SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yapı Kullanma İzni Olmayanın Yüksek Fatura Sorunu

Yapı Kullanma İzni Olmayanın Yüksek Fatura Sorunu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül, Yıllardır konutlarında oturan, ancak müteahhit firmaların eksiklikleri tamamlamadığından dolayı yapı kullanma izni alamayan vatandaşların elektrik ve su faturalarının olması gereken tutarın 1-2 katı daha fazla ödediğini belirterek, sorunu çözülmesini istedi.

Malatya Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere yapı kullanma izni bulunmayan konutlarda elektrik tüketim parası şantiyelere uygulanan tarife üzerinden ücretlendirilmektedir. Yıllardır konutlarında oturan, ancak müteahhit firmaların eksiklikleri tamamlamadığından dolayı yapı kullanma izni alamayan vatandaşlarımıza Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın yardımcı olması gerekmektedir. Elektrik faturalarındaki son uygulama ile birlikte bu durumdaki vatandaşlarımızın faturası olması gerekenin 2-3 katı kadar gelmektedir.” dedi.

Özgül, “Oturduğu konutun yapı kullanma izni olup-olmadığını birçok vatandaşımız bilmemektedir.  Ama vatandaş konutunun Emlak Beyannamesini belediyelere verirken mesken olarak bildirip emlak vergisini mesken vergisi üzerinde ödediği halde, elektrik ve su parasını şantiye diye değerlendirilerek 1-2  katı fazlası olarak elektrik ve su paralarını ödemektedirler. Bu sorun vatandaşımızı mağdur etmektedir. Binlerce vatandaşımız bu konuda büyük bir sıkıntı yaşıyor. Tüm siyasi partilerimiz ve belediyelerimiz sorunun çözüm ortağı olmalı.” ifadelerini kaydetti. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mağdur ev (2 yıl önce)
    Ruhsat almak için belediyeye başvuruda bulunduk gelen ekip göz kararı balkon uzun diye olumsus karar verdi 2 katlı eve 950 tl elektrik gelmiş. 1.mart 2022 tarihli 31765 sayılı Resmi resmi gazetede 40.sayfa 1. Madde incelensin vatandaşa bilgi verilsin.Editör ilgi maddeye bakılsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ELEKTRİK MAĞDURU (2 yıl önce)
    başkanım çok önemli bir konuya değinmiş bu konudan muzdarip sadece malatyada binlerce hane var.yetkililerden bir an önce çözüm bekliyoruz.elektrik ve su dağıtım şirketlerinin menfaatine bir durum olduğu için vatandaşın mağduriyetine çözüm üretilmiyor.siyasiler uyumasın acil çözüm.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • YEŞİLYURTLU (2 yıl önce)
    Başkanım ALLAH razı olsun çok önemli bir konuya el attınız çok mağdur site sakinleri var bizde bunlardan biriyiz yıllardır mağduruz bu mütaitler sorunlu yerleri çözmeden yeni inşaat ruhsatları verilmesin selamlar
    %100
    %0
    Yanıtla