, yayımlanıyor! Benim bildiğim, içinde oturulabilecek BİR TEK KONUT yok! Sadece göz boyamacılık yapılıyor ve buna rağmen her türlü, anma, toplantı, gösteri v.s... yasaklanıyor! Bu nasıl ZİHNİYET? Neden KORKUYORLAR bizi idare edenler? Depremden bu yana Sn. Veli AĞBABA'dan başka konuyu dile getiren görmedim. Milletvekillerimiz sessiz ve DİLSİZ! Malatya'yı yerle bir eden deprem değil bu KAFA! Malatyalı'ya da sitemim var! En kötü gününüzde sizi kaderinizle baş başa bırakan bu adamlara NEDEN OY VERİYORSUNUZ? Neden gördüğünüz yerde HESAP SORMUYORSUNUZ? Bu şekilde davranırsanız SİZİ KİM CİDDİYE ALIR? Her şeye rağmen, MALATYA BU ADAMLARI VE BU YASAKLARI HAK ETMİYOR!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Ya bu nedir Allah aşkına? Yaptığımız binalar insanlara mezar olsaydı herşey serbestti değilmi...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vatandaaş (2 ay önce)
    Ne demek bu ? İnsanların yaslarına bile benim dediğim şekilde yapacaksınız diyor resmen acınızı bile benim istediğim şekilde yapacan cebren özgürlüğe pranga vurmaktır bu UYUMA MALATYA GÖR !
    %93
    %7
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 ay önce)
    Devlet parti politikalarıyla bu kadar içli dışlı olmamalı. İnsanların anma, toplanma ve tepkilerini gösterme hakları bile elinden alınmış demektir. Neden? Depremin yıldönümünde birileri eleştirilmekten korkuyor diye mi? Yakınlarını, mallarını mülklerini kaybetmiş insanlara gösterilen saygı bu mu? Üzücü.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 ay önce)
    Sayın valimizi alışık olmadığımız bu tarz yasaklama kararlarına iten ne acaba? Diğer iller de kayıplarını, acılarını rahat rahat ansın diye okulları bile tatil edenler var.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • yakışır (2 ay önce)
    Önce izmir ankara valiliği sonra istanbul garanti
    %84
    %16
    Yanıtla