SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yakındaki Caminin Minaresi Üzerimize Düşecekti"

A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde fırıncılık yapan ve depremde iş yeri ağır hasar gören Atilla Eğilmez, dükkanından çıkardığı makinelerle üretime devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Polat Mahallesi'nde yaşayan fırıncı Atilla Eğilmez'in iş yeri de ağır hasar aldı.

Eğilmez, kullanılamayacak duruma gelen iş yerinden çıkardığı makineleri çadıra yerleştirdi.

Zor şartlarda ekmek üretmeye devam eden Eğilmez, AA muhabirine, iş yerlerinin ikinci depremde kullanılamayacak hale geldiğini söyledi.

Deprem anında fırında 10 kişinin ekmek sırası beklediğini anlatan Eğilmez, şöyle devam etti:

"Bütün müşteriler dışarı çıktı, en son ben kaldım. Ben de kendimi dışarı attım. Kaçmasam fırın üstüme düşerdi. İş yerim deprem sonrası kullanılamaz hale geldi. Yakınımızda bulunan Polat Akpınar Camisi'nin minaresi ise üzerimize düşecekti. Bu bir deprem değil, felaketti. AFAD çadırının içinde hamur yoğurup çadırımızın karşısında bulunan fırın makinemizi çalıştırıp ekmeği bu zorlu şartlarda çıkarıyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Şu anda sadece Polat Mahallesi'nin değil, yakın civardaki mahalle sakinlerinin de ekmek ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz."

Eğilmez, ramazan ayına özel sütlü pide de yaptığını kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız