SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaş Müsterih Olsun, Hiçbir Sıkıntı Yok!"

A- A+ PAYLAŞ

Son günlerde Türkiye genelinde bazı ürünlerde sıkıntı yaşandığı, özellikle Ayçiçek yağında stokların tükendiği noktasında yapılan spekülatif haberlerin yazılı ve görsel basında sıkça dillendirilmeye başlamasının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya’da herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti. 

Başkan Gürkan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik Şirketi tarafından işletilmekte olan Esenlik Marketlerde gerekli bütün tedbirlerin alındığını, vatandaşların ihtiyaç duyduğu gıda maddelerinde herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etti.  

Vatandaşların spekülatif söylemlere itibar etmemeleri gerektiğini belirten Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Hemşerilerime şunu ifade etmek istiyorum Devletimizin bütün organları dimdik ayakta. Belediyemiz de dimdik ayakta. Özellikle son zamanlarda spekülatif ifadeler yağa, şekere vb gıda maddelerine yokluk, kıtlık varmış gibi hücum etmeleri hakikaten bizi üzdü. Bizim milletimiz hakikaten alicenap, kadirşinastır. Milletimizi bu şekilde yokluk varmış gibi, marketlerde kuyruk varmış gibi algılarla yönetmek doğru değil. Vatandaşlarımıza şu mesajı vermeye çalıştık. Bugün Esenlik Şirketimize ait Temelli ve Fahri Kayahan’daki marketlerimizi ziyaret ettik. Marketlerimizdeki reyonlarda ürün sıkıntısı yok. Gerek yağ, gerek şeker gerekse de diğer gıda maddeleriyle ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımız, hemşerilerimiz müsterih olsun hiçbir sıkıntı yoktur. Son süreç içerisinde özellikle yağa karşı hızlı bir alım oldu ve istenilen miktardaki yağı vatandaşımızın arzına sunduk. Vatandaşımız gayet rahat ve müsterih olsun. Devletimiz, devletimizin organları ve belediyeler olarak dimdik ayaktayız. Vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşlarımız gerek un, ekmek, gerek yağ, şeker olsun gerekse de diğer ürünlerde olsun Esenlik Şirketimize ait 40 Marketimizin tamamında her türlü ihtiyaç duyacakları gıda maddeleri ile diğer ürünlerin mevcut olduğunu belirtmek istiyorum. Marketlerimizde herhangi bir sıkıntının olmadığını göstermek için bugün marketlerimizi gezdik. Vatandaşlarımızla sohbet ettik. Dünya bir krizden geçiyor, bu krizin dünyaya yansımaları olduğu gibi ülkemize de yansımaları var. Allah’a şükür ki bizim marketlerimizde ve şehrimizde temel gıda maddeleri ile diğer ürünlerde herhangi bir yokluk ve karaborsa gibi bir durum söz konusu değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak ekiplerimiz, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğümüz ve Ticaret İl Müdürlüğümüz ile birlikte Malatya genelindeki bütün marketlerde ve gıda satışı yapan işyerlerinde periyodik aralıklarla genel denetimler ve kontroller yapılmaktadır. Bu anlamda da vatandaşlarımız gayet rahat ve müsterih olsun” dedi.

Esenlik Süpermarketlerde alışveriş yapan vatandaşlar ise, Esenlik Süpermarketlerin hem kaliteli hem de diğer marketlere göre daha uygun fiyatla ürün sattıklarını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiler. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Abdullah (2 yıl önce)
    Allah Putin den razı olsun(!). İki gemi yağ gönderdi de rahatladık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (2 yıl önce)
    Başkan fiyatlarda esenlik yok. Zam üstüne zam çok çok. Sanırım senin bundan haberin yok yok… Ne oldu? bu ara, 125 liralık yağ 165 lira, Zengine çok çok para, Fakir fukara düşmüş dara, Kimsede kalmamış üç-beş para, Haberin olsun senin Angara...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    eski dönemde kara borsanin kuyruklarin sebebi hep hükümetlerdi. ama şimdi bunun sebebi stokçular ve halk. hükümetin suçu yok ...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    124 TL den 165 TL ye çıkardılar.Tabi ki buyur edecekler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (2 yıl önce)
    Bir ülke düşünün valisi, başkanı,emniyeti, kaymakamı yağ ve market ürünleriyle uğraşıyor.Ulkemizde ürün yok demiyoruz var ama pahalı alış gücümüz azaldı diyoruz oluşan kuyruklar ürün azlığından değil o satılan ürünün piyasaya göre ucuz olmasındandır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Sayın başkan 2 yıl sonra 5 yıl doluyor ama iyi bir projenizi görmedik.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Malatya'da marketler sanki birbirleriyle anlaşmış gibi fiyatlar hemen hemen aynı gibi yani rekabet yok sadece isimleri değişik fiyatları aynı diğer bir konu ilimizde kaliteli meyve ve sebze satışı yapan yer nerdeyse yok diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Gıda ürünlerinin son tüketim tarihlerine dikkat etmek lazım fazla gıda ürünü alirken buna dikkat etmemiz gerekir, diğer bir konu şeker fabrikasindan 260 TL ye çıkan şeker ne oluyorsa piyasada 425,450 TL arasında satılıyor bu aradaki 190 TL kimin kimlerin cebine gidiyor konu ile ilgili ne fabrikadan ,ne vekillerden nede şeker iş sendikasindan bir kelime açıklama duymuyoruz esnafımız gitse fabrikadan şekerini alsa hatta 350 TL den alsa hem devletimiz hemde esnaf kazansa olmazmi olur ama birilerinin işine gelmez bugün Malatyalı sayın Mesut parlak hocamızın yazısını okudum orada her şey açık bir şekilde ortada ama maalesef bir şey yapamıyoruz sadece sandığı bekleyip duruyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    her gün sms atıp yok şu tv deyim yok şu radyodayım diyeceğinize o reyonlarda şişen fiyatlara bak çünkü biz rezidansta değil varoşlarda oturuyoruz
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    He başkan He müsterihiz sıkıntı yok reklama devam rezidansta mola veririz.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    He he tamam
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Sayın başkan, Esenlik marketler çoğu üründe ya piyasa ortalamasından yüksek fiyat sunuyor ya da benzer fiyat sunuyor. Peki nerede kalıyor halka hizmet için kurulan Esenlik marketlerin avantajı? Sizin söylemeniz ile raf fiyatları arasında uyumsuzluk var. Ayrıca sebze ve meyveler özellikle indirim günlerinde çok kalitesiz oluyor, tamam indirim yapıyorsunuz ama ürünlerin kalitesi de bir o kadar azalıyor.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Yağın fiyatı 110 liradan 160 liraya çıktı. Tabi kimse alamayınca raflar dolu olur.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    sayın başkan zaten yağ her markette mevcut.sorun şu esenlik market ayçiçek yağlarına zam gelecek haberini alır almaz hemen fiyatları 120 tlden 165 tl ye çıkardı.siz bunu cevaplayın lütfen...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • PAKPARTİLİ (2 yıl önce)
    Biz sanki yağ yok dedik. yağ var bütün marketler tıka basa, ama fiyatları çok yüksek. 5 lt yağ 170-180 lira. 4,5 lt pet 150 lira. hatta esenlik marketler daha pahalı, Yeşilyurt belediyesi de market açtı Yeşil Market orda daha da pahalı. yağ alacak para yok.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Esenlik markette 5 Kg. Ayçiceği yağı 135 TL iken diğer marketlerde 110 TL ,idi onun için millet diğer marketlere hücüm etti. Aradaki farkı anlamayan bir başkan birde kalmış millete ayar veriyor...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Vatandaş zaten size gelip alışveriş mi yapıyor kafa bulmayın milletle malatyanın en pahalı marketi esenlik...esenlik 3-5 esnafın marketi bunu bilmiyor mu sanıyorsunuz...yeğenini de koymuşsun başına ha bire oynuyorsunuz milletle...yazıklar olsun sana
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (2 yıl önce)
    Yağ var zaten aslan parçası kimse yağ yok demiyor sorun her geün gelen ve hakıkaten devri zamanınızda insanları yoksula dönüştüren zamlarda ! Yani yöbnetemiyorsunuz kabul edin yada etmeyin,inkar edin ya da etmeyin gerçekler allah katında tektir ! Devri zamanınızda zengin misliyliyle zengin olurken fakir daha da fakir ise misliye fakirleşti.Yani öyle dediğiniz gibi uçan ülke falan yok ortada.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Sayın Gürkan iyi konuşuyor da 20 gün öncesinde 5 litrelik ayçiçek yağları reyonlarınızda 4.5 litreye düşürülmüş ;5 lt yağın fiyatı 150 seviyesindeydi 4.5 litresi 153 lira olmuş stoklarda sıkıntı olmayabilir ama fiyatlar baya sıkıntı var.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • YAŞAR (2 yıl önce)
    Stok var tamam ne oldular 100 TL yağ 153 TL oldu bundan acıklarmısın sayın başbakanım
    %90
    %10
    Yanıtla
  • reklambaşkan (2 yıl önce)
    Reklam BAŞKAN ,inan artık reklamların etki etmiyor halka. Az iş çok laf vizyonu size zarar vediği kadar halka daha çok zarar veriyor .Malatyanın zorunlu tek yolu çevre yolu kraterlerle dolu,bakın çukur demiyorum krater diyorum.Yeni yol güzergahı açtım dersin bostanbaşı fahri kayahan arası, hergün o krater çukurundan geçen vatandaş dökemediğiniz asfalt yüzünden sizleri rahmet ve minnetle anıyo! Araçlarında oluşan hasarlar için sizlere haklarını gani gani helal ediyo! Artık biraz icraat yapında halkın nezninde reklamınız karşılık bulsun.Mümkünse görsel olmadan yapın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kevser (2 yıl önce)
    Evet fiyatlardaki artış dışında bir problem yok tabi eğer bu bir problemse parası olan için .
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Necatin (2 yıl önce)
    Helal olsun Başkan bu işi de çözdün eminimki rusyada bekletilen gemileride senin diplomatik çabalarınla gönderdiler ammmaaa birazda malatyaya el atın dünyanın ve türkiyenin sorunlarıyla bırakın birazda başkaları uğraşsın mesala yolların asfaltlanmasından işe başlayabilirsiniz...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    60 -70. TL. olan yağları 160 -170. şe satarlarsa sıkıntı bencede olmaz. bütün ürünlerde malesef böyle. türkiyede enfasyon üç rakam kimse kimseyi kandırmasın
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Başkan yağ sıkıntısı hiç bir yerel markette yok. Esenliğin reklamını yapma. Sen tüm Malatyanın belediye başkanısın. Yağdaki problem yüksek fiyat artışı . Malatyada sadece üç harfli marketlerde yağ yok. Diğer yerel marketlerde ( Akranlar,çarşı,pazar, magim v. s ) yağ var. Sadece esenliğin reklamını yapma ilk önce esenlik fiyatları yükseltti. Birde yağların önünde poz veriyorsun. Size hiç yakışmıyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    ya başkan bizimle gerçekten eğleniyo sayın başkan yağ sıkıntısı hiç bir markettede yok bütün marketlerde yağ var vatandaşın derdi durduğu yerde fiat artışı yapıp faiş fiatlara çıkarmanız en azından sizin markette yapmayın bu zamları
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Bu başkanin işi gücü reklam zaten televizyon kanallarinda.Esenlik halkin marketi değil herşey ateş pahasi yağ varmiş olsa ne olacak alacak para yok.50 liralik yağ olmuş 150 lira bumu yani sizin tuzunuz kuru kaç lira maaş aliyorsunuz ya olmayan.hakkimi helal etmiyorum.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Belediyenin şirketi ama yağları en pahalı satan marketsiniz sorun yok tabi A101 Bim ve Şok marketler daha ucuz yazıklar olsun yağ fiyatı yükseltenler hükümete yakın Yandaş şirketler
    %86
    %14
    Yanıtla
  • ABUZER (2 yıl önce)
    halkın marketi olması gereken esenlik malatyalılar adına hiç esen kalmıyor fiyatları bütün marketlerin üstünde seyrediyor değil gitmek önünden bile geçemez olduk fahiş fiyatlaral mücadeleedeceğiz derken vatandaşa en pahalı ürünü esenlik satıyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    en ucuz 5 lt yağ esenlikte 164 lira. diğer marketlerde 130 lira veya civarı. başkan birazda bunlara el atsa. eskiden esenlik marketlerde kuyruktan sıra gelmezdi. şimdi kasada en fazla bir kişi önümüzde oluyor. halkın marketi olmaktan çıktı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Ana çok pahalı. Diğerlerine göre ucuz olması gerekirken en pahalı durumunda. Çarşamba sebze indirim günü salatalık Esenlik te 25 TL. Malatya nın en pahalı marketlerin den pazar market te salatalık aynı gün 19.5 TL. Güya en ucuz diye açılan Hangar en pahalı oldu. Mgros zaten en kazık. Olan millete oluyor. Allah yardımcımız olsun.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    SAYIN:GÜRKANmarkette şu bu yokluğu değil sen oraya gidip her şey tamam demeyle olmuyor fiyatları indir markete bakmayla olmuyor orda görünmek değil vatandaşın alım gücüne bak gerekiyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • itiraz44 (2 yıl önce)
    Sorun malın kıtlığında değil sayın başkan sorun malın fahiş fiyatla satılması, çözümü kim üretecek belli değil.
    %95
    %5
    Yanıtla