SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaklaşık 80 Bin Konut İhtiyacı Var Malatya'da'

'Yaklaşık 80 Bin Konut İhtiyacı Var Malatya'da'
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da incelemelerini sürdürdü. Bakan yaptığı açıklamalarda, Malatya'da deprem sonrası 80 bin konut ihtiyacının olduğunu, bunun 11 bininin temelinin atıldığını söyledi.

Ersoy, Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde koordinasyon toplantısına katıldıktan sonra Akçadağ ilçesine bağlı Bahri, Yağmurlu ve Ören mahallelerinde incelemelerde bulundu, akşam da Akçadağ'daki iftar programına katıldı.

Buradaki konteynerde kalan depremzedelerle görüşen Ersoy, Ören Mahallesi'nde esnafı ziyaret etti.

Bakan Ersoy, daha sonra Doğanşehir ilçe merkezi ve Polat, Fındık ve Erkenek mahallerinde de depremzedelerin sorun ve talepleri dinledi.

Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki çadır kenti de ziyaret eden Ersoy, Büyükşehir Belediyesi yanında esnaf için yapımı devam eden geçici iş yerlerini de inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla etkilediği illerden olan Malatya'da yaklaşık 80 bin konut ihtiyacının olduğunu, bunlardan 11 binden fazlasının temelinin atıldığını, 1 ay içerisinde de kalanlarının temellerinin atılacağını söyledi.

AKÇADAĞ'DA İFTAR..
AKP Antalya İl Başkanlığı tarafından Akçadağ ilçesinde düzenlenen iftar programında konuşan Ersoy, Türk milletinin dünyada yardımseverliğiyle bilindiğini dile getirdi.

Her ihtiyaç duyulduğunda Türkiye'nin neresinde olursa olsun bir ihtiyaç duyulduğunda bütün şehirlerin yardıma koştuğunu, bu depremde de bunun en güzel örneklerinin görüldüğünü vurgulayan Ersoy, "Bundan önceki afetlerde nasıl Malatyalı kardeşlerimiz afetzede kardeşlerimizin imdadına yetiştilerse Malatyamızın ihtiyacı için bütün şehirlerimiz seferber oldu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin ilk saatinden itibaren bakanları farklı deprem bölgelerinde koordinatör bakan olarak tayin ettiğini aktaran Ersoy, şöyle konuştu:

"Ben de Malatya'ya tayin edildim biliyorsunuz ve ilk günden itibaren bu afetle sizlerle birlikte mücadele ediyoruz. Diğer bakanlarımız da kendi bakanlıklarıyla ilgili görevleri neticesinde ihtiyaç duyulan noktalarda ilimizi ziyaret ediyorlar. İhtiyaçlarımızı hızlı bir şekilde gidermek istiyoruz. Merak etmeyin arkadaşlar, öncelikli olarak hedefimiz bayrama kadar geçici konutlarınızı yani konteyner kentlerin tamamlanması.

Yaklaşık 80 bin civarında konut ihtiyacı var burada, yeniden yapılacak devlet tarafından... Onların da temel atmaları başladı. Şu anda 11 binden fazlasının temeli atıldı. İnşallah hızlı şekilde 1 ay gibi kısa sürede kalanların da temellerini atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği gibi 1 yıl içerisinde bu konutları da tamamlayıp sizlere hak sahiplerine teslim etmiş olacağız."

Ersoy, depremin en baştan beri gösterilen metanet, sabır ve birliktelikten dolayı depremzedelere şükranlarını sunarak, "Siz bizi daha çok motive ediyorsunuz biz sizi motive etmemiz gerekirken siz bizi daha çok motive ediyorsunuz tüm ülkeyi motive ediyorsunuz. Tüm dünyaya gösteriyorsunuz. Türk halkı ihtiyaç olduğunda, zorunluluk olduğunda nasıl kenetleniyor, nasıl birleşiyor, nasıl omuz omuza veriyor bütün yüklerin altından kalkıyor dünyaya örnek bir birliktelik sergiliyoruz. O yüzden sizlere şükranlarımı sunmak istiyorum." ifadesini kullandı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Oğuz (1 yıl önce)
    Sadece malatya ve tüm ilçelerinde en az 200 bin komuta ihtiyaç vardır malatya yeniden inşa edilmelidir ne 80000 bini!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Sayın cumhur başkanım malatyadaki adayların ve bazı vekillerin bu seçimde kazanamayacagini anladı şükür turizim bakanını Malatya'dan aday gösterecek tanınması için halkın içinde olmasını tanınmasını istedi bence .kimse tersini anlamasın çok iyi olmuş yoksa bu vekillerle olmazdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sadece Malatya’da 80 bin konut ihtiyacı varsa, üstelik çoğu 0-3 yaşında konutlarsa bunun sorumlusu hiç bir yönetici yok mu bu şehirde? Bu nasıl bir iştir? Bunları hiç mi sormayacağız? İstifa yoksa , seçim var bu ülkede
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Geri kalan 70bin n'olacak.mutehaitler bir anca başlamalı seneye soğukta kalmasın kimse yerinden yurdundan ayrılmasın ama mecbur kalıyorlar konteyner yaşam 3 5 ay içindir ya sonrası küçük çocuk yaşlısı olan ne yapacaklar.surekli sayı veriyorlar ne yapmaya çalışıyorlar bıktık artık icraat yapın merkezlerede ev temeli atın artık yıkılan binaların yerine ne yapılacaksa imkan sağlayın yapsınlar kiralar uçtu öğretmen memur çağırıyorlar giden gelsin nerede kalacak 8bin kiramı olur çocuklar nolacak bakıcı yok kreş yok maaş arttirildin 4 ilde yıkım büyük bu şekilde memurda doktorda herkes yerinde durur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sizce bu ülkede, bu şehirde bunca binayı inşaa edebilmek için yeterli usta, işçi var mı? Suriyeyi Malatya ya doldursalar yine yetmez. Sizde her masala inanıyorsunuz. Seçim gitsin sov bitsin bu binaları kaç yılda yapacaklar görürüz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • New Malatya (1 yıl önce)
    Şehrin %60 ı yıkılmış ortalama 100 bin daire yok olmuş ama 50 bin civarı konut yapılacakmış geri kalan 50 bin dairedeki 250 bin kişi nerede kalacak neden doğru hesap yapılmıyor neden ihtiyaç kadar konut yapılmıyor? Malatya’ya yapılacak konut sayısı yeniden gözden geçirilmeli ve bu sayı iki katına çıkarılmalıdır
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Naif (1 yıl önce)
    Hele şu seçim zamanı bir gelsin... Seçimden sonra ağır cezaların iş yükü bayağı artacak...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Diyellim secim geldi Killicdaroglu kazandı. Evini hemen ücretsiz yapıp bizi bolluk icindemi yaşatacak. Yaaa az akıllı olun mantıklı olun... Tamam Malatyay siyaseti berbat olabilir ama geniş bakarsan Reisten başkası yalan. Ama Reis Malatya'ya in siyasilerini tamamen değişmeli
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Murat44 (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Senin kafada nasıl çalışıyor reis kilictaroglu bilmem kim meselesi değil bolluk istedigi yok kimsenin lüks yaşamda istemiyor ücretsiz evde istemiyor insanı şartlar neyi gerektiriyorsa onu istiyoruz istiyorlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Emrullah (1 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi ordan palavracı, yok ondan başkası yalanmış da.. Herkes fanidir herkes geçicidir o da gidecek. Kılıçdaroğlu ücretsiz verecem, devlet vermek zorunda demiş, beyan etmiş, seni düşünmüş. Yurtdışına kaçırılan paraların peşine düştü bi getirsin fazladan ev bile yapar. Azıcık bi akıllanın ya. Ne akp ne reis bi defa verdim daha da tövbe o hataya düşmem. Muharrem İnceye verecem, gelsin de az bir eğitim görün ıslah olun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Reisin Öznur Hanım’ın istediği adayları sıraya koyacak ve sen de tıpış tıpış oy vereceksin. Fazlasını düşünme. Sesini fazla yükseltme. Elazığ’a sürerler seni. Aynı adaylarla durmak yok, devam. Reis bir şey biliyor ki bu adamları seçiyor. Sen kimsin de bunlar değişmeli diyebiliyorsun. Saygılı ol.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zaten akp sayesinde bu haldeyiz akp tümüyle gitmelidir artık
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (1 yıl önce)
    lütfen dikkate alalım tokinin doğanşehir de başlattığı projede zemin ve yer seçimi konusunda gözden kaçırıldığını düşündüğüm sorunlu zemin konusunda bir daha düşünülmesi gerekmektedir
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Helal olsun bakanım Amman bizim Malatya li akp li siyasilerle bir yere gitmeyiniz size ve reise zararları olur .bir yere gidecekseniz kendiniz gidiniz
    %74
    %26
    Yanıtla