SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaraları Sarmak İçin Bütün Gücümüzle Çalışıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Esnaf Çarşısına yaptığı ziyarette, “Ekonominin Malatya’da tekrar ayağa kaldırılması ve vatandaşlarımızın biran önce kalıcı konutlara yerleştirilmesi çabalarımız hızla ilerliyor.” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Vali Ersin Yazıcı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile birlikte Büyükşehir Belediyesinin yanındaki esnaf çarşısını ziyaret etti.

Esnaflarla sohbet eden Bakan Bolat, “Malatya hakikaten yaralarını sarıyor. Hükümet olarak tüm deprem bölgelerinde olduğu gibi Malatya’da da halkımızın yanındayız. Yeniden imar, inşa ve ihya faaliyetleri devam ediyor. Ekonominin Malatya’da tekrar ayağa kaldırılması ve vatandaşlarımızın biran önce kalıcı kontlara yerleştirilmesi çabalarımız hızla ilerliyor. Depremin yıldönümünde 1 yılda çok büyük işler gerçekleştirildi, başarıldı. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın deprem bölgesine bu hafta ve önümüzdeki hafta ziyaretlerinde kalıcı konutların bir kısmı teslim edilecek. Geri kalanı da hızlı bir şekilde yapılmaya devam edecek. Tarihimizin en büyük doğal felaketiydi. Yaraları sarmak için bütün gücümüzle çalışıyoruz. 1 veya 2 sene içinde bu yaralar sarılmış olacak.” Dedi.

Bir işyerinde vatandaşların hediyelik kuru kayısı tepsisi hediye etmek istedikleri Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ısrarla ücretini ödemek isteyince araya Keskin ve milletvekilleri girerek, esnafın gönüllü olarak verdiği hediyenin ücretsiz olarak kabul edilmesini istediler. Bakan Bolat, esnaflara teşekkür etti.

Keskin, Bakan Bolat’dan esnaf kredi faizlerinin en az bir 5 puan düşürülmesi talebini de iletti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Konut yapılacak yere sanayii, sanayii yapılacak yere konut yapıyorsunuz. Bu şehirde bu kadar mı yanlış yapılır, bu kadar mı doğruyu gören olmaz, sorgulamaz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • alparslan (3 ay önce)
    Kendinizi bu kadar yormayın , biraz dinlenin lütfen.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (3 ay önce)
    İyi çalışmalar, sadece ev yapılacak yeni modern bir şehir kurulacak Altay kışlasına konutlarımızı yapsanız yeterdi ama ne oldu evleri kuyulu cafana bölgesine ev yapılacak alana ise sanayi sitesi yapıldı, altları dükkan olan yerler dışında maalesef emlak bank yerinde dönüşüm yapmadı.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tuncay44 (3 ay önce)
    Bir şehirle ancak bu kadar alay edilebilirdi. Elinize emeğinize sağlık!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • OpTiMiST 44 (3 ay önce)
    Sami Er Kendinden emin bir şekilde protokolde yerini almış.Selahattin Gürkan neden gelmemiş acaba.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ercan (3 ay önce)
    belediye başkan adayı malatyayı cepte görüp çoktan protokole iştirak etmiş. bir şehirde rakip aday olmaması çok kötü. ama bunu malatya istedi. kadere razı olmaktan başka çare yok
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet (3 ay önce)
    Sıkıntı yok adam her turlu seçilecek. Bize de inșallah adam iyi çıkar demekten bașka çare yok. Malatya daha doğrusu Türkiye adına üzücü bir durum bir adama, bir partiye mahküm olmak ama bu durumu düzeltecek olan toplum... Benim en büyük duam bizden geçti ama inșallah çocuklarımız bu mahkumiyet piskolojisinden, beka psikolojisinden kurtularak iyiyi, doğruyu,. devlet ve millet için en iyi olanı belirleme ve seçme kapasitesine sahil olur. Plan İnșallah çocuklarimiz torpilin,adam kayirmanin, pazarliklarin, düzenbazliklarin, yolsuzlugun, dalkavukluğun, hirsizliğin, șidettin, cinayetin, terörün olmadigi bir toplumda yașarlar.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Reel (3 ay önce)
    Bu felakette devletin işi gerçekten zor kimse bunu inkar edemez.Bu zorlukları Malatya özelinde çözecek insanları görünce ümidim yok oluyor. Yıllarca koltuğa yapışmış Keskin,iki kelimeyi bi araya getirmekten aciz vizyonsuz tufekci, daha secilmeden sonucu çantada keklik göre Er,gölge akp il yönetim kurulu üyesi gibi hareket eden Vali,Sayın bakanım bu yaralar sargı bezi ve yara bandı ile sarılacak yaralar değil,insanların ümidi kalmadı.Inanan olarak Allah dan ümit kesmem asla ama bu insanları görünce acizane kesiliyor. Malatya yara gibi üstümüze yapışmış bu insanlardan kurtulmalı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Selim (3 ay önce)
    Çok kıymetli bir düşünür bir yazar bir anne bir "KADIN" Aylarca bir dizide pavyonda yapılan dansı izledik seyrettik. Popüler kültür artık ülkesine çığır açan katkı sunan kadınları değil ne kadar açılır ise ne kadar hayasızlaşır ise ona meyletmeye başlıyor. Kıymetli Alev ALATLI Hocamız dizelerinde bu günlere şöyle ışık tutuyor; "İster en mükemmel yönetim sistemi ,ister sanayi kalkınma gerçekleştirilsin, bir milletin manevi enerjisi tükenmişse o millet çökmekten kurtulamaz." Mekanın Cennet Olsun kıymetli hocam!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • naci (3 ay önce)
    işyeri yıkılan esnafın paraları ödenmedi 1 yıl oldu
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Gani (3 ay önce)
    Ya seçilmezse!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Depremzede (3 ay önce)
    Sami er seçim olmadan kendini başkan ilan ediyor bakan karşılıyor önce vatandaşın gönlüne gir oyunu al seçil ve ondan sonra ili temsil eden başkan olarak protokole katıl vatandaşın oyunu çantada keklik sanma
    %84
    %16
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (3 ay önce)
    Sayın Bakanım Siz değil AKP İktidarı bir yılda beri hangi yarayı sardı Halen çadır kentlerde Konteyirlerde aşında işini iş yerinimi yaptınız bırakın arkanıza konvoylar katarak cuma namazlarında baş göstererek bu vatandaş aç perişan rezil sefalet içinde sizlerde tek bir oy fazla almanın peşindesininiz vatandaşın derdiyle değil kendiniz için çaba gösteriyorsunuz.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)
    inönü dönemi, tek parti hükümeti olarak anlatıldı.sıkıntılı bir durum yokmuş.mülkü erkan sıradan bir vatandaşa takılmamış,sami er mülkü erkana takılıp dolaşmış, bunu böyle anlamak lazım.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Aziz (3 ay önce)
    Daha dün Selahattin giderse malatya kalkınmaz Aklınızı başınıza alın diyenler bugun baska saftalar. 20 yıldır yönetim hiç degişmedi . Malatya nerden nereye kim getirdi. Suçu başkasına atmaya gerek yok. Ölen onca insanımız varken sorumlu hiç yönetimden kimse yokmu ? 20 yıldır gerçek belediyecilik yapılmadı o zaman . Menfaat nerde ise cebimiz nerde doluyorsa o tarafa yönelelim. Ama unutmayalım evladını torununu ülkesini düşünen önce kendini düşünmez..... Söylenecek çok şey var ama fayda etmez......Yine durmak yok yola devam ......
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Onuncu Köy (3 ay önce)
    Allah rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kenan yıldırım (3 ay önce)
    çok merak ediyorum deprem bölgesindeki hangi yaraları sardınız acaba
    %79
    %21
    Yanıtla
  • uğur tn (3 ay önce)
    İşte itiraf budur yani depremin üzerinden 1 yıl geçti ve mevcut belediye başkanının bu süre içerisine icraat yapmadığı ve kendisinin maatya'ya atandığını anlatan açıklama yapmış. Tabi akp seçmeni için fark eder mi tabiki HAYIR ! Malatya hakikaten her haliyle layığı ile yönetiliyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ali (3 ay önce)
    malatya Sami er ile ayağa kalkacak inşallah
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Ferhat (3 ay önce)
    Bir partinin başkan adayı, vekiller ve maalesef vali bir arada. Muhterem daha seçilmedi bile. Yani anladık partili cumhurumuz var ama en azından sayın Valimiz devleti temsil ettiğini hatırlamalı diye düşünüyorum. Seçim bittikten sonra kim, kiminle dolaşıyorsa dolaşsın. Mevcut başkanı da çok hızlı unuttular.Yurdum insanın gelenek ve göreneklerimizi unutup yozlaşması çok acı.
    %81
    %19
    Yanıtla