SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Tandoğan Mahallesi Su Sokakta 24 yaşındaki H.K. ve 28 yaşındaki Ş.G. adlı bayanlarla, 37 yaşındaki S.S. ve 17 yaşındaki N.S. adlı bayanlar arasında kapı önüne kum atma yüzünden çıkan kavgada, tarafların birbirlerini dövdükleri bildirildi.

• Aytaçpaşa Caddesi’nde oturan 45 yaşındaki H.K., polise başvurarak, cep telefonundan arayan bir şahsın şirketlerinde yapılan çekilişte kendisine çıkan parayı bankadan gidip almasını söylediğini, ayrıca telefonu kapatmadan da şifre alması gerektiğini belirtince, dolandırılacağını anlayıp telefonu kapattığını, sonra kendisini arayan şahsı arayıp hakkında şikayetçi olacağını söylediğini, bunun üzerine tanımadığı bu şahsın küfredip tehditte bulunduğunu bildirdi. Polis, bu iddia üzerine telefonla arayan şahsın kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

• Savcılığa başvuran 43 yaşındaki A.İ. adlı şahıs, para yüzünden aralarında çıkan tartışma sonucu 50 yaşındaki H.A., 27 yaşındaki oğlu C.A. ve 39 yaşındaki E.D. tarafından tehdit edildiğini, özürlü oğlunun dövüldüğünü öne sürerken, yakalanan şahıslar suçlamayı kabul etmedi.

• Battalgazi Mahallesi’nde oturan 42 yaşındaki A.A. adlı şahıs savcılığa başvurarak, 34 yaşındaki Z.Ç. ile boşandıklarını, çocukların vekaletinin kendisine verildiğini, ancak eski karısının kızları olan 16 yaşındaki G., 15 yaşındaki S. ve 14 yaşındaki E.A.’yı 15 gün önce zorla götürdüğünü öne sürdü. Z.Ç. ise suçlamaları kabul etmezken, ifadeleri alınan kızlar, babalarının kendilerine bakmadığını, bu nedenle kendi istekleriyle annelerinin yanına gittiklerini öne sürdüler.

• Dernek Mahallesi’nde oturan 24 yaşındaki E.G., savcılığa başvurarak, husumet yüzünden kendisini telefonla arayıp ölümle tehdit ettiğini öne sürdüğü 27 yaşındaki A.T.Y.’den şikayetçi olurken, şahıs suçlamayı kabul etmedi.

• Hasan Varol Mahallesi’nde oturan 57 yaşındaki H.D. adlı kadın, yanında bulunan 2 kişi ile evine gelen 23 yaşındaki A.T.E.’nin, kızının kendisine borcu olduğunu, iki gün içerisinde ödenmemesi halinde kızının “bir yerlerde vurulacağı” tehdidinde bulunduğunu öne sürdü. Polis A.T.E.’yi arıyor.

• Savcılığa başvuran 60 yaşındaki M.A. adlı şahıs, daha önceden aralarında husumet bulunan 55 yaşındaki Z.Ç. adlı şahsın, 2. Ordu karşısında kendisi ile konuşurken alaycı davrandığını ve ailesinin yanında küçük düşürdüğünü öne sürerek şikayetçi olurken, ifadesi alınan Z.Ç. kendisine iftira edildiğini iddia etti ve kendisinin de şikayetçi olduğunu söyledi.

• Polise başvuran 46 yaşındaki M.K., Çöşnük Parkı yanında bir yeri aramak için kendisinden aldığı cep telefonunu geri vermeyen H.B. adlı şahıstan şikayetçi oldu. Polis bu şahsı arıyor. Bu arada polise başvuran 19 yaşındaki H.B.P. de, Çöşnük Parkı yanındaki işyerinde masa üzerine bıraktığı cep telefonunun çalındığını bildirdi.

• Cezmi Kartay Caddesi’nde 19.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili olarak polis 18 yaşındaki E.A, 38 yaşındaki İ.T. ve 34 yaşındaki M.E.S.’yi yakaladı. M.E.S. ifadesinde diğer iki şahsın kendisini dövdüklerini öne sürerken, bu şahıslar M.E.S.’nin kendilerine silah çektiği iddiasında bulundular. M.E.S.’nin 264 promil alkollü olduğu saptandı.

• Sağ dizinden yaralı olarak 21.55’de Devlet Hastanesi’ne giderek tedavisini yaptıran 34 yaşındaki B.K., adres bırakmadan hastaneden ayrıldığı için ifadesi alınamazken, aynı gün başvuran 29 yaşındaki Ö.T.’nin ifadesi olayın ayrıntılarını ortaya çıkardı. Ö.T., Cezmi Kartay’da birlikte alkol aldıkları sırada B.K.7nin küfredip kendisine saldırdığını, aralarında tartışma devam ederken “Beni vurdular” diye bağırarak taksiye koştuğunu, daha sonra kendisini telefonla arayıp küfür ettiğini, tehditte bulunduğunu, ayrıca bu şahsı kendisinin bıçaklamadığını ve olayın nasıl olduğunu da bilmediğini öne sürdü. Şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

• Melekbaba Mahallesinde 33 yaşındaki N.B. yönetimindeki motosikletle giderken 44 yaşındaki M.Ş. yönetimindeki otonun orta kısmına çarptı ve yaralandı.

• Niyazi Mısri Camii yanında 21.05 sıralarında devriye gezen polis ekibi tarafından kafasından yaralanmış olarak bulunan 58 yaşındaki A.K.’nin alkollü olduğu için ifadesinin alınamadığı ve tedavisi için TÖTM’ye sevkedildiği, bu arada olay yerinde 3 adet kuru sıkı tabanca kovanının bulunduğu, dövülerek yaralanan şahsı kimin yaraladığının araştırıldığı belirtildi.

• Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 17 yaşındaki A.Ç. adlı genç, fazla miktarda hap içerek intihara kalkıştı. İfadesi alınan A.Ç., karnesinde 4 zayıfı olması yüzünden bunalıma girdiğini söyledi.

• Zapçıoğlu Caddesi’nden yaralanmış olarak hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki E.T. adlı genç, ifadesinde kız arkadaşı ile telefonda kavga ettikten sonra evinin merdivenlerinden inerken yere düştüğünü, daha sonra çarşıda bira içtikten sonra sokakta gezerken yere düştüğünü, alkollü olduğu için ayağa kalkamadığını, yardım istediği arkadaşı tarafından özel hastaneye getirildiğini söyledi.

• Koyunoğlu Mahallesi’nde oturan 21 yaşındaki T.T. adlı bayan fazla miktarda ilaç içip, jilet ile sağ kolunu keserek intihara kalkıştı. T.T. ifadesinde, 11 yıl önce vefat eden babasını son 1 haftadır rüyasında gördüğünü, ayrıca okuduğu üniversiteyi terk ettiği için bunalıma girdiğini, 5-6 hap içip banyoda bulunan jiletle sağ kolunu kestiğini söyledi.

• Halep Caddesi’nde 23.00 sıralarında K.D. adlı şahsa ait işyerine gelen biri kadın iki kişinin alışveriş yaparak ayrıldıklarını belirten işyeri sahibi, polise başvurarak işyerinde iken elindeki 290 YTL parayı inceleyen erkek şahsın bir ara elini cebine soktuğunu gördüğünü, kasaya saymadan bıraktığı 290 YTL parayı kontrol ettiğinde 40 YTL’sinin eksik olduğunu fark ettiğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

• İnönü Caddesi’nde 21.00 sıralarında trafik görevlileri tarafından durdurulan 16 yaşındaki Y.C.T.’nin, polislere kimliğinin ve ehliyetinin evde olduğunu söylediği, bunun üzerine polis merkezine götürüldüğünde kimliğini çıkarıp, ehliyetinin yanında olmadığını söylediği, bunun üzerine “Ehliyetsiz Araç Kullanma ve Yalan Beyanda Bulunma” suçlamasıyla hakkında işlem yapılmaya başlandığı, daha sonra savcının talimatıyla sadece trafik yönünden işlem yapıldığı öğrenildi.

• Yeşilyurt Caddesi’nde oturan 60 yaşındaki B.C. savcılığa başvurarak, “Sen bizi niye mahkemeye verdin” diyerek kendisine hakarette bulunup dövmeye çalıştığını öne sürdüğü aynı yaştaki H.B.’den şikayetçi oldu. H.B. ise diğer şahsın kendisini dövdüğünü öne sürüp, şikayetçi olduğunu bildirdi.

• Hasanbey Caddesi’nde 70 yaşındaki H.K. adlı şahsa ait eve mutfak penceresinden giren hırsızlarca 5 halı, 3 bakır kazan, 2 bakır teşt, 2 bakır sini, 3 bakır yemek kabı, 1 bidon peynir, 4 bidon dut pekmezi ile 1 su termosu çalındı.

• Sivas Caddesi’nde oturan 19 yaşındaki S.K. adlı bayan, fazla miktarda hap alarak intihara kalkıştı ve TÖTM’ye kaldırıldı.

• Savcılığa başvuran 42 yaşındaki T.M., aralarında mahkeme bulunan 44 yaşındaki A.D.’nin Akpınar meydanında davayı geri çekmesi için kendisine tehditte bulunduğunu öne sürerken, A.D. suçlamayı kabul etmedi.

• Polise başvuran 56 yaşındaki A.Ç. adlı şahıs, Kırçuval Mahallesi’ndeki işyerine biri bayan iki kişinin gelip alışveriş yapıp parayı döviz olarak ödediklerini, o esnada kadının Türkçeyi tam bilmediğini söyleyip “Sizin ülkenizde en büyük para ne?” diye sorduğunu, kendisinin de cebinde bulunan 2.000 YTL parayı göstererek “bu” dediğini, parayı erkek şahsın eline alıp bir süre baktıktan sonra geri verdiğini, bu şahıslar gittikten sonra paranın 700 YTL’sinin eksik olduğunu fark ettiğini öne sürdü. Polis, “Tırnakçılık” denilen yöntemle gerçekleştirildiği öne sürülen hırsızlık hakkında araştırmaya başladı.

• Balıkdere Köyü’nde oturan 43 yaşındaki H.P. polise başvurarak, 19 yaşındaki oğlu Tuncay Pesen’in işe gideceğini söyleyip evden ayrıldıktan sonra geri dönmediğini bildirdi ve bulunmasını istedi.

• Çarmuzu’da oturan 42 yaşındaki N.G. adlı kadın, savcılığa başvurarak, 3 yıl önce evlendiği 37 yaşındaki İ.H.G.’nin kendisini sürekli dövüp, küfrettiğini öne sürdü. İ.H.G. ise karısının suçlamasını kabul etmedi.

• Savcılığa başvuran 50 yaşındaki İ.I. adlı bayan, eşinden ayrı yaşadığını ve 43 yaşındaki H.K. adlı şahsın kendisinin bilgisi dışında Cevherizade Mahallesindeki evi sattığını, telefonla arayıp tehdit ettiğini öne sürerken, H.K. suçlamayı reddetti.

• Salköprü Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki S.B. adlı bayan, kapulu arsasına 41 yaşındaki A.A. tarafından yapılan binanın bir bölümünün geçtiğini, kaçak yapılmış bu bina ile ilgili belediyeden yıkım kararı çıkmasına rağmen yıkılmadığını, zararının giderilmesi gerektiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan 43 yaşındaki M.Y., polise başvurarak öğle saatlerinde kimseye bir şey söylemeden evden ayrılan 18 yaşındaki kızı G.Y.’nin kayıp olduğunu, kızının daha önceden arkadaşlık ettiğini öğrendiği Ü.Ö. adlı şahıs tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

• Melekbaba Mahallesi’nde 42 yaşındaki K.A. adlı bisikletli şahıs, aniden önüne çıkan 26 yaşındaki A.A. yönetimindeki otoya çarptı ve düşerek yaralandı.

• Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir inşaatta çalışan 36 yaşındaki V.K. adlı şahsın cüzdanı ve iki kredi kartının çalındığı bildirildi.

• Malatya Lisesi önünde 24 yaşındaki Ü.O.A. yönetimindeki oto ile giderken, aniden yola çıkan 9 yaşındaki A.B.’ye çarparak yaralanmasına yol açtı.

• Emniyet Müdürlüğü’nün internet adresine açık kimliği saptanamayan S.K. adlı bayan tarafından iletilen şikayet mektubunda, 25 yaşındaki H.E.H. adlı şahıs tarafından telefonla sürekli aranıp rahatsız edildiği, tehdit ve hakarette bulunulduğu iddiasının yeraldığı, bunun üzerine ifadesine başvurulan H.E.H.’nin, şikayetçinin nişanlısı olduğunu, aralarının düzelmesi için birkaç kez aradığını, ancak rahatsızlık ve tehdidin söz konusu olmadığını söylediği bildirildi.

• Şıkşık Mahallesi’nde park halinde olan 52 yaşındaki M.F. adlı şahsın otosundan teybinin çalınmış olduğu bildirildi.

• Polise başvuran 41 yaşındaki N.K.G. otosunu Şifa Mahallesi’ndeki boş alana öğle saatlerinde parkettiğini yarım saat sonra döndüğünde aracın arka stop lambasının kırık, bagaj kapağının çökmüş olduğunu gördüğünü, aracına kimin çarptığını bilmediğini belirterek şikayetçi oldu.

• Yıldıztepe Mahallesinde 34 yaşındaki A.G. yönetimindeki otoyla giderken 12 yaşındaki M.Y. ve 10 yaşındaki H.B.Ç. adlı çocuklara çarparak ağır yaralanmalarına yol açtı. Yaralılar TÖTM’ye kaldırılırken, sürücü adliyece serbest bırakıldı.

• Sancaktar Mahallesi Otçu Sokakta park halinde olan 38 yaşındaki E.Y.’ye ait otodan 1 adet CD çalarlı teyp çalındı.

• Ferhadiye Mahallesi’nde 32 yaşındaki F.D. yönetimindeki oto ile 21 yaşındaki V.A. yönetimindeki otolar çarpıştı. F.D.’nin aracında bulunan 30yaşındaki Ü.D. adlı bayan yaralandı.

• Zafer Mahallesi’ndeki bir evde aile kavgası olduğu yolunda ihbar üzerine giden polis, kavgacı karı kocaya müdahale etti. 27 yaşındaki N.Y. adlı kadın, kendisini döven 35 yaşındaki eşi A.Y.’den şikayetçi olurken, eşinin elinden zorla aldığını öne sürdüğü 1 tabanca ve 3 mermiyi polislere teslim etti. Şahıs gözaltına alındı.

• 44 yaşındaki A.P. adlı taksi şoförü, Turgut temelli Caddesi’nde müşteri götürürken, arkasından gelip önünü kesen otodan inen 35 yaşlarındaki tanımadığı iki kişinin aracını tekmeleyip kendisini dövdüklerini öne sürdü. Polis iki şahsı arıyor.

• Sivas Caddesi’ndeki bir işyerinde meydana gelen kavgayla ilgili olarak ifadesi alınan 41 yaşındaki A.A. adlı kadın, kendisine ait işyerinde çıkan tartışmada oğlu olan 20 yaşındaki İ.M.B. ile birlikte dövüldüğünü önü sürdü. 20 yaşındaki M.S. ve 24 yaşındaki S.M. adlı şahıslar da, ana oğuldan şikayetçi oldular.

• Melekbaba Mahallesi’nde oturan 20 yaşındaki E.A. adlı genç fazla miktarda ilaç alarak intihara kalkıştı. İfadesinde kalp hastası olduğunu, psikolojik tedavi de gördüğünü, evinde müzik dinlerken hüzünlenip intihara kalkıştığını söyledi.

• Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki dere yatağının yanından geçerken dere yatağına düşen 33 yaşındaki A.Y. adlı şahıs, dere yatağındaki ağaç parçasının kalçasına batması sonucu yaralandı.

• Zaviye Mahallesi’nde kavga olduğu yolunda 00.15 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden polislere, elinde bira şişesi ile bağıran 28 yaşındaki E.Ş.’yi gösteren 51 yaşındaki K.A. adlı şahsın şikayetçi olması üzerine şahıs hakkında işlem yapılmaya çalışılırken, şikayetçinin oğlu olan 23 yaşındaki A.A.’nın da şahsa saldırdığı, araya giren bir polisin bu sırada yaralandığı, 226 promil alkollü olan E.Ş. hakkında sarhoşluktan idari para cezası uygulandığı, adli işlemin de sürdüğü bildirildi.

• Özalper Mahallesi’nde 26 yaşındaki H.Ç.’ye ait eve gündüz saatlerinde kapısını zorla açarak giren hırsızlarca 1 çeyrek altın, 25 adet oyalı yazma, çamaşır , buzdolabındaki peynir ve yağların çalındığı bildirildi.

• Yeşilyurt ilçesi Hamidiye Mahallesi Mesut Parlak Caddesi’nde 19.30 sıralarında silahla ateş edildiği ihbarı üzerine giden polis ekibince müdahalede bulunulduğu, 32 yaşındaki Ö.Ö., 28 yaşındaki T.K., 39 yaşındaki S.B., 38 yaşındaki C.A. ve 36 yaşındaki H.I.’nın mağdur olarak ifade verdikleri, bu kişilerin inşaata hazır beton getirdikleri mikser aracını kanalda yıkarken 57 yaşındaki M.Ö. adlı şahsın elindeki tüfekle kendilerine ateş ettiğini, daha sonra “Buradan geçebiliyorsanız geçin bakalım” diye tehditte bulunduğunu, tüfekten çıkan saçmaların miksere isabet ettiğini söyledikleri belirtildi. Polis M.Ö. adlı şahsın evinde 1 adet köstebek tüfeği diye adlandırılan el yapımı tüfek buldukları, şahsın ifadesinde gürültüden rahatsız olduğu için şahısları uyardığını, ancak bu kişilerin kendisine el hareketi yaptıklarını, bu arada elindeki tüfeği yanlışlıkla ateşlediğini öne sürdüğü, karşılıklı şikayetçi olan tarafların adliyece serbest bırakıldıkları belirtildi.

• 2. Organize Sanayi Bölgesindeki bir madencilik tesisinde çalışan T.C. ve M.K. adlı şahısların 01.20 sıralarında ruhsatsız tabanca ile şakalaşırken silahın ateş alması sonucu, M.K.’nin sağ kolundan yaralandığı, yaralının TÖTM’ye kaldırıldığı, T.C.’nin yakalandığı bildirildi.

• Malatya’dan Doğanyol’a gitmekte olan G.D. yönetimindeki plakasız motosiklet, 22.35 sıralarında aniden yola fırlayan köpeğe çarpınca motosiklet devrildi ve üzerinde bulunan G.D. ile M.D. yaralandılar.

• Darende ilçesi Ayvalı Kasabası Yenimahalle’de oturan Ş.K. adlı kızın, 20.00 sıralarında kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca kaçırıldığı bildirildi.

• Malatya- Doğanşehir Erkenek arasındaki Nato Petrol Boru Hattı üzerinde şüpheli araç bulunduğu yolunda 21.45 sıralarında yapılan ihbar üzerine giden jandarma ekibinin park halinde gördüğü 44..558 plakalı aracın, devriyenin ikazına rağmen önce Adıyaman yönüne doğru 15 km. kaçtığı, sonra geri dönüp Erkenek Kasabası’na girerken, şüpheli cisimler fırlatmayı mütaakip durduğu, araçtaki K.K. adlı şahsın ehliyetsiz ve alkollü araç kullandığının saptandığı, araçtaki aramada boş tabanca kılıfı ile 2 adet 7.65 mm çaplı boş kovan bulunduğu, havanın aydınlanmasından sonra takip yolu güzergahında yapılan araştırmada 1 adet ruhsatsız tabancanın bulunduğu bildirildi.

• Özsan Sanayi Sitesi yakınında M.Ş.G. yönetimindeki 25..248 plakalı araçla giderken belediye otobüsünden inip yola çıkan M.D.’ye çarpıp yaralanmasına yol açtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız