SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Zafer Mahallesi’nde oturan C.S. adlı çocuk, akşam saatlerinde rüzgar nedeniyle hızlı şekilde kapanan kapının camının kırılması sonucu yaralandı ve annesi tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Bir suç nedeniyle götürüldüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nde hakkında işlem yapılan ve isteği üzerine tuvalete götürülen H.E.’nin, duvarda asılı olan cam çerçeveli panoyu kırdığı ve cam parçaları ile kendini yaraladığı bildirildi.

• Başharık Mahallesi’nde oturan C.Ç. adlı şahıs, savcılığa dilekçe vererek, evinin üst katında oturan M.H.’nin banyosundan akan suların kendi banyolarına zarar verdiğini öne sürdü ve şikayetçi oldu. Ev sahibi V.G. ile kiracısı M.H., ifadelerinde zararı tazmin edeceklerini söylediler.

• Başharık Mahallesi&nde oturan Ö.Y. adlı çocuk, mutfaktaki dolabın cam kapağına elinin çaryması sonucu yaralandı ve Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’de tedavi altına alındı.

• Polise başvuran M.Ç., Ticaret Meslek Lisesi’nde saçının uzun olduğu gerekçesiyle M.G. adlı şahıs tarafından dövüldüğünü öne sürdü.

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde Ö.G. adlı şahsa ait evin iki pencere camı gece kırıldı. Ev sahibinin şüphelendiğini söylediği A.V.D. aranıyor.

• Hamidiye Mahallesi Antepli Sokağında M.S.’ye ait kömürlükte kilitli bulunan bisikletin, kilidi kıran hırsız tarafından çalındığı bildirildi.

• Hamidiye Mahallesinde oturan C.K., alkollü olarak eve gelen eşinin tartışma sırasında elini sıkarak zarar verdiği gerekçesiyle hastaneye başvurdu.

• Çöşnük Mahallesi’nde oturan ve sara hastası olduğu bildirilen M.K.’nin fazla miktarda ilaç içince zehirlendiği bildirildi.

• Cirikpınar Mahallesi Adliye Binası civarında A.K. adlı şahsın cep telefonu yankesicilik yoluyla çalındı. A.K., kavga eden iki kişiyi ayırmaya çalıştığını ve daha sonra cep telefonunun çalındığını farkettiğini bildirdi.

• Çavuşoğlu Mahallesi Boztepe Caddesi’nde A.A.’ya ait minibüsün yakılmak istendiği bildirildi. 20.15 sıralarındaki olayla ilgili ifade veren A.A., okul servisi yaparken tanıştığı ve bir süre arkadaşlık yaptığı İ.Ç.’nin aralarında çıkan tartışma sonucu kendisini tehdit ettiğini, minibüsü de yakmaya çalıştığını, ancak kendisinden şikayetçi olmadığını söyledi. Olay yerinde 2.5 litrelik boş şişe bulunurken, İ.Ç., minibüsün üzerindeki yazıları sökmek için deterjanlı su döktüğünü, diğer suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Soruşturma sürüyor.

• Melekbaba Mahallesi 5. Caddede H.T.’ye ait eve pencere demir korkuluklarını keserek giren hırsızlar 1 çeyrek altın, 1 altın künye, 1 altın kaplama bayan saati ile 2 altın yüzük çaldılar.

• İlyas Mahallesi 1. Sokakta Y.S. adlı şahsa ait ev saat 23.40 sıralarında kurşunlandı. Y.S. polise verdiği ifadede, dışarıdan birkaç el silah sesi duyduğunu, odanın camlarının kırıldığını, olay nedeniyle, dört aydır eve gelmeyen oğlunun kendilerine borçlu olduğu gerekçesiyle eve gelerek para isteyen M. Ve B. Adlı şahıslardan şüphelendiğini bildirdi. Polis iki şahsı ararken, evde de 4 adet 9 mm. çapında boş kovan bulundu.

• Tevfik Temelli Caddesi Yeni Yol üzerinde G.A.’ya ait kapının zorlandığı yolunda 15.30 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polisler R.Ç. adlı şahsı bıçak ve 3 gram Afgan sakızı diye bilinen uyuşturucu, H.E.’yi de tornavida ile yakaladılar. Kapı pervazlarını kırdıkları ve hırsızlık amacıyla bunu yaptıkları öne sürülen iki zanlı mahkemece tutuklandı.

• Tecde’de, sobaya kömür atılmak istenirken üzerindeki çaydanlıktaki kaynar suyun sobanın yanında uyuyan S.K. adlı çocuğun üzerine döküldüğü ve çocuğun hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Çevreyolu Dedekorkut Parnkı civarında saat 21.50 sıralarındaki kazayla ilgili polise ifade veren H.B.D adlı şahıs, aracı ile giderken plakasını alamadığı sarı renkli bir aracın kendisini sollarken sol ön çamurluğa çarptığını, bu nedenle direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve yol kenarındaki kaldırıma çarpıp takla attığını bildirdi. Kazada sürücünün yanı sıra eşi H.D. ile kayınbiraderi M.M.’nin de yaralandıkları bildirildi. Polis, kazaya neden olan aracı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Cengiz Topel Caddesi’nde işyeri bulunan Y.E. adlı şahsın elindeki silahlara müşteri aradığı bilgisini alan polis, işyerinde yaptığı aramada 1 adet 7.65 mm. çaplı ruhsatsız tabanca, şahsın Hamidiye Mahallesindeki evde de av tüfeği buldu. İşyeri sahibi ve ortağı B.B.’nin gözaltına alındıkları, ifadeleri alındıktan sonra savcı talimatıyla salıverildikleri öğrenildi.

• Arguvan İlçesi Hükümet Konağı girişinde yapılan aramada M.A.T. adlı şahısta, bulundurma ruhsatlı 1 adet 9 mm çaplı tabanca ile 14 mermi bulundu. Bulundurma ruhsatlı silahı taşıyan M.A.T. hakkında yasal işleme başlandı.

• Yeşilyurt İlçesi Gedik Mahallesinde A.D., komşusunun evinin merdivenlerinden düşen A.D. yaralandı.

• İstiklal Mahallesi Evliyağlu Sokağında Z.U.’ya ait evde akşam saatlerinde hırsız olduğu ihbarı giden polis İ.A. adlı zanlıyı çaldığı 180 YTL para, 8 adet 99 taneli tesbih, eve girerken kullandığı levye ile yakaladı. Adliyeye verilen zanlı tutuklandı.

• Cezmi Kartay Caddesi’ndeki bir pavyonun önünde 01.00 sıralarında A.T.T. adlı şahsın, 5 yıldır arkadaşlık ettiği A.Y. adlı kadınla tartıştıktan sonra, kafa atarak yaraladığı ve daha sonra kaçtığı bildirildi.

• Atatürk Caddesi’ndeki bir lokantada 01.15 sıralarında S.K. adlı şahıs, moralinin bozuk olduğu gerekçesiyle masadaki bardağı kırarak bileklerini kesti ve daha sonra Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptırdı.

• Dabakhane Mahallesi Halep Caddesi&nde 01.00 sıralarında çıkan kavga sonucu Ş.K.’nin bıçakla C.P., A.İ.B. ve B.P.’yi yaraladığı, bunlardan C.P. dışındakilerin durumlarının ağır olduğu bildirildi. Yakalanan zanlı adliyece tutuklandı.

• Polise başvuran İ.K. adlı şahıs, aralarında alacak verecek sorunu olanr A.S.Y. adlı şahsın, 1.5 aydır borcunu ödemediği gibi kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. A.S.Y. ise borcunu kabul ederken, kimseyi tehdit etmediğini savundu.

• Mehmet Buyruk Caddesi Bayındırlık Lojmanlarında oturan A.B. adlı şahsın saat 15.30 sıralarında kuru sıkı tabancayla ateş ettiği öğrenildi. A.B. ifadesinde, evinde otururken moralinin bozuk olması yüzünden balkona çıkıp 5 el ateş ettiğini, olayın bir anlık duygusallık yüzünden meydana geldiğini söylerken, hakkında soruşturmaya başlandı.

• Göztepe Mahallesi’nde oturar R.Ç. adlı şahıs, polise başvurarak kızı M.Ç.’nin, O.K. adlı şahıs tarafından kaçırıldığını öne sürdü. Daha sonra bulunan kız ise ifadesinde kendi isteğiyle kaçtığını ve şikayetçi olmadığını söyledi.

• Saray Mahallesi’ndeki bir apartmanda oturan G.K., G.Ç., D.Ç., G.E. ve M.K. adlı şahısların komşuluk anlaşmazlığı yüzünden kavga ettikleri bildirildi.

• Selçuklu Mahallesi 1. Sokaktaki evin çatı katında çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü. Yapılan incelemede yangının A.T., Y.T., K.B., M.I. ve D.T.’ye ait müşterek bacanın tutuşmasından kaynaklandığı belirlendi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde H.D.’ye ait fırının camını 02.30 sıralarında kırarak giren hırsız ya da hırsızlar, kasadaki 90 YTL’yi çaldılar.

• Zabcıoğlu Caddesi’nde husumet yüzünden çıkan kavgada B.C.Ş. ve M.Ş. ile N.K.’nin kavga ettikleri, B.C.Ş.’nin tabanca kabzasıyla N.K.’ye vurarak yaraladığı öne sürüldü. B.C.Ş., kendisinin silahı olmadığını iddia etti. Soruşturma sürüyor.

• Çukurdere Mahallesi’nde oturan M.R., oğlu U.R.’nin 17 Şubat günü 04.30’da işe gideceğini söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini, hayatından endişe ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• İnönü Caddesi Dörtyol Belediye Otobüs durağında belediye otobüsünden inmeye çalışan Ö.Y.’nin düşerek yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

• Özalper Mahallesi 4. Caddede oturan G.R.’nin, kurusıkıdan çevirme tabancayla intihara kalkıştığı ve boynundan yaralı olarak komşuları tarafından TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi. Olay yerinde 1 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca bulundu.

• Cemal Gürsel Mahallesi Kanalboyu Caddesi’nde terkedilmiş durumda olan 06 ACT 17 plakalı araçta yapılan incelemede 2 adet mermi ve 1 adet ekmek bıçağı bulundu. Olayla ilgili olarak ifadesi alınan Ö.A.N. adlı şahıs, aracın arkadaşına ait olduğunu, mermi ve bıçağın kime ait olduğunu ise bilmediğini öne sürdü.

• Pütürge ilçesinin Ağalar Mahallesi’nde, Z.Ç., evinin merdivenlerinden inerken düşerek yaralandı ve Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

• Çevreyolu’nda devriye gezen polis ekibi 00.30 sıralarında Adliye kavşağı civarındaki bir iş merkezinin önünde istif edilmiş 13,5 çuval kuru kayısıyı farketti. Toplam 441 kilo olduğu belirtilen kuru kayısı ile ilgili araştırma yapılırken, buradan uzaklaşmaya çalışan ve “dur” ihtarına uymayıp kaçmaya çalışan şahıs, karanlıkta kayboldu, ancak olay yerinde E.B. adlı şahsa ait nüfus cüzdanı bulundu. Soruşturma sürerken, ertesi gün polis merkezine gelen E.B., kaçan şahsın kendisi olduğunu ve N.G., C.D. adlı arkadaşlarıyla adresini bilmedikleri bir yerden kayısıları çaldıklarını söyledi. Polis kayısıların Orduzu Elmasuyu Mahallesi’nde oturan Ş.B.’ye ait olduğunu saptarken, adliyeye verilen 3 zanlı tutuklandı.

• Orduzu Aslantepe Mahallesinde oturan F.P., ayrılma aşamasında oldukları eşi M.P.’ye bıraktığı çocukları F.P. ve H.İ.D.’nin dövüldüğünü öne sürdü. M.P. aranıyor.

