SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Y.Malatyaspor Ligde Kaldı; Kim, Ne Dedi?

A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de küme düşme 2019/2020 Cemil Usta Sezonu için kaldırıldı. 34 haftanın sonunda son 3 sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor ve MKE Ankaragücü önümüzdeki sezon yoluna Süper Lig'de devam edecek.

Malatyalı siyasetçiler, küme düşmeme kararı sonrası resmi sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundu.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Pandemi sürecinde milletin her ferdine olduğu gibi spor kulüplerimize de destek olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere küme düşmeme kararı için Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu, TFF’ye, Kulüpler Birliği Vakfı’na, Yeni Malatyaspor sevdalıları olarak teşekkür ediyoruz. Sayın bakanım emeklerinize, yüreklerinize sağlık. TFF başkanımıza, yönetimine, Kulüpler Birliği Vakfına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Milletin adamı, Devlet Başkanım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Sarı kırmızıya siyah çok yakışır. 2.Liginde de, 1.Liginde de, Süper ligde de çok sevdik. Sana yakışan Süper Lig. İyi günde kötü günde bu sevdamız hiç bitmeyecek Yeni Malatyaspor” paylaşımını yaptı.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise “Türkiye Futbol Federasyonu tüm kulüplerin ortak talebini değerlendirerek bu sezon küme düşmeyi kaldırdı. Sevdamız Yeni Malatyaspor’umuza ve Türk Futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Sevdamız Yeni Malatyaspor’umuza yeni sezonda başarılar diliyorum” yorumunda bulundu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Tüm Malatya'nın haklı talebini yüksek perdeden dile getirerek 'bu yıl küme düşme olmasın' demiştik. TFF, Süper Lig’de küme düşmeyi bu sezon için kaldırdı. 2020-2021 sezonu 21 takımlı olacak. Yeni Malatyaspor Süper Lig'de kalacak. Malatya’ya ve Yeni Malatyaspor’a hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ise sosyal medya hesabından şu yorumu yaptı: “Kulüpler Birliğinin tavsiye kararı üzerine TFF’nin çalışması neticesinde liglerden küme düşme kaldırıldı. Yeni Malatyaspor’umuz süper ligde yoluna devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, TFF Başkanımıza ve Kulüpler Birliği’ne teşekkür ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan iki mesaj paylaştı. İlk mesajında “Malatya’mıza ve Yeni Malatyaspor’a hayırlı uğurlu olsun. Bu yıl düşme olmayacak dediğimizde herkes şaşırmıştı. İyi niyetle ve hassasiyetle düşünüldüğünde ve inanıldığında nelerin başarılabileceğini hep birlikte gördük. Bize inananlara sonsuz teşekkürler” diyen Gürkan, ikinci mesajında da "Girişimlerimiz sonuç verdi, bu sene küme düşme kalktı, Yeni Malatyaspor'umuz Süper Lig'de olmaya devam edecek.

Emeği geçenlere teşekkürler..."dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise şu mesajı paylaştı: “Düşenin dostu var.. Desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımıza, TFF’ye, Kulüpler Birliği ve küme düşmeme kararına katkıda bulunan herkese Malatyalı hemşerilerim adına teşekkür ederim.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de “Ortak sevdamız Yeni Malatyaspor’umuzun küme düşmemesi ve Süper Lig’de devam etmesi hususunda desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımıza, TFF'ye, Kulüpler Birliği'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” paylaşımında bulundu.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca da “Zor günler geçirdik. Şimdi muhasebe yapma ve sevdamız Yeni Malatyaspor'umuzu gelecekte nasıl daha iyi konuma getiririz düşüncesiyle hareket etme zamanı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” paylaşımını yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • Emrah (3 yıl önce)
    Kayserisporun başkanı ağlamassaydı şimdiye 2.ligdeydik.Adil ve hikmet olduğu sürece yine 2nligde oluruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Malatya spor için tek sözü olmayacak Malatya vekilleridir.bir Malatyalı olarak sizin işiniz Malatya'ya Malatyalılar sahip çıkmak hiç olmadı.isinize bakın.sayin vekiller.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli Derebeyi (3 yıl önce)
    Türk futbol tarihine kara leke olarak geçmiştir. Düşülür çıkılır. Ama 50 yıl sonra bile malatya siyaset ile ligde bırakıldı denir. Uzun vadede bu işten zararlı çıkarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim 44 (3 yıl önce)
    Takımın iskeletini bozudular bu hale geldi. Futboldan anlayanlar yönetime gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • EYÜP (3 yıl önce)
    Eğer bu yönetim ve bu zihniyet devam edecekse önümüzde ki sene kesin düşerler ama yok o zamanda ligden düşme kalkar lig 25 takimla oynanirsa baskanda kalsın yonetimde
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer (3 yıl önce)
    Bu ligde kalmamıza diger kulupler de dahil cumhurbaşkanımizin takdiri olduğunu düşünüyorum... Allahım razı olsun inşallah şu korana biterde rabbim dilerse olur...güzel günlere geri döneriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal Ağa (3 yıl önce)
    Çok teşekkürler kulüpler birliği başkanı.Sana minnettarız bir malatyalı olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz 44 (3 yıl önce)
    Takım düşmeye yakınken kimse ortada yoktu düşme kalkınca herkes konuşmaya başladı hayırdırdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif BİLİR (3 yıl önce)
    Son 10-12 maçlık dönemde ortada olmayan kahramanlarımız yine sahaya çıktılar. Dünya kadar olumsuzluk, stres hiç yaşanmamış gibi. Öncelikle şunu bilmek lazım arkadaş, bu işler para ile oluyor. Kaliteli sporcuya para verirsen gelir, para verirsen oynar. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne aşık değil. Forma ruhu dediğin şey çok eskilerde kaldı. İçlerinde bir tane Malatya'nın çocuğu yok ki onlarda forma için oynaya. Gidip 2., 3. sınıf topçu alırsan sonun böyle olur. Ayrıca birileri de bu işten kendilerine pirim yapmasınlar. Ellerini bu işlerden çeksinler. Kendilerine pirim yapan arkadaşlar vardı da ne oldu? Takım küme düştü. Parası olmayan ve başka hesaplar yaparak yönetime giren kişiler de bu işlere girmesinler kardeşim. Malatya'lı Zengin iş adamları ellerini ceplerine atsınlar düzgün bir yönetim oluştursunlar. Yoksa gelecek yıl aynı sonla yüz yüze kalacağız. Bu böyle biline.
    0
    0
    Yanıtla
  • KOVID44 (3 yıl önce)
    Chp li falan degilim ama...sadece veli agbabanin bu konuda sesi yuksek cikti.....baska konularda da bu sekilde sadece veli agbaba ses cikariyor
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Bu sene reisin sayesinde ligde kaldık, adil tff ile papaz oldu, seneye kalırsa kesin düşeriz. büyük şehir el takıma el koysun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat ÖRS (3 yıl önce)
    Sn Gevrek istifa etmeli Malatya spor kimsenin babasının çiftliği değil 1 kamil Ahmet Çörekçi Eskişehir e iade hibe niteliğinde 2 Sadık Fenerbahçe ye hibe 3 alexıc sanki 20 milyon dolar a satılmış gibi 4 Güılherme Trabzon a hibe 5 Adis jahovic Antalya spora hediye 6 Azubuke ?????????? Eeeeeeee Takımdan 6 as oyuncularını yop denicek şekilde elden çıkartın sonra beklenen son Sn Gevrek e Malatya sporun bir ticaret değil bir kitleye hitabı anlatmadı lazım Malatya spor bakkal dükkanı değil milyonlarca kişinin onuru gururu övünç kaynağı
    0
    0
    Yanıtla
  • 1- Kamil Ahmeti bilmiyorum . 2- Sadık o günün şartlarında gelecek vaat eden yiğithan ile takas edildi üstüne bir miktar para alındı ( yiğithan pek işe yaramadı o ayrı ) 3- Alexic yanlış bilmiyorsam 2.5 m Euro ya gitti . 4 ve 5 - Guilherme ve Alexic karaktersizlik yaptı zorla gittiler kalırsak Dia gibi yatarız dediler buna rağmen hiç değilse toplam 500 bin euro kazandırdılar 6- Azubuke 2.5 milyon euro ya gitti . Ne bekliyordun çok merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Spartacus (3 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Hala bu adamı mı savunuyorsun sende yönetimin adamısın belli bu transferlerin hiç izah edilecek yanı yok küçük hesaplar uğruna malatya küme düşüyordu futbol piyasasında 2 3 milyon dolar büyük para değil senin 1 galibiyetine 3 milyon lira veriyorlar zaten bu adamlar kalsa sana en az 50 milyon lira kazandıracaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Malatya yı Ligde bırakan Bu oluşumda, emek veren herkese çok teşekkür,asıl iş bundan sonra yapılan hataları,yanlışları bir elekten geçirip önümüze bakmalıyız,bir yardım kampanyası düzenlensin,SMS filan ,beşer,onar kilo kuru kaysı gibi,herkes,her MALATYALI üstüne düşeni yapmalı bu cenaze bizim bunu biz kaldırmalıyız,TÜM MALATYALININ KURBAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN....................
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil gevrek ve ekibi gitmeden bize bayramlar Haram
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)kaan isimli kullanıcı yorumuna
    Eğer tayyip erdoğan araya girmeseydi kesin düşmüştük.Ayrıca veli ağbabaya, fendoğlunada sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 blnt (3 yıl önce)
    Takım maç kaybedip kötü giderken kimsenin sesi çıkmıyordu şimdi herkes konuşuyor reisimiz sağolsun bari bundan sonra birileri birşeyler yapsın köklü bir takım kurulsun inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Erol Bulut fenerle anlaştı, yardımcılarından birkaçı boşta kaldı onun kıymetini bilemedik bari yardımcılarından birini alalım hemen. Çakma terimden iyi olacağı kesindir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (3 yıl önce)
    Yeni futbolcularla yeni yönetimle devam etmek lazım eski başarısız futbolcuların hepsi gitsin
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    selahattin gürkan yine reklamını yapmış yazık çok yazık. girişimlerimiz sonuç verdi derken senmi küme düşmeyi kaldırdın selahattin gürkan. bari burda reklamını yapma. kayserispor başkanı berna gözbaşı.nın büyük emekleri var büyük mücadele verdi.. ankaragücü maşkanı fatih mert. büyük çaba harcadı. eskişehir milletvekilleri büyük çaba harcadı. senin sayende olmadı selahattin başkan. bir şeyde de reklamını yapmadan bi dur
    0
    0
    Yanıtla
  • Muharrem (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    ahahahahaha
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri Nokay (3 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısın Kardeşim Aynen Katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    3 Sezondur Kaleci almayan Taraftari uyutan bir yönetim , borclarini kapatmak icin üstü örtülü kendi adamlarini Aday edip gitmeyi mi bilmiycek
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevat (3 yıl önce)
    Hakan Kahtalı diye bir vekilimiz var bi de duydunuz mu ismini?
    0
    0
    Yanıtla
  • Seçim zamanı ortaya çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • attila (3 yıl önce)
    adil ve hikmet derhal istifa etmeli geçen seneki kadro tekrar kurulmalıdırYoksa bu zihniyetle tekrar düşer Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (3 yıl önce)
    Adil ve Hikmet derhal gitmeli. Ruhsuz topçular da gitsin. Yeni transferler ve futbolcularla yolumuza devam edeceğiz. Bir daha bu duruma düşmek istemiyoruz. Adil beg lütfen edendi efendi görevi bırak. Rica ediyoruz. Bak usulünce söylüyoruz. Laftan anla ve terket sahneyi. Bu şehir kıymetini ve yapmış olduğun geçmiş hizmetleri unutmaz korkma. Malatyalılar helal süt emmiştir sana dışardan laf ettirmez korkma. Herkesin iyiliği için görevi bırak lütfen!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    Adil gevrek istifa etmelidir camia da hiç bir kimse bu adamı istemiyor ve güvenmiyorr
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben hep burdan söylemiştim düşme olmayacak diye.Bunu nerden söyledim,takım ruhsuz,hoca vurdumduymaz,başkan sorumsuz.Bunun rahatlığın arkasında birşeyler vardı.Neyseki yanılmadım.Lakin bu kadro ve yöneticiler miadını doldurmuştur.Seneye köklü değişiklik ile girilmeli.Aynı işkenceyi ve sitresi artık kaldıramayız.Gidin gidin gidin
    0
    0
    Yanıtla