SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vericilere Sabotaj Yapıldı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya'da iki televizyon ve 1 radyonun yayınının gece yarısından sonra "sabotaj" sonucu bir süre kesildiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Karaduman, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Basına yapılan saldırılar kamuya yapılan bir saldırıdır. Bu sebeple kumu hizmeti yapmakta olan basın kuruluşlarına yönelik yapılan saldırıları her ne sebeple olursa olsun şiddetle kınıyor olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyruyoruz.

İlimizde yayın yapan, 2 tv ve 1 radyonun yayınının, gece saat 02:30 sıralarında sabotaj edildiği öğrenilmiştir.

Gece yayını kesilen Kanal Malatya’da teknik detayların incelenmesi sonrası yayının Yıldıztepe'de bulunan vericilerden kaynaklandığının belirlenmesi sonrası vericilerin bulunduğu bölümde yapılan incelemede verici kablolarının kesilmiş olduğu tesbit edildi.

Kimliği belirsiz kişi yada kişilerce gece saat 02:00 - 02:30 sıralarında Yıldıztepe'de bulunan verici istasyonlarındaki kanal malatya’ya ait verici kablolarının kesilmesiyle Kanal Malatya- Radyo Pınar ve aynı kablolar arasında yer alan TV 5’in yayını bir süre verilemedi.

Durumun sabotaj olduğunun anlaşılması üzerine polise haber verilmiş, olay yeri inceleme ekibinin gelmesiyle yapılan incelemede şahıs yada şahısların eldiven kullanarak kesici bir aletle kabloları kestiği ortaya çıkmıştır.

Kimliği belirsiz kişi yada kişilerin tespit edilmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı alması için tüm imkanlarımızı kullanarak olayın adınlanması için takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna duyurur, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız