SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yatırım Programında Vardı, Kararsızlıktan Olmadı"

0
Güncellendi - 2018-10-28 00:45:52
A- A+ PAYLAŞ

"MALATYA'YA YENİ ADLİYE BİNASI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ" Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci,  ile AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Başsavcı Muhammet Savran ile Baro Başkanı Enver Han'ı ayrı ayrı ziyaret ettiler. Tüfenkci ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Malatya'nın adliye ihtiyacını, talebini takip ediyoruz, hayata geçirmek istiyoruz. Projeleri bitti, yeri hazır. Bu noktada yatırım ödeneğine koydurduğumuzda Malatya'ya kazandırmış oluruz" dedi.

TÜFENKCİ'NİN ZİYARETİ..

Tüfenkci, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile Malatya Baro Başkanı Enver Han'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tüfenkci, ilk olarak göreve yeni başlayan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'a ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya'nın dokuzuncu görev yeri olduğunu anımsattı. Malatya insanının İç Anadolu Bölgesi insanına profil olarak benzediğini ifade eden Savran, "Malatya'nın adalet hizmetine elimizden geldiğince katkı sunmak için buradayız. Teşkilat olarak elimizden gelen katkıyı en iyi şekilde sunacağız" dedi.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise Savran'a görevinde başarılar dileyerek, "Başsavcımız gerçekten değerli bir hukukçu. Görev yaptığı yerlerde de bunu göstermiştir. İnşallah Malatya'mıza da değerli hukukçu kimliğiyle çok şey katacağına inanıyorum" diye konuştu.

Tüfenkci, Malatya'nın bir adliye binasına ihtiyacının olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bu adliye binası yetmiyor. Geçtiğimiz dönem içerisinde yatırım programında vardı ama yer noktasındaki kararsızlık nedeniyle o gerçekleşmedi. Şimdi de tasarruf tedbirleri noktasında 2018 programına alınamamıştı inşallah 2019 veya en geç 2020'de Malatya'nın adliye ihtiyacını, talebini takip ediyoruz, hayata geçirmek istiyoruz. İnşallah başsavcımız da bu konuda gayretkar olur. Birlikte hem Adalet Bakanlığı nezdinde hem de Maliye Bakanlığı nezdinde birlikte takip ederiz. Bildiğim kadarıyla projeleri bitti, yeri hazır. Bu noktada yatırım ödeneğine koydurduğumuzda Malatya'ya kazandırmış oluruz. Çünkü Malatya'da arkadaşlarımız parçalı olarak görev yapıyorlar. Fiziki anlamda da bu binada sıkışmış durumdalar. Bu bina artık ihtiyaçlara cevap vermiyor."

Tüfenkci, daha sonra geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen genel kurulda yeniden başkanlığa seçilen Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaret etti.

Tüfenkci'ye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Han, "Baromuzun gururu, üyesi, bizim ağabeyimiz, Malatya barosunun Türk siyaset sahnesine yetiştirmiş olduğu, en yüksek mertebede üstadımızı ağırlıyoruz. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanımız, Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci'yi ağırlıyoruz. Bakanımızdan Malatya barosu olarak yeni adliyemizin bir an önce Malatya'ya kazandırmasını ve bu konuda çalışmalar sergilemesini bekliyoruz Biz, Malatya barosu olarak bakanımızı siyaset üstü görüyoruz. Her zaman yanında ve yakınındayız" ifadelerini kullandı.

Tüfenkci ise yeniden Malatya Baro Başkanlığı'na seçilen Enver Han'a görevinde başarılar diledi.

Han'ın değerli bir hukukçu olduğunu dile getiren Tüfenkci, "Yılarca Malatya barosunun mensubu olmaktan ve birlikte çalışmaktan büyük onur ve şeref duyduk. Malatya barosu bir anlamıyla aile ortamı bir anlamıyla da hak ve hukuk mücadelesinde öne çıkan barolarımızdan birisi. Dolayısıyla bu baroda kayıtlı olmak ve görev yapmak ayrı bir şeref ve onur. Temsiliyet noktasında da üçüncü dönem seçilen başkanımıza ve yönetimine hayırlı olsun temennisinde bulunarak, başarılar diliyoruz" dedi.

Tüfenkci, yeni adliye binasını Malatya'ya kazandırma noktasında gayret göstereceklerini ifade ederek, "Bu Malatya'nın acil ihtiyaçlarından birisi. Geçtiğimiz dönemlerde yatırım programındaydı ama çeşitli nedenlerle gerçekleşmedi. İnşallah bu dönem hep beraber takip ederek bunu gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Malatya Baro Başkanı Enver Han'ın Malatya barosuna sosyal tesisler kazandırmak içinde güzel icraatlar yaptığını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti: "Malatya'nın avukat sayısına bakıldığında hızla artan bir oranı var. 600'e ulaştı, bu önemli bir rakam. Arkadaşlarımızın sağlıklı bir şekilde adalet mücadelesini gerçekleştirmek ve orada karşılaştıkları engelleri kaldırma noktasında da başkanım elbette ki yönetimiyle birlikte gayret gösteriyor, bizlerde üzerimize düşen bir şey olursa o noktada da yardıma hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz."

ÇAKIR'IN ZİYARETİ

Milletvekili Çakır da, Malatya'daki temasları kapsamında Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile Malatya Baro Başkanı Enver Han'ı ziyaret etti.

Milletvekili Çakır, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'a görevinde başarılar diledi. Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ise "Malatya'nın adalet hizmetine elimizden geldiğince katkı sunmak için buradayız" diyerek, Çakır'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Malatya Baro Başkanı Enver Han, AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır'a 'hayırlı olsun' ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, üçüncü dönemde yüzde 70'e yakın bir oyla seçildiklerini aktardı.

Milletvekili Çakır ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde dört yıl birlikte çalıştıklarını dile getiren Han, "Bizle istişareyi hiçbir zaman koparmadı. Baroya, baronun görüşlerine olağanüstü değer verdi. Biz kendisinden razıyız. Malatya milletvekili olarak da kendisinden beklentimiz var. Bir an önce yeni adliye binasının inşaatı konusunda süreci takip etmesini ve Malatya'mıza yaraşır bir adliye binasına vesile olmasını diliyoruz" dedi.

Çakır ise Malatya Baro Başkanı Enver Han'a göreve yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederek, başarılar diledi.

'Hak, hukuk, adalet' denildiğinde baronun önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Çakır, şunları ifade etti: "Belediye başkanlığımız döneminde baromuzla iyi bir işbirliği içerisinde olduk. İlimizdeki kurumların kendi içerisindeki diyalogları çok önemli, Malatya'da da bu anlamda gerçekten iyi bir işbirliği var."

Çakır, Malatya'da adalet sarayına ciddi bir ihtiyacın olduğunu kaydederek, "Hazırlanılmış projeler var. Yer noktasında da iki noktada yapılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüldü. Şuanda bakanlığımızın gündeminde ama şuan belki yatırım programına alınmadı. Ben önümüzdeki yıl alınır diye tahmin ediyorum. Çünkü Malatya artık sıkıştı, ciddi manada yere ihtiyaç var. Sizlerin gayretiyle, bizlerinde takibiyle Malatya'yı güzel bir adalet sarayına kavuşturmuş oluruz" diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Deniz44 (5 yıl önce)
    Battalgazi devlet hastanesi 5 yıldır oyaliyorlar insanları ha bugün ha yarın marta doğru bakın yine hemen temel atacağız derler proje değişikliği hikaye tasarruf tedbirleri ne takıldı ama sağlık da tasarruf olmaz belediyelerde yüzlerce kiralık araç var tasarruf halk değil kamu yapsin
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (5 yıl önce)
    Ahmet Çakır Belediye Başkanı iken neler yaptı ki vekillikte bişey beklentimiz olsun yok yani bişey beklemiyoruz..Bülent Tüfenkçi zatenn ortada bişey diyesim yok gelmiyorda içimden bakanlık yaptı bir çivi bile alıp gelmedi ankaradan :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Düşüncesiz (5 yıl önce)
    Birlikte gitseydiniz bari devlet menurlarıda işlerini yapsaydı daha az zararlı olurdunuz verimlilik sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (5 yıl önce)
    Kardeş adliye sarayımız bize yeter ve artar da üretime yönelik işsizliği azaltacak bir yatırım yapın milletin üzerindeki vergileri zamları azaltacak kamudaki israfları azaltacak tedbirlri alin saraylara betonlara yaptığınız harcamalara son veriniz.bizden söylemesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram Yekdeş (5 yıl önce)
    Sıgorta ve stasyon kavşağına alt geçit ,kuzey ve güney çevre yoluna acil ihtiyaç varken MALATYA'YAreva görülenlere bakın çevre illeri görmüyorlarmı diye düşünüyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    En büyük hataniz tarih vermek yada olmayacak yada 35 yıl sonraki projeyi halka hemen olacak diye açıklamak. Malatya arşivleri yapılacak denen o larca proje çöplüğüne döndü. Dile getirilmesi daha iyi. Güven gidiyor. Farkindamisin iz zamanla negatif dönmeye başladı. Yazık ediyorsunuz. Reisin emeğine yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Kararsızlık değil, bazı uyanık kişi ve kurumların araziyi ele geçirme planları yüzünden yapılmadı... İhale dosyası bile hazırdı. Engel olanlar şimdi timsah gözyaşları döküyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    Oy kullanmam Programımda ama Kararsızlığım gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıklar olsun (5 yıl önce)
    Bir eski bakan bir Büyükşehir belediye başkanı konuşulan mevzuya bakarmısınız yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (5 yıl önce)
    Önce insan sağlığını dusunseniz Malatya mız için daha hayırlı uğurlu olacak Hastanemizi yikyirip yerine halen bir hastane yapmadınız hastalarımız yer bulamıyorlar hastanede yatırılsin yazık günah bu kadar eziyetimize
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA Lİ (5 yıl önce)Emine isimli kullanıcı yorumuna
    Selahattin Gürkan partiye ters diye hastane yapilmiyor
    0
    0
    Yanıtla