SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vatandaş Mağdur Edilmemeli'

A- A+ PAYLAŞ

CHP 1. sıra adayı Veli Ağbaba, "çürük" raporu üzerine boşaltılan apartmanın sakinlerini ziyaret etti, Dilek Kasabası'na giderek propaganda çalışmalarını sürdürdü.

Ağbaba'nın görüşmelerine ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Malatya merkez Paşaköşkü 1. sokakta, Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu karşısında bulunan yıkım kararı verilen 2.binada yaşayan fakat binanın boşaltılması nedeniyle dışarıda kalan vatandaşları ziyaret etti.

Ziyarette vatandaşlar Ağbaba’ya, yaşadıkları iki binanın da çürük raporu olduğu için evlerinden çıkarıldıklarını belirterek, belediyenin ve hiçbir yetkilinin kendileri ile ilgilenmediklerini söyledi. Belediye’ye görüşmeye gittiklerinde ellerine hazırlanmış maddeler dolusu kâğıtların verildiğini belirten yurttaşlar, hiçbir haklarının olmadıklarını kendilerine söylendiğini belirttiler.

Konu ile ilgili CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, “Gerekirse bir komisyon kurulur ve sizlerin hakları aranır. Sosyal devletin görevi kendi vatandaşına sahip çıkmaktır. Belediyenin görevi ise çürük bina varsa bunu tespit edip insanları uyarmaktır. Tabi bunun ile ilgili avukatımız yanımızda bunun ile ilgili bir komisyon hazırlayacak ve buradaki vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Sosyal devlet kendi vatandaşını mağdur etmemelidir. Burada asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımız var. İnsanın evinin başına yıkılması kadar kötü bir şey yoktur. Bununla ilgili en kısa zamanda bir çalışma yapacağız” dedi.

Öznur Çalık’ın da yanlarına geldiğini belirten bir yurttaş, “Çalık, bize ‘ben Cemil Çiçeği arıyorum’ dedi ve bizi mağdur etti” demesi üzerine Veli Ağbaba, “Biz burada olan mağduriyeti çözmeye çalışacağız. Sizleri de mağdur etmemeye çalışacağız” diye cevap verdi.

DİLEK'TE..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Malatya’nın ekonomik büyümede 61. sırada olduğunu belirterek, “Malatya’da her 6. kişiden birisi yeşil kartlı, dörtte biri de yardım alıyor” dedi.

Ağbaba, merkeze bağlı Dilek beldesi, Hilan ve Uğrak mahallelerinde açık hava toplantısı düzenledi. Ağbaba’yı Hilan köyünde yaşayan vatandaşlar büyük bir coşku ile karşıladılar. Burada Ağbaba, “Özgürlükçü demokraside önce anayasayı değiştireceğiz. 12 Eylül’ün faşist anayasasının izleri tamamıyla ortadan kaldırılacağız, sileceğiz. Siyasi Partiler Kanunu değiştireceğiz. Bu şekilde milletvekillerini sizin seçmenizi sağlayacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük probleminin yoksulluk olduğunu belirten Ağbaba, “Hilan’da yoksulluk nasılsa Doğu Anadolu’da öyle. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yapacağımız en büyük projelerden birisi yoksulluğu çözmek, yoksulluğu yenmektir. Ekonomik büyümede 81 şehir içerisinde Malatya 63. sırada. Kim araştırmış? Bir tarafsız dergi araştırmış. Malatya’da her 6. kişiden birisi yeşil kartlı, dörtte biri de yardım alıyor. Yoksulluk ve açlık hat safhada peki bu yardımı yoksullarımız nasıl alıyor. Gidiyor tanıdık birini yani torpil bulmaya çalışıyor. Gidiyor siyasetçiye ya da başka bir yere boyun eğiyor. Ne yapılıyor fakir olan insanımız dilendiriliyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bir tek yoksul vatandaşımız siyasilerin önünde, kaymakamın önünde, valinin önünde eğilmeyecek. Şimdi sizin içtiğiniz gazozdan, yediğiniz yemeğe kadar her şeyden vergi alınıyor. Devletinde görevi kendi yoksulunu onurlu şekilde yaşatmaktır. Biz bunu Aile Sigortası ile yapacağız. Bütün yoksulları tespit edeceğiz. 2 ay içerisinde bütün yoksullarımıza maaş bağlayacağız” diye konuştu."

ARGUVAN'DA..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 3. sıra milletvekili adayı Dila Boztepe de, Arguvan ilçesine bağlı köylerde seçim çalışması yaptı.

Beraberindeki partililerle birlikte Arguvan ilçesindeki köylerde seçim çalışması yapan Dila Boztepe, "Köylerimizdeki ekonomik güç kaybedildiği için şehirlere göç başladı. Köylerimizde çiftçilerimiz artık üretim yapamaz hale getirildi. CHP iktidarında köyler yeniden eski günlerine dönecek ve herkes yaşadığı köyünde mutlu ve huzurlu olacak. CHP iktidarında halkımız, yaşadığı köylerini bırakıp, şehirlerde açlık sınırının altında yaşamayacak. Çiftçimiz ve köylümüz, tarlada, bahçede, bağda, yaylada alnının teri kurumadan hakkını alacaktır" dedi.

Dila Boztepe, köy gezileri esansında köylü kadınlarla da yakından ilgilenerek, onlardan CHP'ye oy vermelerin istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız