SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Adliye Binası İnşaatına Bir An Önce Başlanılmalı"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez, yeni adliye binasını başlanılması konusunda istişarelerde bulunmak üzere Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti.

Baro Başkanı Onur Demez, deprem öncesinde Malatya’da adliye hizmetlerinin bina yetersizliğinden dolayı 4 ayrı binada, depremden sonra ise mevcut binanın ağır hasarlı olması nedeniyle  birbirine ve şehir merkezine kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı binada hizmet vermeye başladığını belirtti. Demez, bu şart ve imkanlarla Malatya’da adalet hizmetlerinin yerine getirilmesinin çok zor olduğunu belirterek, “Bu durumda sadece de biz avukatlar ve vatandaşlar değil, hakimler, savcılar ve adliye personeli de büyük bir sıkıntı içinde.” dedi.

Yeni Malatya Adliye Binasının 2023 yılı yatarım programında olduğunu ve 130 milyon TL bütçesinin bulunduğunu belirten Baro Başkan Onur Demez, “Yeni adliye binasının inşaatına bir an önce başlanılması kaçınılmazdır. Bu kent için ticaret ve barınma ne kadar önemli ihtiyaçsa, adalet hizmetleri de bir o kadar önemli ve kıymetlidir. Çünkü adalet hizmetlerinin yerine getirilmediği kentte ticari ve sosyal hayatta olumsuz etkilenir. Bir an önce yeni adalet binasının yapımına başlanılmadır.” dedi.

Demez, yeni adliye binasının yapılması konusunda Malatya’daki tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek destek arayacaklarını belirterek, bu kapsamda ilk ziyaretin Vali Hulusi Şahin’e yapılarak, bu konuda istişarelerde bulunulduğunu kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Osman (10 ay önce)
    Konteynır falan verin. Binaya ne gerek var şimdi. 2028 öncesi bir temel atsak yeterli. Malatya yüzde 80 oy verseydi belki erken başlardı. Ama işte... Vermedi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Battal (10 ay önce)
    Yılan hikayesine dönmüş yeni adliye binası projesi....Yahu önceki bakanlar arkasına dönüp demiyor mu biz kaç defa Malatya ya adliye binası sözü verdik!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (10 ay önce)
    Sayın editör ne biçim haber yapıyorsun baro başkanı konuşmuş sayın vali hiç ağzını açmamışmı pes yani
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    ONUR bey Vali bey bu konuda hiç bir şey yapamaz. Gidip Adalet bakanı ve Maliye bakanının makamlarına ÇADIR KURUP orada yatıp kalkacaksın TAAA Kİİİ inşaat başlayıncaya kadar.
    %75
    %25
    Yanıtla