SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yakınca'da 4. Birlik ve Beraberlik Şenliği

Yakınca'da 4. Birlik ve Beraberlik Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yerel Dernekler Federasyonu (MA-DEF) tarafından organize edilen 4. Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği yapıldı. 

Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği’ne katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Ülkede birlik, beraberlik ve dayanışma ihdas etmek istiyorsak mahalleliliği öne çıkarmamız gerekiyor. Bizim derdimiz bu memleketin birliği ve beraberliğidir” dedi. 

Başkan Gürkan Yakınca Birlik ve Beraberlik Şenliği programında yaptığı konuşmasında, mahallelilik projesinin önemine değinerek, “Türkiye’ye teşmil edilen mahallelilik projesi de Battalgazi’deyken çıkmıştır. İlk mahallelilik projesi de Büyük Hüseyin Bey ve Küçük Hüseyin Bey mahallelerinde başladı. Mahalle olgusunda, mahallenin komşusu, mahallenin berberi, mahallenin kahvehanesi, mahallenin kasabı, mahallenin manavı önemli unsurlardır. Bunlar ticari bir esnaf gibi görünür ama onlar mahallenin güvenlik sigortalarıdır. Mahallenin çocuğuna biri dokunursa onlar müdahale ederler. Mahalle ile ilgili bir sıkıntı olduğu zaman o sıkıntının giderilmesi gayreti içerisinde olurlar. Bu programı düzenleyen derneğe amacı doğrultusunda faaliyet gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Yakınca’da bu birlik ve beraberliği gördüm. Bizim derdimiz bu memleketin birliği ve beraberliğidir. Bize projen nedir diye sorduklarında hiçbir projemiz yoktur dedik. Biz tek bir projemiz var sosyal entegrasyon projesi dedik.  Proje yapılır. Hakikaten Malatya’nın trafik, altyapı, üstyapı sorunları çözülmüş, sosyal ve kültürel anlamda her türlü sorun bir sene sonra bitmiş olacak. Demek ki doğru ve dürüst hareket edersek hiçbir problemin kalmayacağını ifade etmek istiyorum. Allah birliğinizi, beraberliğinizi, dirliğinizi, düzeninizi bozmasın diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, sünnet olan evlatlarımıza da hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız