SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yararlı Bir Gezi Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "İspanya gezisinden dersler alarak döndük. Son derece yararlı bir gezi oldu" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği'ne üye 30'a yakın belediye başkanı ile birlikte İspanya'da yaklaşık bir haftalık geziye katılan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'ya döndü. Gezisiyle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Çakır, "İspanya'nın Granada, Sevilla, Madrid ve Kordoba şehirlerine gittik. Sevilla ve Granada belediyesinde toplantılara katıldık. Burada, tarihi yerlerin korunması, turizme ilgili konular ele alındı. Yönetim ve şehir alt yapılarıyla ilgili görüşmelerimiz oldu. Bilgileri karşılıklı olarak paylaştık. Kısacası buralardan dersler alarak döndük. Son derece yararlı bir gezi oldu" ifadelerini kullandı.

İspanya'nın turizm gelirlerinin 100 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Başkan Çakır, "Burada şehirleri kıyaslama imkanı da oldu. 250 bin nüfusu olan bir şehrin gelirinin yarısının turizmden geldiğini öğrendik. 300 milyon Euro, yani 650 milyon TL bütçesi olan 250 bin nüfuslu bir şehri düşünün gelirler açısından. Ayrıca Malatya'nın yarı büyüklüğünde bir şehir. 300 milyon Euro geliri olan bir şehrin 30 milyon Euro'su, yani gelirinin 10'da biri personel gideri var. Böyle bir geliri olunca yapılacak
hizmetleri bir düşünün. Bizim de değerlendirebileceğimiz turizm yapıları var. Arcak Malatya Belediyesi'nin bir turizm geliri yoktur" şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız