SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağmur Suyu Drenaj Hattı Yapımı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yağmur suyu drenaj hattı için çalışmalar başlatıldı.

Malatya Belediyesi'nin inşaat çalışmalarını başlattığı Kız Meslek Lisesi kavşağı ve Sıtmapınarı kavşağındaki alt geçit projeleriyle birlikte 17 kilometrelik yağmur suyu drenaj hattının 10 kilometrelik kısmında çalışmalar yürütülüyor. Yağmur drenaj hattı inşaatı projesinin, 4 milyon 250 bin YTL'ye ihale edilen alt geçit projesiyle aynı ihale kapsamında başlatıldığı belirtildi. Yağmur drenaj suyu hattı projesinin 2 milyon 250 bin YTL tutarında olduğu kaydedildi.

Malatya'da ilk defa başlatılan yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının Kız Meslek Lisesi ile Sıtmapınarı kavşağında iki ayrı noktada başlatıldığını belirten belediye yetkilileri, Cengiz Topel Caddesi'ndeki tüm yağmur suları ile Emeksiz kavşağındaki alt geçit çalışması esnasında çıkacak olan yer altı suyunun, bin milimetre çapındaki drenaj borusuyla Çarmuzu Deresi'ne, Sıtmapınarı bölgesindeki yağmur suyu drenaj hattının ise Yeşiltepe'deki Babuktu Deresi'ne akıtılacağını ifade etti.

Malatya'da şu anda yağmur suyunun kanalizasyon hattına verildiği, yağmur suyu drenaj hattının bitmesinden sonra atık su arıtma tesisinden yaklaşık olarak yılık 1 milyon YTL elektrik parası tasarrufu sağlanacağı kaydedildi.
Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının alt geçitlerin yapımı için verilen 3 aylık sürede bitirileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız