SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Verilen Destek ve Kolaylaştırıcı Adımlar Artarak Devam Etmeli”

“Verilen Destek ve Kolaylaştırıcı Adımlar Artarak Devam Etmeli”
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15 artışla 37 milyon 884 bin dolar, ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya sanayisi 6 Şubat öncesine dönemedi. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlar artarak devam etmeli” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Malatya’dan eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15 artışla 37 milyon 884 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Ayrıca eylül ayı ihracatının önceki yılın aynı dönemine göre düşüş yaşadığı görüldü.

İhracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yaşadığımız depremler sonrası toparlanma sürecinde sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza tüm zorluklara rağmen vermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Dolar değer kazandıkça hammadde maliyetleri artıyor”

Malatya’nın daha fazla ihracat yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek Başkan Sadıkoğlu, “Malatya sanayisi 6 Şubat öncesine dönemedi, personel sıkıntımız devam ediyor. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlar artarak devam etmeli. Rekabetçi konumumuzun sürdürülebilirliği için yeni destekler şart. Bununla birlikte finansmana ulaşım ve maliyetlerin yüksek oluşu da en büyük sorunlarımız arasında yer alıyor. Dünya geneli ekonomik göstergelere baktığımızda, dolar değer kazandıkça maalesef tüm dünyada hammadde maliyetleri artıyor. Bu sebeple üretimlerimizde katma değeri artırmak ve sağlam adımlar atmak zorundayız” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız