SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Konseyinde Görüşüldü.. 'Caminin Silüeti Kaybolmasın!'

Kent Konseyinde Görüşüldü.. 'Caminin Silüeti Kaybolmasın!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile birlikte Malatya’nın sorunlarının konuşulduğu, tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği,  ortak akıl mekanizmasını harekete geçiren misyonu ile çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Malatya ile ilgili güncel meselelerin konuşulduğu bir istişare toplantısı düzenlendi. Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısına Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, kanaat önderleri ve mahalle muhtarları da katıldı.

Toplantı esnasında 24 Ocak 2020'de Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde hasar gören 109 yıllık Yeni Cami'deki güçlendirme ve restorasyon çalışmalarında yapılan bazı eklemelerin caminin silüetini bozacağı konusunda endişeler dile getirildi. Özellikle abdest alınan yerlerde yapılan mekânsal değişiklik ve tadilatın caminin görünürlüğüne engel olduğu belirtildi. Yeni yapılan abdest alma yerlerinin yüksekliğinden dolayı caminin giriş kısmı tarafından bakıldığında sadece kubbelerin görüldüğü bundan dolayı da caminin görsel ve estetik görünürlüğüne zarar verdiği vurgulandı.

Malatya Valisi Aydın Baruş ise bu konu ile alakalı olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile görüşüleceğini belirterek gerekli çalışmaların yapılması noktasında destek olacağını söyledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Etrafına mayın döşemedikleri kalmış!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Tarihten çok iyi anlayan SELAHATTİN GURKAN bey başka işlerle uğraşacağına burayla ilgilenseniz iyi olur burası bir cami cezaevi emniyet binası yada askeri kışla değildi güvenlik duvarı olsun bu söylemler boş bugün bile çalışma devam ediyordu yazık günah şu güzelim memlekete
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vedat (2 yıl önce)
    Öncelikle malatyahaberi kutlarım. İlk burada haber ve eleştiri olarak gördüm. Sonra mimarlar odasını tebrik ederim tepki gösterdikleri için.Sonra malatya da bu saçmalığa ses veren herkesi kutlarım. İş işten geçtikten sonra tüm şehir ayağa kalktıktan sonra kent konseyi akıl etmiş toplantı yapmış, selahattin bey ve vali bey müdahil olmuşmuş. Ayıp kardeşim ayıp. 2 yıl uyu şimdi reklam derdine düş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    ne güzel demişler "DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN BİZ" yarın olmamış denilerek yenisine başlanır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akşama tavuk kebap (2 yıl önce)
    Caminin komple çelik profil ve cam kaplama yapsaydınız oradan da para kazanırdınız. Avluya beton döküm üstüne defolu mermer yapılsa da çok iyi kazandırır . Caminin musluklarını 1 tl ile çalışan 2 dk abdest alma süresi olan abdes matik yaptırılsaydı. kazandırırdı. telefon numaramı isteyin size çok güzel para kazanma firikleri vereyim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan (2 yıl önce)
    Belediye basşkanı boş boş resim cektirecegine önceden buna müdahale edeydin. Sen ki Şehrül Emin-üll Destani Gürkan degilmisin!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • medeni bakır (2 yıl önce)
    Malatya Kent Konseyine böyle bir durumu gündeme taşıdığı için teşekkür ederim. Kaç zamandır gözümüzün önünde tadilat yapılıyordu, etrafı kapalı olduğu için göremiyorduk ne olduğunu... Sonra ortaya böyle saçma bir şey çıktı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Medeni Bakır kardeşim ortada kentmi kaldıki konseyi de kala. Sen ben giremeyiz ama konsey yetkilisi görür. Ama bir zamanlar hep eyi işler yapan bu konseyi ben 2 senedir 2 kere duydum. Bir Selatin Cami yaptırmak için Selahattin beye şirinlik yaparken birde yine bu cami mevzusunda. Başkada bilmem. Bir elimizde teze cami kaldı bari onuda mahvetmesinler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    sunumda bunlar yoktu.Caminin oradaki musluklarin kalkması, şadırvanin kalkması bunların yapılması sonradan eklenmiş projeye İlk projede bunlar yok. Camiye yazık olmuş.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Gerçekten çok çirkin görünüyor.Bu kadar yüksek demir aksama gerek yok.Mevcut korkuluğu geçmeyecek şekilde daha estetik bir musluk üstü yapılabilir.Avludaki tarihî havuzun ortaya çıkarılması güzel olmuş.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Nedim (2 yıl önce)
    Caminin avlusuna dikilen bu ucube derhal kaldırılmalı...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Güler misin ağlar mısın? (2 yıl önce)
    Bu nasıl absürtlük. Depremin üstünde 2 yıl geçti. Vali inceledi, belediye Başkanı inceledi, Selahattin beyin kent konseyi izledi şimdi neyin tiyatrosu. Gardaşım hem bastırılmasına göz yumun vatandaş feveran edince oy yada rant devşirme derdine düşün. Şehrin düştüğü yer ortada.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    sök yap politikasının bir sonucu malum zengin milletiz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cengiz 44 (2 yıl önce)
    El insaf 100 akli basinda insana sorsunlar,eski hali mi yeni halimi en az 95 kisi eski hali der o zaman bu sacma sapan zevksiz proje kimin, Malatya hepimizin bunu cizen onaylayan benim gözümde zevksiz bilgisiz bu isin erbabi degil kusura bakmasinlar...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Çok komik bir durum Cami ile ilgili restorasyon projesi 2 yıl önce Vali beyle BBB (her şeyi çok bilen) Gürkan beyin önüne geldiğinde bunu fark etmemişler mi? Bu şekilde şehir mi yönetilir???
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Yeni cami ibadete açıldı hayırlı olsun. Caminin önceki orijinal avizeleri yerine yeni başka avizeler takılmış. Önceki avizelerin tarihi özelliği yokmuydu.Kubbeye ağırlık fazla biniyor diyemi avizeler değiştirilmiş bu konuda yetkililerin açıklaması olursa seviniriz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Vali bile devreye girmiş. Ama yapmak isteyen belli değilmi?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Kent konseyinin etkisi sıfırrrrrr...Malatya da neler oldu bitti ne yanlış işler yapıldı neye yaradılar???
    %85
    %15
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    kent konseyi bakalım ne yapacak ,sadece adı var kendi yok.bunlar yapılırken konseyimiz nerede ,rızaları alınmış mı? göreceğiz.
    %85
    %15
    Yanıtla