• Gece 23.00 sıralarında yaralı olarak Devlet Hastanesi’ne getirilen D.K. polise verdiği ifadede, kendisini zorla kaçıran iki şahsın yüzünü ve elini bıçakla yaraladıklarını öne sürdü. Soruşturma sürerken polis merkezine gelen D.K.’nin yakınları, bu kişinin bunalıma girip kendi kendini yaraladığını, kaçırma olayının söz konusu olmadığını söylediler. “Adli Mercileri Oyalamak” suçlamasıyla adliyeye verilen zanlı serbest bırakıldı.

• Fuzuli Caddesi’nde H.K.’ye ait işyerine kapısını zorla açarak giren hırsızlar 96 çift erkek çorabı, 96 adet çocuk badisi, 39 adet bayan badisi, 40 adet çocuk alt giysisi, 6 adet bebe takımı, 7 adet bayan hırkası, 10 adet çocuk pijaması, 120 adet bayan kilotu, 90 adet bayan eşarbı, 8 adet TV örtüsü, 60 adet bayan peşminer, 20 adet bayan atkısı, 35 adet eldiven çalıp kaçtılar.

• İnönü Stadı’nda oynanan Malatyaspor- Kayseri Erciyesspor maçını izlemek üzere İstanbul’dan gelen U.T. adlı basın mensubunun, maçın bitiminde kale arkasında çektiği fotoğrafları dizüstü bilgisayarla gazetesine göndermek istediği sırada, tribünlerden atılan sert bir cismin bilgisayara isabet etmesi sonucu klavye ve monitörün zarar gördüğü bildirildi. U.T. şikayetçi oldu, soruşturma sürüyor.

• Polise başvuran F.G., akşam saatlerinde annesini hastaneye götüreceğini söyleyen işçisi G.A.’ya otosunu verdiğini, ancak otonun geri gelmediğini bildirdi. Polis araştırmayı sürdürürken tekrar başvuran F.G., otosunun getirildiğini, şikayetçi olmadığını söylerken ifadesi alınan G.A., alkollü olduğu için otoyu geç teslim ettiğini öne sürdü.

• Çöşnük Mahallesi Mehmetçik Caddesi’nde K.G.’ye ait eve kilit göbeği sökülerek girildi, ancak evden herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• İnönü Stadı’ndaki Malatyaspor- Kayseri Erciyes maçından sonra stad önünde hakemi ve federasyonu protesto eden grup içerisinde bulunan ve güvenlik görevlilerine saldırıda bulunduğu öne sürülen F.K. gözaltına alındı. F.K. ifadesinde, kalabalıkta bulunduğunu ancak kimseye saldırmadığını öne sürdü. F.K. “Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet” suçlamasıyla işlem görüyor.

• Zafer Mahallesi 12. Sokakta İ.K.’ya ait eve kapı menteşeleri sökülerek girildiği, ancak evden herhangi bir şey çalınmadığı bildirildi.

• Cevherizade Mahallesi’nde oturan N.P. polise başvurarak, ailevi nedenlerle tartıştığı eşi K.P. tarafından dövüldüğünü öne sürerken, K.P. suçlamayı kabul etmedi.

• İzzetiye Mahallesi Hasan Varol Sokağında kavga olduğu yolunda 21.00 sıralarında yapılan ihbar üzerine polis olay yerine gitti. İfadesi alınan H.A., önceden birlikte yaşadığı D.H.’nin kendisinden cep telefonunu istediğini vermeyince de dövdüğünü öne sürerken, D.H. telefonun kendisine ait olduğunu iddia etti. Soruşturma sürüyor.

• Fatih Mahallesi Mehmet Akif Caddesinde oturan N.K. polise başvurarak, psikolojik rahatsızlığı olan oğlu R.K.’nın 18 Şubat günü öğle saatlerinde dolaşacağını söyleyip evden ayrıldığını, geri dönmediğini bildirdi. Araştırma sürüyor.

• Yeşiltepe Seyran Mahallesi Yeşiltepe Caddesi’nde A.C. yönetimindeki oto ile Y.T. yönetimindeki otolar çarpıştı. Kazada araçlarda bulunan A.E., T. Ve A.G. ile E.D. yaralandılar.

• Zaviye Mahallesi&nde oturan S.Ö., 00.30 sıralarında fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştı.

• Şifa Mahallesi’nde oturan G.K.’nin evinde gece fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkıştığı ve TÖTM’ye kaldırıldığı bildirildi.

• Koyunoğlu Mahallesi Hamamcı Sokağında E.Ç., yüksekten düşerek ağır yaralandı ve TÖTM’ye kaldırıldı. Şahsın ifadesi alınamadığından olayın nasıl meydana geldiği anlaşılamadı.

• Doğanyol Sağlık Ocağı Baştabipliği, aşı takibi nedeniyle gittikleri Konurtay Köyü’nde 1 yaşındaki Z.K. adlı çocuğun ağır bronşit hastalığı nedeniyle öldüğünü, babası M.K. ve yakını H.K. tarafından defin ruhsatı alınmadan izinsiz defnedildiğini Jandarmaya bildirdi. Jandarma, durumu Pütürge Cumhuriyet Savcılığına bildirirken, savcının talimatı doğrultusunda baba M.K. ve yakını H.K.’nın ifadelerini aldı.

• Kale ilçesi İkizpınar Köyünde 16 yaşındaki M.K., evlerinin önünde tahra ile oynarken sağ el yüzük parmağını kazaen kesti ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Malatya Sosyal Hizmetler Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 17 yaşındaki S.K.’nın, yurt yakınındaki bakkal V.E.’nin dükkanına alışveriş için gittiği, S.K.’nın borcu dolayısıyla bakkalla aralarında tartışma çıktığı ve bakkalın S.K.’ya hakaret ettiğini öğrenen jandarma, V.E.’nin ifadesini aldı.

• Kale ilçesi Bent Köyünde oturan 46 yaşındaki M.Ş., kendisine ait kuru sıkı tabancayla oynarken tabancanın patlaması sonucu sağ el serçe parmağından yaralandı.

• Turgut Özal Tıp Merkezi Yanı’nda bulunan Yeşil Malatya Eczanesi’nın alarmı 01.40 sıralarında çaldı. Eczane sahibi A.B.’nin durumu jandarmaya bildirmesi sonucu yapılan araştırmada, eczanenin 2 asma kilidinin ve ön camının kırılarak içeriye girildiği, alarmın çalması sonucu hırsız ya da hırsızların herhangi bir şey almadan kaçtıkları, işyerinde 110 YTL’lik zarar meydana geldiği belirlendi.

• Arapgir- Malatya karayolunun 37. kilometresinde İlhan Yücel yönetimindeki 44 FT 609 plakalı otomobilin sağ ön lastiği patlayınca, otomobil takla attı. Kazada sürücü ile yanında bulunan kızı Derya Yücel hafif yaralandılar.

• Dilek Kasabası Merkez Mahallesi’nde park halinde olan Mahmut Çelik’e ait 44 KL 790 plakalı araca yoldan geçmekte olan 44 KT 778 plakalı minibüsün manevra yaparken çarptığı ve olay yerinden kaçtığı bildirildi. Yapılan araştırmada Murat A.’ya ait minibüsün hasarlı bir şekilde evinin önünde bulunduğu, kazaya sebebiyet verdiğini kabul ettiği belirtildi. Soruşturma sürüyor.

• Dilek kasabası Başpınar Mahallesi Kanal Sokak'ta Müslüm Şekerci'ye evin ahırında meydana gelen patlamada, Müslüm Şekerci (36) ve oğlu 6 yaşındaki Muhammet Şekerci yaralandı. Baba ve oğlunun, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılıp tedavi altına alındığı bildirildi. Jandarma ekiplerinin olay yerinde inceleme başlattığı ve patlamanın neden kaynaklandığını araştırdığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız