SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağma ve Hırsızlık İhbarlarının Ardı Arkası Kesilmiyor

Yağma ve Hırsızlık İhbarlarının Ardı Arkası Kesilmiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da depremin ardından güvenlik birimlerine çok sayıda yağma ve hırsızlık ihbarı yapılırken, asker malzemeleri satan bir işyerinden de kamuflaj kıyafetler çalındığı, hırsızların bu kıyafetleri giyerek hırsızlık yapacaklarının değerlendirildiği belirtilerek, tüm güvenlik ekipleri uyarıldı.

GÜN BOYU HIRSIZLIK VE YAĞMA İHBARLARINDAN BAZILARI..
Malatya'da güvenlik birimlerine gece ve gün boyunca, hırsızlık ve yağma olayları ile şüpheli şahıslar ihbarı yapıldı.

Güngör Caddesi'ndeki bir marketi yağmalayan şahıs suçüstü yakalandı. Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi'nde de marketi yağmalamaya çalışan bir şahıs göz altına alındı.

Sabaha karşı 03.00 sıralarında Mimar Sinan Caddesi'nde, jandarma görevlileri şüpheli 2 şahısı durdurdular. Ellerinde elektrik süpürgeleri olan şahıslar polis olduklarını öne sürdükten sonra, yağmaladıkları sanılan elektrik süpürgelerini bırakarak kaçtılar.

12.30'da Melekbaba Mahallesi'nde yabancı uyruklu 5 şahsın yağma ve hırsızlık amaçlı olarak evlere girmek istedikleri ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye gönderildi.

13.50'de Yeşiltepe'de yabancı uyruklu 3 şahsın hırsızlık amaçlı olarak bir eve girmeye çalıştıkları ihbar edildi.

14.00'te Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesi'nde bazı Suriyeli şahısların hırsızlık için evlere girmeye çalıştıkları ihbarı yapıldı.

Elazığ araç plakaları anons edilerek, biri Toros, ikisi Tofaş olan bu araçlardaki şahısların hırsızlık amacıyla Malatya'ya geldikleri belirtildi ve tüm ekipler uyarıldı.

14.10'da Çarmuzu Mahallesi Hacı Reşit Sokakta hırsızlık ve yağma amaçlı şahıslar  dolaştığı ihbar edildi.

14.30 Saray Mahallesi Arpacı Sokakta işyerlerine giren 2 şahıs polis tarafından suçüstü yakalandı.

14.35 Çilesiz Mahallesi'nde şüpheli bazı şahısların hırsızlık için dolaştıkları ihbar edildi.

14.40 Türkiye Gençlik Vakfı'ndan ve polis olduklarını söyleyen bazı şahısların kendilerinden şüphelenen vatandaşlarla gerginlik yaşadığı ihbarı üzerine bölgeye polis sevk edildi.

Karakavak'ta yıkılan Altunkaya Apartmanı'na hırsızlık amaçlı girmeye çalışan şahıs ihbarı yapıldı.

14.50 Zafer Mahallesi'nde bazı şahısların hırsızlık amaçlı olarak bölgede gezindiklerini polise bildiren vatandaşlar yardım istedi.

15.40 Şehit Fevzi Mahallesi'ne gelen Rize ve Ankara plakalı araçlardaki şahısların hırsızlık için bölgede dolaştıkları, vatandaşların tepkisi üzerine Sancaktar Mezarlığı'na doğru bölgeden ayrıldıkları bildirildi.

15.45 Zafer Mahallesi Sarsalkım Sokakta Suriye uyruklu şahısların yağma ve hırsızlık için dolaştıkları ihbarında bulunuldu.

16.30 Güngör Caddesi'nde Adana plakalı bir pikapla dolaşan şahısların hırsızlık ve yağma amaçlı oldukları ihbarı üzerine ekipler uyarıldı.

18.45 Kitepe Sanayi bölgesinde bazı şahısların araç kapılarını hırsızlık amaçlı olarak yokladığı ihbar edildi

18.50 B.Mustafapaşa Mahallesi Halep Caddesi'nde şüpheli araç ihbarı yapıldı.

19.00 Eskimalatya Meydanbaşı Kanlı Kümbet önünde yardım TIR'ını yağmalama girişimi.

19.05 Öğretmenevi yanında enkaza hırsızlık amaçlı giren şahıslar ihbarında bulunuldu.

19.20'de Çilesiz Mahallesi Mıhlıdut mevkiinde kırmızı Tofaş araçla dolaşan kar maskeli şüpheli 4 şahıs ihbar edildi.

19.40 Yeşiltepe Yeşilkaynak Mahallesinde şüpheli yabancı uyruklu şahısların dolaştığı  ihbarı.

20.00'de Çilesiz Mahallesi'nde dolaşan şüpheli şahıslar ihbarı.

ASKER KIYAFETLERİ SATAN İŞYERİNDEN HIRSIZLIK
Bu arada, saat 16.00 sıralarında da İnönü Caddesi Kığılı Pasajı'nda asker malzemeleri satan bir işyerinden, kamuflajlı asker kıyafetlerinin çalındığı bildirildi.

Hırsızların, bu kıyafetlerle hırsızlık ve yağma yapabilecekleri belirtilerek, tüm ekipler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • İsmail athan (1 yıl önce)
    İstanbuldayım yaşıyorum 50 yaş üstü malatyalı olmayıp malatyaya uğramış insanlar malatyalıyım dediğimizde ah be kardeşim malatya halkıneşi bulunmaz kaliteli misafirperver baş tacıdır derler oysa malatyamız yerlisi şehir dışına gitmiş her türden birileri gelmiş ah malatyam ah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yediği kabı pisletenlerden kimseye hayır gelmez, yazıklar olsun.Kendi ülkemizde mülteci olacağız bu gidişle Allah muhafaza, dağdan gelip bağdakini kovuyorlar, bunların artık geri gönderilmeleri elzem olmuştur bu yaz vakit kaybetmeden hemde.Bunlar Türk toplumuna hayatta ayak uyduramaz,tam aksine bizi bozarlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Ne diyordu;bu cannnnn bu bedennndeee olduğu sürece suriyeli kardeşlerimizü kimse gönderemez...buyrun sonuçları ortada...hayaldi gerçek oldu....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ay yıldız (1 yıl önce)
    Ülkemizde onbinlerce cami dururken Şam'da bulunan camide namaz kılacağız sevdası sonucu yuzbinlerce sığınmacı ülkemize geldiler,Fırat'ın doğusunda ABD destekli kukla bir grup oluşturuldu amaç kuzey Irak'la birlikte kukla 2.israil devleti kurmak,bu oyunu komşularımız Suriye,İran ve Irak'la birliktelik içerisinde çözebiliriz çünkü bu 4 ülke için teklike aynıdır,bu sıcak ilişkiler sonucu bütün siginmacilari ülkelerine göndermemiz lazim bakınız Urfa,Hatay, Gaziantep,adana, Kilis Mersin gibi illerimizin nüfus yapısı değişiyor yani büyük ortadoğu projesi tıkır tıkır işliyor,millet olarak uyanmamiz bu gerçeği görmemiz gerekir .
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Acilen vur emri verin bu namussuzlar kanun ile durmaz hepsinin yaşından büyük dosyası var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı kardeşim iyiki seçime giderken genel af daha çıkmadı esas soygun belasını o zaman yaşardık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akçadağlı (1 yıl önce)
    Askerimize ve polisimize, bu şerefeten yoksun hainler için vur emri gelmeli, gelmeli ki nolacaklarını görmeliler. Şereften yoksun vatan hainleri, kurt elbet kışı atlatır ama yediği ayazı asla unutmaz, Sizin bu hainliğiniz asla unutulmayacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (1 yıl önce)
    Bunların soyu kurusun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 yıl önce)
    Benim evim yıkıldı kendi adıma konuşayım eğerki yabancıdır yerlidir hırsızı görürsem farkedersem ... millet ne halde bunların derdine bak
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Veli (1 yıl önce)
    saat 21:53 sabah 9dan beri havalimaninda ucak bekliyorum suriyeliler oncelikli vip kapisindan zengin torpilliler deprem okdu hala adaletsizlikler
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yücel (1 yıl önce)
    Gelen yardımların çoğunu Suriyeli çoluk çocuktan sıra gelmediği için alamayan insanımıza mi üzüleyim araba araba tuv.kagidi çocuk bezi su kıyafet vs alıp götüren Suriyelilere mi kizayim bilmiyorum ama durum kötü. Hem gelen yardımlara corekleniyorlar ki bu durum duyum değil basharikta gozlerimle gördüm kaç kere hemde gerisi evlere corekleniyorlar. Bu yara sarılır sarılmaz herkes kendi ülkesine denilmeli. Bu siyaset üstü birşey haline geliyor. Dikkat !!! Ülkemin idarecileri ve insanları , çok geç olmadan .
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Nazim (1 yıl önce)
    Nereye baksan sorun hırsızlık da ney bu feleket günde hiç mi akıl sahipleri değiller mali olana Hayri olmadan sana mı Hayri olacak kalbî gönlü insanlar saygilar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mehmet gündüz (1 yıl önce)
    Lütfen Derme sokakta eski maliye civarında hırsızlar dolaşıyor, isyerlerini yagmalayacaklar.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Polis i ara
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Bekçileri sadece bu iş için mahallelere görevlendirilip araçla ve yaya olarak sürekli çalışmalılar polis lerde sivil olarak heryeri gezmeli vatandaşlar böyle şüpheli durumda polisi aramalı uyanık olunmalı!! ACİL
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Milyonlarca ne idüğü belirsiz Suriyeli ve Afganlıyı ülkeye doldurup, kendilerine de ENSAR süsü veren sorumsuzlar, memnun musunuz bu kadar SANSARI ülkeye soktuğunuz için. Yağmalıyorlar, çalıyorlar, soyuyorlar, vatandaşlarımızı çadıra barınma yerlerine sokmuyorlar, gelen yardımları talan ediyorlar. Yazık bunları ülkeye sokanların hala peşinde gidenlere.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Deka (1 yıl önce)
    Artık suriyeli leri sınırdışı etme zamanı gelmedimi resmen yağma yapıyorlar gelen yardımları yağmalıyorlar marketleri evleri yağmalıyorlar kim bunları durduracak
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Pötürgeli (1 yıl önce)
    İnşallah rahmetlinin dediği gibi " Yakarım bu dünyayı ezdirmem tek Türkü, Allah şahidim olsun sizi bu sokaklarda rahat gezdirmem"... diyebilen Bi amir veya yetkili tüm emniyeti teşkilatlandırır bu sansarlar içinden bile geçiremez..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Elazığlı (1 yıl önce)Pötürgeli isimli kullanıcı yorumuna
    Her zamanki gibi bir pötürgeli haklı helal olsun
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Pötürgeli (1 yıl önce)
    Bunlar insan olamaz Müslüman hiç olamaz polis abiler biliyoruz vuramıyosunuz ama Allah için ellerini ayaklarını kırın kurban olayım zorumuza gidiyor bu sırtlanların yaptıkları
    %95
    %5
    Yanıtla
  • akçadağlı (1 yıl önce)Pötürgeli isimli kullanıcı yorumuna
    bu yoruma yanlış diyen %8 lik dilim, ya suriyelisiniz yada vatan hayinisiniz, vesselam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ve aleykümselam..gün birlik olma günü kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz herkes payına düşeni alacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Polise hırsızlık yapanlarla ilgili vur emri çıkarmalı derhal ellerini kesin bunların
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömür (1 yıl önce)
    Askerlerimiz sokaklarda devriye atmalı dükkanın camları kırık duruyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Binaya giriş yasağı (1 yıl önce)
    Çıkarın ve girenleri vurun, vur emri gerekli
    %100
    %0
    Yanıtla