SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yatırımcılara Ciddi Destekler Var"

0
Güncellendi - 2016-12-10 02:59:08
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) kararları iş dünyasında olumlu karşılandı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Özellikle 600 bin yeni istihdamın hedeflenmesi ciddi bir adım” diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ekonomik tedbirleri değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2017 yılının üretim ve istihdam yılı olarak ilan edilmesinden dolayı Başbakan Yıldırım ve hükümete teşekkür etti. Açıklanan yeni tedbirlerde ciddi desteklerin bulunduğunu ifade eden Erkoç, “Özellikle 600 bin yeni istihdamın hedeflenmesi işsizliğin azaltılması adına ciddi bir adım. Yatırımcılara ciddi destekler var” diye konuştu.

Açıklanan tedbirleri anımsatan Erkoç, KOBİ'lere verilecek olan 3 yıl geri ödemeli faizsiz 50 bin TL kredinin de piyasada ciddi bir rahatlatma sağlayacağını söyledi. Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini hatırlatan Erkoç, “Bu ülkenin üretimden başka şansı yok. Her fırsatta üretim diyoruz. Üretimin de arttırılabilmesi için bu tür teşviklerin de desteklerin yerinde verilmesi gerekiyor. İşte hükümetimizin de bu son ekonomik kurulu toplantısında almış olduğu bu kararlar istihdamı ve üretimi arttırıcı tedbirler. Ben şahsen olumlu buluyorum. İnşallah bunun yansımalarını da önümüzdeki süreçte 2017’de daha net bir şekilde göreceğiz diyorum” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin üretimden başka şansının olmadığını yineleyen Erkoç, şunları söyledi:

“Türkiye bu zor günleri ancak üretimle aşacak, ihracatını arttırmakla aşacak. Katma değeri yüksek üretim yapmamız gerekiyor. Bu noktada Malatya’nın son açıklanan 23 cazibe merkezi arasında yer alması da bizler için büyük bir fırsat. Bir çok yatırımcının bu kapsamda bizlerle temasa geçtiğini söyleyebiliriz. Malatya 23 il içerisinde en fazla yatırımın yapılacağı illerim başında gelecektir. Bu nedenle son alınan ekonomik tedbirler yerindedir. Bu hem işsizliği azaltacak, hem üretim ve istihdamı artıracak tedbirlerdir. İnşallah bunun 2017 yılında semeresini görürüz diye düşünüyorum”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MEHMET SİNAN (7 yıl önce)
    gariban esnaf ne yapmalı vereceğiniz parayıda ssk borcu oda aidatı vergi ye keseceksiniz sistem yine tıkanacak önce bir dinleyin esnafı sonra neyapacaksanız yapın zengine araba modeli yukseltme parası vermeyin garibanın tezgahını kurtarın
    0
    0
    Yanıtla
  • YILMAZ (7 yıl önce)
    Halimiz bu maalesef Üretmeyen üretimden bahseder Üretime destek için kurulan kurum parayı odanın bilgisayar sistemine harcar Yakışır Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Hasan başkan olmuyor sanayideki en küçük işletme sahibin bindiği araba 150 bin sen diyorsun 50 bin faizsiz kredi sorun elli bin lira ile çözülecek olsa iş adamları bindikleri arabaları satar sorunu 3 kez çözerdi. aylık cirosu 1 trilyon aylık ücret ödemesi 150 bin olan organizedeki bir işletme için 50 bin TL.nedir ki hiç bir ticari faaliyeti olmayan Malatya TSO FKA alınan 500 bin TL yetmezken 50 faizsız masalı ile kendinizin inanmadığı bir konuda milleti kandırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Başkan üretim üretim diyorsun amenna Geçen hafta burada takip ettik Fırat Kalkınma Ajansı ile Protokol imzaladın. Yönetiminde olduğun Fırat kalkınma ajansından 500 bin alıp odaya harcıyorsun.ÜRETİM YOK.. O paranın üretim yapanlara gitmesi gerekmez mi ..? Soruyorum buradan FKA nın kuruluş amacı nedir.
    0
    0
    Yanıtla