SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaşar Esin Anısına Yapılan Koşuyu Akdağ Kazandı

Yaşar Esin Anısına Yapılan Koşuyu Akdağ Kazandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sultansuyu Harası'nın geçen yıl vefat eden emektarlarından, tay satış müzayedelerinin simgesi, münadi* Yaşar Esin (aşağıdaki fotoğrafta) adına düzenlenen koşu, 5 Temmuz Salı günü 75. Yıl Ankara Hipodromunda gerçekleşti.

İlk kez düzenlenen bu anlamlı koşuda, 3 yaşlı Arap tayları 1200 metre kum piste çıktı. Anadolu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen, Sıtkı Şimşek’in sahibi olduğu Akdağ Fırtınası  jokeyi Hışman Çizik’le birinciliğe adını yazdıran safkan oldu. İsmet Akkılıç antrenesindeki al erkek tay, 5’inci startında 2’nci galibiyetini elde ederek şu ana kadarki en önemli başarısına imza attı.

11 safkanın katıldığı mücadelede ikinciliğe Erlikhan yerleşirken, Katıoğlu üçüncü, Al Bayhan dördüncü, Kaşemum Kara da beşinci sırada yer aldı.

Akdağ Fırtınası için müddet 1.22.69 olurken, koşudaki farklar da 1,5 Boy - 4 Boy - 1/2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası Şeref Tribünü’nde davetlilerin katılımıyla düzenlenen törende, merhum Yaşar Esin’in (yandaki fotoğrafta) oğlu Mustafa Esin, kazanan tayın sahibi adına Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya’ya ödülünü takdim etti.

*Münadi bir haberi yüksek sesle duyuran, ilan eden kimse. nidâ eden, bağıran, bağırarak bir şeyi ilân eden, tellal, müezzin.

tjk.org.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ALİ CENGİZ (1 yıl önce)
    Yaşar Esin Ağabeyimize Allah dan rahmet diliyorum Kendisinin Sultansuyu ve arap atçılığına emeği çok bunu bir vefa örneği sergileyerek adına yarış düzenlenmesini öneren Tigem Genel müdürü Dr.Hasan Gezginç,e Atçılık daire başkanı Dr Murat Durmaz a ve Türkiye Jokey Kulübü Yönetim kuruluna yürekten teşekür ederim.Bu vefa örneğine duyarsız kalmayan bunu haberleştiren kamuoyuna duyuran Malatyahaber sitesi yetkililerinede teşekür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla